Продовжити декретну відпустку.Як?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем rodzunka, 22 Грудень 2010.

  1. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Дівчата, а які основні причини що дехто хоче ще продовжити декрет? Просто не хочеться виходити на свою роботу, чи з дитиною хочеться проводити час, а не займатись кар"єрою чи роботою, виходили "в люли і колектив"? Бо ж багато хто якраз хоче щось змінити, почати працювати, чимосб ще займатись. Може якщо нема кому допомогти, але ж і садки є. Просто цікаво, для чого це, якщо навіть взнають які "липові" довідки і як треба зробити, як "домовитись" з лікарем, щоб тільки ще продовжити декрет. У кого в дітей реальні проблеми з здоровям, то зрозуміло, звичайно. Але в інших випадках то цікаво:girl_in_dreams:.
     
    • Корисно Корисно x 1
  2. silvia

    silvia Well-Known Member

    Дитина йде в садок і одразу ж починаються болячки. Якщо мамі треба виходити на роботу, а бути з хворою дитиною нема кому- можна продовжити декрет на півроку- рік, поки дитина адаптується. І мамі добре, бо місце збережено і є куди вийти потім і дитині, бо вона в садочку, коли здорова і з мамою, коли хвора. Але зараз продовжуючи декрет, мама підписується під фразою, що вона не буде водити дитину в садок( бо ж дитина потребує дом.догляду). Якщо це (ходіння в садок маючи таку довідку) не "вилізе і пронесе" - добре. Якщо вилізе- можуть бути проблеми як у мами так і у зав.садком. У педіатра також, бо йде конфлікт інтересів - тут дитина така хвора, що потребує дом.догляду, а тут часто треба буде довідки, що дитина здорова і може відвідувати садок. Минулого року ці речі трохи перевіряли через недостачу місць в садках.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ясно, то ціла "система". На щастя, у мене такого не було, щоб дитина пішовши в садок часто хворіла. Як на мене, то краще щоб дитина не хворіла, і не треба було продовжувати липовий декрет, щось вигадувати і потім ще переживати чи то не виявиться.
     
  4. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Supernatural, на щастя
    Я колись навіть не мога подумати, що так буде-болячки за болячками в садку(
    @silvia, а як перевіряли? Бо фактично довідка проьпро прожовження декрету-надається роботодавцю. В садок іі ж не надають, так?
    Це я про випадок , коли 'липовий' папірчик для роботи мами, а дитина відвідує й далі
    Фактично, щоб все звести треба дати запит в садок про відвідування, на роботу мами-про те чи мама працює і педіатру, чи дав довідку.
    Хто це всім займається?
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це може становити проблему не зі сторони працедавця- йому все-рівно чи ходить дитина у садок чи ні. Це- може становити проблему для завідуючої садка і певним чином для мами. Тому що якщо дитині наданий медвідвід від садка, то у випадку хвороби ( коли дитина одужує), педіатр не має права давати довідку про дозвіл на відвідувння садка. Бо юридично дитина знаходиться вдома і в садку не числиться . Тобто для садку від поліклініки тоді не можна додавати ніяких довідок. Якщо у дитини певна інфекція, яка потребує карантину, то в першу чергу все-рівно питають, який садок відвідує дитина. Можна приховати, але тоді ставиться під небезпеку дитячий колектив, в якому реально перебуває дитина. Власне перевірити документально можуть медзаклад і садок ( кожен садок закріплений за територіальною поліклінікою і раз в тиждень там "чергує" певний лікар чи медсестра з прикріпленої поліклініки). Тоді мамі , у випадку невідвідування дитиною садка кілька днів, треба щоразу домовлятися з персоналом садка, щоб відмічав присутність. Відповідно, оплачувати за дні пропуску. Документально перевірити зв язок "садок-поліклініка" можна ( і це періодично робиться). Тому не усі педіатри і не усі завідуючі погоджуються підписуватися на "липу" ( зокрема минулоріч був період, коли за цим слідкували зверху)
    до вищеназваних ще можна віднести таку: мама до декрету працювала на роботі, на яку не дуже і хотіла повертатися. За час декрету зайшла собі те заняття, яке приносить дохід і задоволення. Але "не приносить" стажу. Тоді оформляє на основній роботі продовження відпустки по догляду до 6 років і продовжує займатися улюбленою справою. А стаж іде.Саме ще по цій причині працедавці не дуже люблять жінок, які йдуть у декрет. Бо на п-ві висять "мертві душі", які через 6 років одразу звільняються.
     
