Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    "Класика"). Аж страшно. Розумом розумієш, що все добре. Але боюшся "а раптом". І ото прийде мудрий лікар і наговорить брєду такого. А ти собі потім переживай, бо ж "попереджали".
    Кожна мама пройшла через зелені какашки, "стафілокок", висипка, не тримає голову, труситься підборіддя, вилуплює очка тощо. Як ото все спокійно пережити і не пробігти через купу профільних лікарів? Може хіба життєвий досвід і нормальний педіатр допомогти. Просто думки вслух...
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    От особливо важко коли дитинка перша, я мама зелена ніц не знаю, з любого приводу сирість розводила і то все навалюється в перші тижні після пологового (какашки зелені,висипка,температура)..
    Ми в селі живемо то тут треба або в місто їхати, або покладатись на себе і інтернет,і самолікування і діагностування, бо мені особисто перші дні страшно було дуже,і все насторожувати.... Зараз легше вже,але все ж таки хочеться щоб все було в порядку з малюком,і страшно на себе покластися але і лікувати і мучити дитину коли нема від чого теж не хочеться... З шиєю ще трошки поспостерігаю...якщо мої масажики і викладання не допоможуть тоді вже звернемось до професіоналів. Надіюсь не прийдеться.
    Теж розумію що в багатьох діток таке є, але все ж не легше від того...і страшно щоб лікарі не "налікували"
    багато тексту вийшло))теж думки вслух.:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Розкажіть-но мені хтось про нерівні складочки в малятка. То вже бігти на УЗД кульшових і до хірурга? Чи почекати планового огляду? До речі, в скільки місяців той плановий у хірурга? В три?
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Самі нерівні складочки ще нічого не означають. Якщо дуже переживаєте, то сходіть до ортопеда в будь-який час, а тоді, якщо треба - УЗД.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Та в будь-який час не вийде. Бо село без сіліради, я без транспорту, чоловік за кордоном. Так що треба спочатку чіткий план скласти.
     
  6. khorosha

    khorosha Well-Known Member

    Моїй помітили нерівні складочки в 5 місяців.(педіатр) Невропатолог і хірург не звернули на це уваги, розведення ніг було повне, та й загалом казали, що ніжки міцні і здорові, то ми на УЗД не ходили. Зараз вже 1.1 - все добре.
     
  7. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    В місяць потім в три. Нас дивився хірург і робили узд в місяць. А взагалі, ще з першим, мені хірург для профілактики дисплазії "прописала" носити в слінгу
     
  8. fillette

    fillette Well-Known Member

    Ми були в хірурга перший раз в 3 місяці і він побачив нерівні складки. Ніжки розводилися теж не дуже добре. В мене в дитинстві була дисплазія, то я ходила з малим на узд щоб переконатись що все добре.
     
  9. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    Дівчатка, хелп.. Не можу дати ради почервонінню і закисанню за лівим вушком у доні, 6 міс. Триває то вже більше місяця, в поліклініці казали капати перекись, а потім жирно мазати кремом. Перепробувала вже все - і бепантен, і судокрем, мазь календули, обліпихову олію, дитячу присипку, відвар ромашки/череди і, навіть нічогонеробіння-нечіпання-тримання-в-сухості.. Інколи здається, що вже йде до заживання, але знову відновлюється. Руки опускаються вже. Записалась знов в поліклініку.. Підкажете щось?
     
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    В нас такого не було. Але ми користувались клотрімазолом і ланоліном при будь-яких захворюваннях.

