Ми, не бідні, але й не багаті

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Un.Known, 4 Травень 2010.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ми з сестрою позичаємо один одному при необхідності спокійно і достатньо великі суми. бо я ЗНАЮ, що вона віддасть.
    більш ніхто не просив.
    а, ще друзі просили, то ми документ навіть підписали (в Німеччині таке поширено і не вимагає великих зусиль).
    тим, що віддають довго і складно - позичали тільки 1 раз))
     
  2. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Я своїй коліжанці теж писала. З власної ініціативи, бо сума була велика, і хто його знає, що може статись з кожною з нас. Мені так було спокійніше.Їй спочатку було не зручно, а потім казала, що це була хороша практика- вберегла її від втрати грошей (не зі мною. з родичкою).
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    мг, в нашому випадку це теж було з ініціативи друзів. в документі написана дата, до якої треба віддати борг. то вони хотіли тримати себе в рамках, щоб не розслаблялися і не витрачали дарма грошей.
     
  4. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Можна, я понесу це обговорення сюди? Бо якось не дуже хочеться, щоб забанили, а попередження про офтоп вже маю. Шановні адміни, якщо вибрала недоречну тему, прохання перенести, куди доцільніше, бо я начебто скрізь пошукала - і це більш-менш "в тему".

    Купуємо техніку у Фокстроті (рідше - Комфі, Брейн). Не довіряю базарам і в жодному разі не придбаю там щось кухонно-електричне і вартісне. Для мене важлива доступність вирішення питання в разі виникнення несправностей, браку чи ще чогось подібного. З цією мережею поки що проблем в цьому плані не було (батьки купили вентилятор, вдома з"ясувалось, що бракує деталі - їм без проблем обміняли на інший). Ми беремо розстрочку від Приватбанку - це коли суму за товар розбивають на певну кількість платежів рівними частинами. Проценти сплачувати треба, якщо не встигаєш вчасно сплачувати. За 6 з половиною років ми вже дуже добре вивчили всі нюанси - і теоретично, і практично (багаторазово).

    На холодильник довелось брати саме кредит, бо сума була занадто велика для розстрочки, і банк запропонував лише кредит. Ми вклались у пільговий період (без відсотків). Якщо б не вклались - тоді так, довелось би сплачувати немалі відсотки.

    Одного разу купила всім родичам на подарунки до Нового року овочерізки. Спокусилась, що в інтернет-магазині дешевше. Прийшла дешева китайська підробка, яка зламалась через тиждень. Звісно, ні чеків, ні гарантій. Більше такого не роблю.
     
  5. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Ми в інтернет-магазині купляли лише електронну вагу. І чеки, і гарантія є. Все решту лише на базарі. Роки беру техніку майже все в 2 екземплярах собі і сестрі. Мужчина возить з Європи. Аналогічна техніка у фокстроті вдвічі дорожча. На все є гарантії. Коли зламалася хлібопічка - замінили новою.
    Не такі ми дурні, я б сказала, щоб платити за те, що в фокстроті ходить 50 чол консультантів в футболках зимою і повключали всі телевізори.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  6. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ми брали по різному різні речі. І базар від базара звичайно відрізняється. Наприклад, магазинчик на Південному то вже не дуже і класичний "базар," де вийшов на раз продати і все. Тільки от загвоздка в тому, що в світлі нового законодавства про обмеження ввезення товарів "для себе, " така практика може поступово зникнути. Ті товари, Гайка, тому і дешевші, що завезені по сірих схемах, фактично без сплати мита і ПДВ. Хоча і в великих мережах є деякий відсоток таких товарів, але звичайно, витрати на оренду, "хлопців в футболках" і т.п. , звичайно інші, ніж на базарі. Що ж , за півроку - рік побачимо результат. А ми в інтернеті купуємо виключно в перевірених продавців, та ж Розетка, то ще тьху - тьху якоїсь "каки " не приходило. Але і чекати якісного зовсім за копійки ніде не слід. Ще треба підходити зважено - подивитись вибрану річ "вживу" по можливості, в різних магазинах, на різних сайтах, а тоді приймати рішення. І так, на Південному давали і товарний чек, і гарантію. Просто так десь "з землі" то я і банального кипятильника не куплю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Згідна. За роки покупок у мене вже є вся техніка. Висновок щодо якості і сервісу я зробила.
     
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Так, так я якраз Південний мала на увазі. Хоч є люди, які під замовлення возять. Ну хто собі там що знайде. На Південному дають гарантію.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Кожен обирає собі ризики на власний розсуд. Нам так безпечніше, вам - так.

    До того ж, мужчина з Європи не дасть розстрочку на 20 платежів безвідсотково. І на ринку не дадуть. І, наприклад, фотоапарат вартістю поза 10 000 грн. я б купувала лише очно, потримавши в руках і добре роздивившись.
     