    Останнє редагування: 8 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Ясно, то в тих випадках коли продовження декрету до 6 років ще й офіційно дитина не має чідвідувати садка? Я правильно зрозуміла : от хочете продовження відеустки по догляду за дитиною, значить вона його потребує і в садок теж ходити не може (і про це мають свідчити довідки)? Тоді такеміигідно тим, хто обирає сидіти вдома з дитиною, бо переживати за довідки-перевірки поліклінік і садка то таки напряжно напевно.
     
  7. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В кожної мами свої причини для продовження декрету, і їх справді може бути ціла купа різних.
    Я продовжувала тричі по пів року. З трьох рочків до чотирьох двічі, бо дитина справді потребувала домашнього догляду по стану здоров"я і в садок не ходила. А потім ще раз, бо вже чекали на другу дитину, і сенсу виходити на роботу, просто щоб відссиджувати години, не було, місце моє робоче вже не існувало через кризу, напрацьовувати наново все якось не лежало до душі, всі думки були зайняті вже підготовкою до іншого, плюс старший помаленько почав ходити в садочок і в нього почалась адаптація.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @сніжна, а завідувач звідки дізнається продовжила мама декрет чи ні? Поліклініка ж не повідомляє
    --- дописи об"єднано, 8 Грудень 2015 ---
    Виходить, так, якщо мама-не бере пів року довідок і платить за садок по схемі-відмідьте коли треба-ймовірність перевірки мала.
    Короче, при "липі" як все-дзюрки знаходяться:)
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    завідуючому подається довідка про те, що дитина потребує домашнього догляду. Така довідка видається власне для того , щоб мама могла продовжити відпустку по догляду. Тобто ці 2 документи між собою пов язані. По суті, завідуючому немає діла до подовження мамою декретної відпустки. Але їй є діло до довідки про неможливість відвідування дитячого садка, оскільки це є підставою для того, щоб відповідно до Положення про дошкільну установу звільнити там місце. Тому що якщо виявлять що місце тримається за дитиною, якій така довідка реально видана, завідуюча отримає мінімум догану. Тобто ви можете брати довідку про домашній догляд, оформляти на роботі дод. відпустку, але не світити цю довідку про необхідність домашнього догляду у садку. В той же час, ваш педіатр, який про наявність такої довідки знає, не має вам права видавати при відсутності дитини у садку по хворобі будь-яких стандартних садочкових довідок.
    перевіряють садки щороку ( документальну частину- довідки, наявність усіх заповнених медкарт на дітей і т.п.). Якщо ви берете довідку про те, що дитина потребує домашнього догляду для подовження своєї відпустки по догляду до 6 років, для того, щоб продовжувати відвідувати садок і до вас не виникало запитань, ви не маєте в садку світитися з такою довідкою.І між вашою поліклінікою і садком бажано, щоб не було підвідомчості ( тобто він не належав до даної поліклініки, коли при бажанні можна звірити документацію просто). Решта - все так: оформляєте дод. відпустку, довідку про домашнй догляд в садку не світите, у педіатра ніяких довідок не берете. Основне. щоб за цей час дитина не підхопила ту інфекцію, про яку поліклініка зобов язана повідомляти дитячі заклади ( вітрянка, кір , паротит і т.п.). Педіатр може це приховати, не зробивши відповідний вірний запис у вашій карті ( написати не вітрянку, а ГРВІ), але це під його відповідальність. Зараз з липовими записами не дуже хочуть бавитися, бо трішки це більше вже контролюється, ніж раніше
    --- дописи об"єднано, 8 Грудень 2015 ---
    так. Довідка про необхідність домашнього догляду юридично виключає можливість відвідування садка. ТОму що видається власне тому, що за станом здоров я дитина не може перебувати у дитячому колективі і потребує догляду мами.
     
