Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Insolence

    Insolence Living The Dream

    можна детальніше ?
    А якщо взяли студента, який вчиться на платній формі ?
     
    Останнє редагування: 12 Вересень 2017
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    залежитьь від того, чи отримує він стипендію. контрактнки ж ніби її не отримують.
     
  3. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Well-Known Member

    Можливо хтось бачить вихід з ситуації.Дід помер і до 6 місяців мати зголосилась,як спадкоємець написавши заяву в нотаріуса,її брат також.Справа в тому,що документи на право власності в маминого брата,а він з нами не розмовляє і нотаріусу також не пред'являє.Звернулись до нотаріуса,а вона каже:"Приведіть брата,хай принесе документи,а якщо ні то так живіть Вас ніхто не виганяє!!".Архівні документи знаходяться в іншому районі,нам відмовили надати без запиту нотаріуса.Нотаріус відмовився надати запит в архів і вигнав за двері при тому,що займали чергу ще з ночі!Звернулись зі скаргою в обласне управління,а вони відповіли що порушень немає.Власне коли моя мама приїхала по відповідь в область,то ця нотаріуска сиділа саме в тому кабінеті і розпивала чайок з цукерками.Звернулись до іншого нотаріуса і жодного результату.Справа тягнеться більше 10 років.Ми не конче багаті для хороших адвокатів але враховуючи скільки тепер людей викидають на вулицю навіть з правом власності,то страх бере.:girl_sad:
     
  4. sherry

    sherry Well-Known Member

    Куди саме скаржились? Як знайомі скаржились в мінстерство юстицій, то нотаріуса туди викликали і вона там пояснювала ситуацію.
    На скільки я знаю, якщо відкрили спадкову справу в одного нотаріуса, то у нього має вона і бути, бо він її реєструє в базі на себе. Зміна нотаріуса можлива тільки по поважних причинах. Але це потрібно звертатись із заявою. Куди не пам'ятаю.
    Поскаржитись можете в міністерство юстиції у Львові, якщо ви там ще не були. Знайти іншого нотаріуса, який би сказав чи ваша справа є в базі.
     
  5. ZORRO WEST

    ZORRO WEST Well-Known Member

    Ми живемо в районі і власне скаржились в обласне керівництво на неї.Відповідь була,що порушень немає.Це державний нотаріус.Вона дружина судді обласного,тому так все складно...
     
  6. maty

    maty Well-Known Member

    хто робив ід-картку. тобто внутрішній паспорт- які документи треба для отримання вперше? свідоцтво про народження, паспорти батьків, коди, копії, будинкова книга,- що потрібно?
     
  7. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дівчата - юристи підскажіть будь ласка. Яку краще робити оцінку майна тієї квартири, яку я хочу купляти, занижену щоб платити менші відсотки податку чи на повну вартість? Які ризики є при оформленні договору купівлі-продажу із заниженою оцінкою майна? Чи все таки краще переплатити та не ризикувати?
     
  8. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я не юрист, але колись купувала, то оцінка була нижчою, ніж комерційна вартість, бо оцінював банк під іпотеку. Але у договору писали повну суму, яку платили власнику. Бо тоді радились з юристами, і вердикт був наступний - менші податки, а ризики великі в покупця у випадку визнання договору недійсним. Ви повертаєте квартиру, а Вам суму, вказану в договорі. Чим Ви докажете, що заплатили більше? Я боялась, але так робили і роблять багато людей, тож вирішувати Вам.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  9. Чи має значення, хто подає заяву на розлучення: чоловік чи дружина? Маю на увазі, чи вплине якось негативно на вирішення спору щодо місця проживання дитини (2 роки), аліментів і поділу майна те, що заяву подасть дружина.
    І ще питання: чи варто погоджуватися на спільну позовну заяву, завірену нотаріально, в якій чоловік хоче вказати, що буде утримувати дитину згідно списку витрат, складеного мною кожного місяця? Чи краще зафіксувати певну суму (на це чоловік наразі не погоджується, або погоджується на дуже малу суму)? Чи найкраще подавати заяву самій, і нехай суд призначає аліменти? (Чоловік має досить високий дохід, але частково неофіційний, а частково як підприємець (грозив, що закриє свою діяльність і стане банкротом на момент суду).
    Порадьте, будь ласка, як краще, бо дуже переживаю!
    Дуже хотілося б почути думку @сніжна з цього пиводу! Наперед дякую.
     
