Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Morbillo in Italia: bollettino settimanale щодо Італії, то ось тут написано, що 88 % з тих, хто захворів були нещеплені і 6 % хто отримав одну дозу вакцини.
     
  2. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    тобто фактично зараз і всі дорослі, які невакциновані взагалі або не зробили ревакцинацію в останні 10років(а це, думаю, більшість) теж "під загрозою"?
    коліжанка хворіла в 21рік. дуже важко перенесла. я з нею спілкувалася до появи симптомів хвороби(разом писали диплом) і не заразилася. тому роблю висновок, що багато залежить від імунітету. тому їмо вітаміни(яблука-мандарини:)) і сподіваємося на краще. хоча ситуація напружує таки...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Якщо не помиляюсь, саме проти кору ревакцинація не пропонується дорослим, які отримали всі потрібні щеплення в дитинстві. От проти дифтерії/правця - так. Мене дільнична запрошувала, але це було років, мабуть, 5 назад - і я тоді була категоричною противницею щеплень. Потім, з часом, точка зору змінилась на протилежну.

    Хтось із МОЗ рекомендував тим, хто переживає, що не має імунітету, здати аналіз крові на антитіла до кору. Якщо вони є - тоді порядок. Якщо нема - тоді, можливо, доцільно ревакцинуватись. Я пару років назад здавала на антитіла до краснухи - показало, що маю предостатньо антитіл (тобто імунітет є).
     
  4. Merry

    Merry Well-Known Member

    і не всі є сприйнятливі до кору, я сиділа поруч з людиною хворою на кір за одним комп'ютером до останнього (вдень ми ще разом працювали, а увечері у неї вже піднялась температура). Чому я не захворіла - не знаю, ревакцинація якщо і була то десь >10 років до того. В дитинстві кором не хворіла.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Якраз прочитала, що реально кором хворіють більше 90 відсотків всього населення, просто у багатьох захворювання не проявляється. То ж перед тим як робити щеплення треба здати кров на антитіла, якщо є, то організм вже був знайомий з інфекцією і щеплення не треба.
    --- дописи об"єднано, 13 Січень 2018 ---
    Ось, знайшла КОМУ ВЫГОДНА ВСПЫШКА КОРИ? На самом деле все очень просто… Но маятник уже запущен — инфекционист — Politikan
     
    Останнє редагування: 13 Січень 2018
    • Подобається Подобається x 4
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    вирішили здати аналіз на антитіла. взагалі вважаю, що перед будь-якими вакцинаціями слід спершу перевірити наявність антитіл. а не всіх масово лякати і колоти
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. silvia

    silvia Well-Known Member

    Де плануєте?
    Щойно бачила розпорядження по Ів.Франківську. Канікули продовжили на тиждень, невакцинованим заборонили ходити в садки і позашкільні заклади.
     
  8. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Я теж спершу мала такі пориви. Але от зараз думаю, що воно мені дасть? Ну покаже аналіз відсутність антитіл або малу кількість. І що? Та, певно, нічого ))) Все одно нічого це не змінити, бо щеплення не планую робити.
    До речі, останнє щеплення від кору мені робили на 5 курсі універу, то 12 років тому.
    Чоловік кором хворів.
    Найбільше переживаю за малого. Він після вітрянки мав такі паршиві ускладнення, то кору дуже боюсь.
     
    Останнє редагування: 13 Січень 2018
  9. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    дивилася в Синево на сайті
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    напружує нагнітання ситуації. паніка- велика сила. Щоб не панікувати- підніміть статистику захворюваності на кір у попередні роки циклічних спалахів: 2012- 12000, 2006-42000. 2001- 16 000. В минулому 2017- 4782 чол. Навіть у попредні роки не говорили про епідмію. То чому зараз так нагнітають?
    --- дописи об"єднано, 15 Січень 2018 ---
    1344 випадки за 2017 рік
    по статистиці вікова група хворих приблизно однакова :50х50дітей і дорослих.
    тут ще така фігня з вакциною Проіорікс. Є однодозні флакони, дводозні і 10-ти дозні. В ідеалі має бут так: відкрили флакон- одразу провакцинували. З однодозними проблем не мало би виникати. А от з дво- чи 10-ти дозними? Відкрили флакон, вкололи одній людні. А далі та вакцина стоїть певний час і чекає на наступного потенційного клієнта. Так само по розприділенню вірусів-збудників у вакцині: як визначити, скільки їх отримала одна людина, скільки друга... У флаконі то вони нерівномірно розприділені.
     
    Останнє редагування: 15 Січень 2018
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так. в 70-х уж щепили від кору. Але не щепили від краснухи та паротиту- комплексні вакцини почали застосовувати у нас у 80-х. А покоління "60-ників" не не щепили від кору. тому ті, хто народився у 60-і, кором в більшості випадків перехворіли ще в садочку, отримавши пожиттєвий імунітет. тому серед вікової групи тих, кому зараз під 50-і більше років- практично немає випадків.
    --- дописи об"єднано, 15 Січень 2018 ---
    специфічнго лікування немає. це вірус і лікується як вірус- симптоматично
    у неї є якась статистика? бо по тим даним, що дають з різних областей, то к-ть госпіталізованих щеплених- не менша. Відповідно, протікає у них не легше.
    випадків стане більше, якщомасово оце зараз щеплені в цей час підуть по дитячим колективам. КПК- жива вакцина. Може викликати т.зв. поствакцинальний кір, як реакцію організму ( тобто щеплений "хворіє" на 7 і далі день після вакцинації у легкій формі із легкою симптоматикою кору, але може інфікувати інших. Зима- ослаблені організми авітамінозами і т.д...
    .
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    ось цей момент мене найбільше цікавив. справа в тому, що малий мій щеплений, але одноразово. а наскільки мені відомо, то у 6 років треба робити ревакцинацію. я би її зробила, проте переживаю за себе. адже для вагітних є дуже небезпечний цей вірус (хоч я і щеплена теж, але вже більше 15 років тому, а це явно не гарантує, що я не можу захворіти). я правильно розумію, що це жива вакцина, відповідно зараз дитину мені щепити не можна?
     
