Продовжити декретну відпустку.Як?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем rodzunka, 22 Грудень 2010.

  1. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    В мене подруга без проблем, вже 6 раз по півроку продовжила відпустку по догляду. Причини як такої не має, просто на основі довідки про стан здоров'я сина, якщо не помиляюсь, типу часті бронхіти..
     
  2. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    моя ходить в садок з вересня і половину теж хворіє, не в тому проблема

    Ваша подруга дитину в садок водить чи ні?

    проблема в тому, що я дитину в садок далі даватиму

    тому, так, як в нас невелике місто, планую принаймні довідку взяти в обласному центрі і занести на роботу, бо якщо візьму в свого педіатра то тоді як з садком? літом хіба не треба нести в садок довідку про те, що дитина здорова?
     
  3. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    @Gajka то не просто довідка. То проходить засідання лікувальної комісії. В нас виглядало так. Ми спершу проходили обстеження в профільного лікаря, вона давала висновок " дитина потребує догляду матері". Тоді ми йшли до дільничного і вона нас відправляла в поліклініку на огляд ЛКК (проста формальність для нас, поставити підпис) . Оскільки в нас проблеми серйозні, то підписували одразу.
    В інших випадках не знаю як воно робиться.
     
    Останнє редагування: 11 Січень 2018
  4. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Не водить. Але я навела приклад, щоб не звільнятися з роботи. А з садочком таки так, треба ж щоб дитина здоровою від педіатра була. Думаю, вихід можна придумати, але якщо невелике село/містечко один одного знає, тут складніше. Можливо, медогляд дитячий десь приватно оформити чи з завідувачем домовитись, щоб якимсь чином, дитину всеодно водити.
     
  5. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Ну от я і шукаю шляхи "купити" ту довідку десь. А до завідувачки не хочу світитися, бо як впреться, то по садку буде.
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Приблизно так же. Має бути причина по захворюванню- чи то у профільного лікаря, чи то по частим ОРВІ, що фіксовано дільничим сімейником у карті дитини.
    просто так у сімейника її не купиш. Їх перевіряють строго і треба власне "заключення" ЛКК
    . Дають на півроку або рік ( при певних захворюваннях). Потім треба ще раз проходити поновлення при потребі. завідуючих садків, у дусі останніх перезавантажень дошкільних закладів, теж більше пильнують ( кожен садок є прикріплений до певної поліклініки за місцем розташування)
    якщо у вас є заключення, що "дитина потребує домашнього догляду", вона апріорі не може мати такої довідки. Якщо лікар дає подібну довідку ( та і будь-яку на відвідини садка при наявності висновку про "домашній догляд")-вона просто підставляє свою попу ( а їх зараз перевіряють). Тому ви можете консультуватися приватно-не приватно, але офіційних документів для відвідин садка- брати не можете
     
  7. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Я це все розумію. тому написала ж вище, що хотіла б "купити" таку довідку у Львові. Знаю, що так робили люди. А дитину в садок водити і довідку про здоровя брати в місцевого педіатра, яка має бути не в курсі, звісно.
     
  8. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    @Gajka в мене заключення ЛКК пише у медичній картці дитини. Знаю, що знайомі "купляти" років 5 тому і вартувала то діло у сімейного 100 дол на 6 місяців. Вона сама писала в медичній картці щось, сама домовлялась з ЛКК. Але нюанс, дитина в садок не ходила. Просто мама не хотіла виходити на роботу.
    Потім вже було важче це зробити і дільнича почала відмовляти.
     
  9. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    я на місці навіть не пробую йти, шукаю шляхи купити ту довідку в охматдиті, наприклад
     
  10. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Чи є якісь варіанти "продовжити" декретну відпустку крім того варіанту, що дитина потребує домашнього догляду? Ну, чесно, в медичну картку своєї дитини, де майже пусто я не хочу щоб мені туди вписували якісь неіснуючі діагнози. На скільки часу можна брати відпустку за свій рахунок? Або зробити собі якийсь "лікарняний"?
     
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Тут дуже докладно і доступно про відпустку за власний рахунок.
    Відпустка без збереження зарплати: кому, коли і на скільки днів
    А на рахунок лікарняного "собі" не підкажу, бо якщо Ви здорові, то вже хіба як з лікарем домовитися... там теж є максимальний термін, здається 4 місяці (крім професійних захворювань), після цього роботодавець має право звільнити працівника. Але якщо хоч на день вийти на роботу, можна починати мотати знову. Але такі довгі лікарняні сам лікар не напише, тут вже висновок МСЕК треба, то ж не на 3-5 дні ГРВІ намалювати...
     
    • Подобається Подобається x 1