  10. Yeremiya

    Yeremiya Well-Known Member

    неможливо ні за яких причин, хіба нотаріус припинить діяльність або помре.
    --- дописи об"єднано, 5 Грудень 2017 ---
    Вам треба поговирити з родичами і попробувати домовитись. Нотаріус справді не може видати свідоцтво про право на спадщину без документів на майно. Ви можете звернутись до нотаріуса і хай видає постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії, а саме у видачі свідоцтва про право на спадщину ( якщо не захоче налякай те її скаргою в мінюст) і тоді Ви можете звернутись в суд за визнанням права власності в порядку спадкування. Якщо цей ваіант Вам не підходить потрібно виготовляти дублікати правовстановлюючих документів їх реєструвати за дідом а тоді отримувати свідоцтво але це займе трошки часу ( для цього нотаріус дає інформацію про склад спадкоємців та запити про видачу необхідних документів)
     
  11. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Ми робили точно так само, на всяк випадок. Термін оскарження договору 3 роки, вроді.
     
  12. sherry

    sherry Well-Known Member

    я свого часу писала в мінюст, то мені так пояснили.
     
  13. Yeremiya

    Yeremiya Well-Known Member

    Я працюю помічником нотаріуса 10 роківю Тому точно можу сказати що не має таких причин хіба нотаріус помер або припинив діяльність
     
  14. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Підскажіть будь ласка щодо договору оренди житла. Наприклад, якщо договір укладається на півроку чи рік, чи маю я право його розірвати наприклад через 3 місяці? І чи не доведеться мені оплачувати аренду квартири за весь період на який був укладений договір, тобто за півріччя чи рік, якщо я розірвала договір раніше?
     
  15. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Питання дострокового розірвання договору і оплати в зв'язку з цим треба чітко прописати в самому договорі. Тоді нюансів не виникне.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Підкажіть, будь ласка, в яких випадках малу дитину (2 роки) можуть залишити батькові після розлучення? Чи може бути підставою те, що мати не працевлаштована (тобто не має куди вийти на роботу після декретної відпустки) і не має ніяких самостійних засобів для існування, крім "декретних" коштів? Окремого житла також не має.
    Наскільки реально батькові "відсудити" дитину, якщо він має знайомства в суді і гроші на хорошого адвоката? В ситуації з чесністю наших суддів чи велика ймовірність, що спор щодо призначення аліментів і поділу майна чоловік вирішить сильно на свою користь?
    Дуже прошу, напишіть, якщо хтось щось може сказати з цього приводу. І порадьте, будь ласка, компетентного юриста, з яким можна проконсультуватися з цих та інших питань щодо розлучення.
     
  17. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    @Zelena Ptashka стосовно першого посту, немає значення хто подає на розлучення, і на аліменти можна подавати будучи в шлюбі. Стосовно з ким залишуть дитину, зараз зміни в законодавстві що батьки рівні в опіці(воно і було , але суди переважно залишали дітей мамам) і може батько відсудити дитину. У вашому випадку чоловіка можуть зобов'язати сплачувати аліменти і вам по досягненню дитиною 3-річного віку(це ви маєте прописати в позовній заяві) і ви зможете піти працювати. Стосовно угоди в нотаріуса, тоді прикладайте перелік і кількість необхідного для дитини , і певно треба прописати що угода через певний період переглядається в розділі список, бо дитина росте і все міняється.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. А які козирі можуть бути в руках батька, щоб йому надали перевагу перед мамою, якщо мова йде про таку малу дитину?
    А чи варто взагалі погоджуватися на спільну позовну заяву, щоб уникнути судової тяганини, якщо є спільне майно і дитина? Ну тобто якщо є велика ймовірність, що суд змусить чоловіка платити достойні аліменти, правильно розсудить щодо поділу майна і залишить дитину мені - то я згідна на судову тяганину. Але якщо все залежатиме від впливовості адвокатів чи знайомств у суді - то мені краще погодитися на спільну заяву, і я буду спокійна, що дитина буде зі мною і хоч якісь гроші чоловік платитиме.
    Як краще мені вчинити, враховуючи це:
    А щодо списку необхідного для дитини - чоловік хоче, щоб після розлучення я щомісяця надавала перелік купленого для дитини з чеками, а він буде оплачувати (якщо вважатиме ці витрати виправданими).
     
  19. Smokey eyes

    Smokey eyes Well-Known Member

    Всім привіт. Дівчата, чи є у Львові безкоштовна юридична консультація по сімейних справах?
    Маю питання щодо аліментів, не знаю куди звернутись.
     
    Останнє редагування: 13 Грудень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  20. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member