  13. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    а у випадку відсутності - будете робити щеплення? Чи просто для себе? Бо ще врахуйте, що антитіла виробляться аж на третій тиждень, а той пізніше. Тобто будете відносно захищені вже ближче до весни.
    але всі летальні випадки - нещеплені. Лиш одна дівчина 17 років щеплена один раз. І чомусь всі випадки - з Одеської області.
    напевно тому, що зараз вакцина є доступна в поліклініках. А тоді сиділи тихенько, бо вакцин не було.
    --- дописи об"єднано, 15 Січень 2018 ---
    під час масової вакцинації від поліо(кілька років тому, після отих випадків на Закарпатті), теж казали про поствакцинну небезпеку щойнопривитих(прокапаних). Але випадків наче не було більше.
     
  14. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    мій педіатр каже за реально щеплених, зі свого лікарського досвіду. А статистика таких даних, нажаль не надає, хто був реально щеплений, а хто тільки "на папері".
    знову ж таки, зі слів мого педіатра, цей поствакцинальний кір, не заразний. Але я не вникала детально, бо мені не актуально.
    Мене хвилює менша моя дитина. Бо забираємо кожен день старшого зі школи, і дуже не хочу, щоб вона в такому віці(їй майже рік) зустрілась з цією хворобою( На разі вирішила просто не заходити з нею в приміщення школи, чекаємо старшого на вулиці. Іншої "профілактики" не знаю)
     
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Хіба вони померли від кору? Вони померли від ускладнень. А ускладнення - це невірна тактика лікування вірусної хвороби і відсутність контролю перебігу в додачу на ослаблений імунітет після вірусу. Якщо називатм кір тим, чим він є, - вірусом, стає значно зрозуміліше, що відбувається. Принаймі мені.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    ну так це зрозуміло, що від ускладнень.
     
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Але страшніше звучить, що від кору, правда?
    От написали б, що не проводилася відповідний огляд хворого, в стаціонар доправили запізно, там капали глюкозку, поки куплялися ліки і стало вже зовсім зле, і ту пневмонію не подолали (умовно). Так ні, прийшов кір, піднялася температура, на 3 день зразу каюк.
    Які саме, гострі чи постійні?
    Я так хотіла здати аналіз малому на коклюш, бо лікар перед щепленням при розпитуванні що і як, запідозрила що малий переніс легку форму або паракоклюш, що ймовірніше, бо довго і нудно безперестанку кашляли і заходилися до блювоти всі дорослі, які хворіли коклюшем 50р тому і мій щеплений чоловік. Але та лабораторія аналіз відправляла в німеччину (якщо я правильно зрозуміло) і коштував відповідно. Я ще досі не вирішила. Думаю когось попитатися.
    До речі, вартує здати аналізи на алергію до яєчного і молочного білка перед щепленням. Я деколи тішуся, коли кажуть, що мама знає, ну може так, але не всі їдять омлет щодня і не у всіх діти спухають після нього.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Єва

    Єва Well-Known Member

    Більш, ніж переконана - паніка нагнітається штучно. Періодична поява кору була завжди, незалежно від рівня охопленості вакцинацією, просто в поліклініках в деякі періоди не було вакцини, а тепер є і її треба використати. На сторінці Супрун у ФБ кілька рекламних роликів "за вакцинацію", під якими видаляються "непотрібні" коменти. А, головне, всі медіа кричать, як то страшно без щеплень в період "спалаху", а про те, як швидко розпізнати хворобу і які мають бути перші дії, щоб її не розносити і не чекати ускладнень не пише ніхто.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    от власне
    Я хворіла у 18, з ускладненнями, але я реально робила "все, що не можна". Перші ознаки (ще інкубаційний період) запивала "протигрипозними" чаями в поїздках. Нічне безсоння списувала на нерви, але по факту причина була в температурі. Гострий стан також "хапнув" мене в поїздці, ще і взимку. В очікуванні потяга до Львова протусила від 12 до 17 на морозі з температурою поза 40. Добре, що знала про пиття і ходила з пляшкою мінералки. Додому потрапила з Т 41.
    Висипка у мене була лише на животі, вже наступного дня трохи на шиї, але майже одразу зникла. Добре, що лікар встигла побачити.
    Ускладнення - ревматизм.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. MamaMarmeladka

    MamaMarmeladka Well-Known Member

    І чомусь ніхто не розказує як поводитись з тим вірусом. Моя мама в дитинстві хворіла, та в той час всі діти хворіли кором. І вона чомусь добре знає, що то ні в якому разі не можна мочити водою і виходити на двір , щоб часом не застудити.
    Комусь ця ситуація дуже вигідна...
     
    • Подобається Подобається x 1