    Останнє редагування: 12 Січень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    І я всю свою техніку бачила, мацала, пробувала. А розстрочка мене не заманює за подвійну націнку. Про які "безвідсотки" може бути мова...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Для нас краще купити у Фокстроті, але чітко знати, що у випадку браку чи поломки, проблем не буде. Знайома мала досвід купівлі через інтернет-магазини (прислали не те, що треба - а в дитини свято, і це мав бути дарунок, тому відправляти назад і з"ясовувати паперові стосунки часу просто не було). І розтермінування платежу для нас - на першому місці, поряд з якістю товару. Тому навіть вдвічі дешевша річ, куплена через когось там, хто їздить за кордон, нам не підходить. Я не кажу, що це апріорі погано, я кажу, що такий спосіб покупок не підходить і неприйнятний саме для нас.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Ви краще читайте. Я не купляю речі через когось там, хто їздить за кордон. Роки у Львові вже існують магазини із побутовою технікою на ринках. Там і товар, і гарантія і вдвічі дешевше. Взагалі не розумію про що дискусія.
    Для чого мені телевізор за 40тис в розстрочку, якщо я купила такий точно за 20
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    А де ви купляєте, якщо не секрет? Можна в пп, якщо це реклама. Дякую

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    @Gajka по різному буває. Чоловіку потрібно було купити добротний фотоапарат. Тоді його ціна була 6 тис. грн. В кредит передплата вийшла десь 1000 грн. Але поки ми виплатили кредит, ціна його вже була 11 тис. через різний скачок валюти.
    Ні на хвилину не пожаліла, що переплатили ту 1000 грн.

    Дівчата, може хто в курсі. Що це за фішка в приваті "оплата частинами"? Треба пралку купити, і так думаю чи варто розбивати платіж на 6 місяців. Мені б це було дуже на руку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Отож бо й воно. Оплата частинами - вигідна річ. Ми постійно користуємось. Головне, щоб на картці було достатньо власних коштів, коли Приват буде знімати черговий платіж.
    --- дописи об"єднано, 12 Січень 2018 ---
    Мабуть, таки ні про що. Бо ми не довіряємо магазинам на ринках. Від слова зовсім. Навіть якщо там телевізори за 20 тисяч (ті, які за 40) дарувати почнуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    мабуть дискусія про те, що не всі можуть собі дозволити викласти одночасно 20 тис. грн і чекати поки назбираєш теж не вихід. Тому платять 40, але користуються вже. Розумію і тих, і інших.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Хороша фішка) Торік брала так телефон, потрібно було на "вже", бо вкрали. По суті суму покупки розбивають та тих кілька платежів. не потрібно навіть першого внеску, в різних магазинах під різні товари різна частина платежів) Єдине, що для цього треба мати приватівську кредитку і, щоб її ліміт співпадав з сумою покупки. Я спеціально для цього собі відкривала кредитку) Тут головне вчасно вносити ті платежі.
    Зараз взяли пилосос через "оплату частинами". Розбила собі на 6 платежів. хоча можна було і на 24. Мі йчоловік дивується. каже яяк так: зайшов в магазин, нічого не платив і тобі віддали товар))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ми беремо на BRAIN техніку. А ще чоловік хвалить neo24. Каже, що по цінах вони поза конкуренцією. Брав там неодноразово своїм друзям телевізори. Економія була до 25%, якщо не більше. Але там є нюанси по гарантії. Ну і вважаю, що якщо є сума, але замаленька для купівлі якісної техніки, то краще взяти кредит і придбати хорошу річ. Я до кредитів ставлюсь спокійно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    А Ви хоч раз користувались тією гарантією з Південного. Ми мали один раз неприємний випадок ... Купили телевізор польської збоки в магазинчику на Південному , дали нам гарантію і чек. Через три тижні він нам поломався, і ми одразу звернулись в той магазинчик що робити. Продавець сказав нам звернутись у сервісний з гарантією. Чоловік тоді бере таксі і везе той телевізор у сервісний центр, де йому пояснюють що на польську техніку куплену в от таких от магазинчиках гарантія не розповсюджується. І що чоловіку робити, телевізор не працює, за таксі заплатив. Залишає той телевізор на ремонт за власгі кошти.
    Далі йдемо в той магазин сваритись на що спершу власник ніби обіцяє віддати потрачені гроші.Вже не пам'ятаю скільки ми потім ходили з тим чеком з сервісу по ті гроші, а толку було нуль.

    Тому будьте обережні з покупками в магазинчику на Південному, бо ми теж повелись що там є гарантія, а це все виявилось "Фількіною грамотою".
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    При купівлі техніки на Південному ремонт по гарантії можливий виключно в Польщі (чи в тій країні, звідки безмитно ввезли товар).
    Або за рахунок продавця, якщо він погодиться оплатити негарантійний ремонт на території України.
    Фішка в способі ввезення на митну територію України, бо по суті з Польщі товар виїжджає, а в Україну в'їжджає порожній бус (по документам).
     
    Останнє редагування: 13 Січень 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1