  10. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    А ким подається? Бо я з старшою перебуваючи в декретній відпустці продовжувала на півроку, то ніякі довідки в садок не носили.
    --- дописи об"єднано, 8 Грудень 2015 ---
    Я, наприклад, мала виходити з декрету вже будучи вагітною вдруге, тому не бачила сенсу виходити на роботу на пару місяців.
     
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @сніжна, зрозуміло. якщо дитина не відвідує садок, то виходить, що місце ій все рівно зберігають.
    Певно щось намагаються дати ради з тимми липовими довідками, хоч вперше про якісь перевірки прочитала тут. Від жодноі мами не чула
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    взагалі , якщо йти геть чесним шляхом :), то ви би мали подавати в садок. Оскільки медичний висновок про стан здоров я дитини робить неможливим її перебування у дитячому садку. І відповідно до Положення про дошкільний навчальний заклад( п.12) є підставою для відрахування. Підставою для перебування дитини у дитячому садку є довідка про медичний огляд дитини,згідно з яким у неї відсутні медичні протипокази до відвідування дитячих колективів. А висновок про домашній догляд виключає попереднє.

    п.с. стосовно відрахування з дитячого садка- це вже право, а не обов язок завідуючої. Хоча в дусі сьогоднішніх обставин, коли невистачає місць у садках, вони мають право і виключити при бажанні ( ну бо дьоргають їх за це). Це рішення можна оспорювати у суді, але тут є кілька колізій права, тому праві і батьки, які відстоюють збереження місця у садку, і завідуюча, яка може звільнити місце. По ідеї, і батькам і завідуючій вигідніше, щоб медичний висновок реально ніде не світився і по документам "відвідувала садок" :) Але, знову -таки садки і поліклініки може перевіряти навіть прокуратура. Вже були випадки , зокрема цьогоріч, коли засікали, що поліклініка видала висновок про домашній догляд, а реально діти знаходилися в садку. Тому зараз і лікарі бояться
    --- дописи об"єднано, 8 Грудень 2015 ---
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. GalkaSv

    GalkaSv Active Member

    Дівчата, хто недавно продовжував декретну відпустку після трьох років, скільки зараз +- коштує довідка (можна в ПП чи карму). Бо в останній момент спохватилася, згадала, що закінчується декретна відпустка.
     
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Вийшла на роботу після 3р декрету у вересні. За станом здоровя мушу або звільнитися або, якщо це можливо, піти далі в декрет. Але хочу дитину водити в садок.
    Порадьте чи так можна зробити і як?
     
  15. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Все дуже залежить від керівництва садка та лікаря, який надає довідку.
    Бо знаю випадків, коли і декрет продовжили, і в садок ходили. Але, можливо, за 5 років щось змінилося.
     
    Останнє редагування: 11 Січень 2018
  16. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Залeжить від садка. В нашому я ніяких даних нe подавала, чи працюю, чи вдeкрeті.
     
  17. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Про це детально розписала Сніжна кілька дописів вище від 8 грудня 2015 року. А ви не хочете звільнятись, а продовжити декрет по догляду до 6 років з метою, щоб потім все-таки повернутись на цю роботу?
     
  18. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Наразі не вирішила для себе. Звільнитися найпростіше. Наскільки мені відомо, то дають на пів року-рік, до 6р відразу то хіба щось серйозне має бути.

    Та я, впринципі, теж нічого не подавала. Просто переживаю чи я не підведу нікого, зробивши так і чи потім не буду до мене претензій з боку садка, як дізнаються.
     
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    А варіант піти на лікарняний за станом здоров'я? А потім на тижнів 2 у відпустку? Може, підлікуєтесь, перепочинете, та й все налагодиться?
     
  20. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Не дуже варіант, бо лікарняний надовго не дадуть, у відпустку впустити зараз не схочуть.
    Ну і в моїй ситуації треба міняти щось бо і та сидяча робота мені не на користь зараз і негативно впливає на психіку.

    Переживати, що за місяць треба йти на роботу або знову щось придумувати я не можу зараз.