    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. phobika

    phobika Well-Known Member

    Дівчата, а розкажіть мені про гіпертонус. Бо трохи налякали мене і не знаю, куди бігти...
    Малому 7 місяців буде за кілька днів.
    Перші 2-3 місяці мав сильний гіпертонус, але в такому віці це норма наче, тому нічого з тим не робили. Іноді так зціплював руки-ноги, що переодягнути було неможливо. Потім поступово попускало.
    В 5 місяців пройшли курс масажу за рекомендацією невролога, ситуація покращилась. Дитина стала якась "м'якша", спокійніша, краще спала. Десь в 6 місяців я стала помічати, що син знов виструнчує тіло. Появились проблеми з розслабленням - як беру на руки, щоб заколисати, то починає не те що вивертатися, а напинатися такими ривками (не знаю, як краще пояснити), ніби щось не дає йому заспокоїтись. Невролог знов порадив масажі, електрофарез і пити магне-б6.
    Почали масажі і вже є результат.
    Ще тиждень тому він САМ встав на ноги, при тому що сидить ще так собі, повзає добре.
    От масажистка мене дуже страшить, що то ненормально, коли такий регрес, що так не має бути, що так рано встає. Ще весь час повторює, що то все через вакцинацію (ми вакцинуємо, на наступний тиждень запланована наступна ревакцинація). І рекомендує мануальну терапію. То не та людина, до якої я дуже прислухаюсь, але все ж черв'ячок точить...
    Наразі я планую завершити курс масажу (якщо дуже мене та пані напряже, то зробим тільки 5 раз, бо я вже не годна то слухати), потім електрофарез, магне-б6 вже допиваєм. Але я щось боюсь того гіпертонусу, не розумію звідки рецидиви, чи дійсно то вакцина може впливати... В неврологів були двох, то критичних зауважень в них не було.
     
  12. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    регрес - це коли відкочується в розвитку.. ви наче навпаки попереду.. чому регрес? ну я встав завдяки масажам мабуть. магне зняв напруженість м)язів.. то як так розумію...
     
  13. phobika

    phobika Well-Known Member

    Встав 2 місяці після пешого курсу масажів і за 2 дні до другого. Масаж не зміцнюючий, а навпаки розслабляючий.
    Про регрес написала в плані стану м'язів - в нормі гіпертонус має з кожним разом зменшуватися, що в принципі і було, потім різко повернувся назад.
    Магне є і в формі розчину.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Звичайно, що вакцинація може впливати.
    Масажі теж можуть впливати в погану сторону, дуже обережно треба вибирати масажиста.
    Про пологи ви нічого не написали.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. phobika

    phobika Well-Known Member

    Після першого курсу масажу було покращення. Як і зараз після кількох сеансів.
    Про пологи не написала, бо зараз я вже їх не зміню.

    Чи ефективний електрофарез при гіпертонусі? Що ще варто спробувати (та ж мануальна терапія, якісь особливі вправи для малюка)?
     
  16. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Те, що сам встав в 6,5 міс. - то варіант норми, діти сідають-встають-повзуть в індивідуальному порядку. Масажистку я би замінила (вона вас страшить, а маленькі діти дуже чутливі до емоційного стану мами); вакцинацію, можливо, варто відкласти, щоб поспостерігати, але вирішувати, звичайно, вам.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. Siania

    Siania Love Life

    :connie_pull-pigtailБули в хірурга в державній поліклініці. Лікар схожий на алкоголіка, з нижніх зубів виднілось два, і то, металеві
    Оглянув ніжки, шию не дивився (хоча в мене є підозра на кривошию легеньку!). Вкінці дав направлення на діагностику дисплазії (хоча показів жодних). І довго пояснював чому ту діагностику треба проводити там, куди він направляє, а не в інших медзакладах.
    Я просто в ступорі. Чому в нас така жахлива медицина
    --- дописи об"єднано, 5 Грудень 2017 ---
    Дівчата, скажіть недосвідченій молодій мамі)))
    Вчора мала випчіхала зелену козявку. Хрюкає, хоча періодично вона наче завжди хрюкала.
    В мене три боліло горло, тому й переживаю, але я завжди в масці.
    Це поганий признак, треба висмоктувати з носика сопельки? Як взагалі зрозуміти що в дитини соплі?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Питала дільничої медсестри за кози, казала що це не страшно. Моя теж має час від часу зелені кози, я закапую носика соляними крапельками Носоль, вони тоді легше виходять і висмоктую козявки. Ще кажуть закапувати грудним молоком, але я не пробувала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    У нас так з лівого боку в шийних складочках ... в старших дітей не було і я вже сама розкисла.... Дівчата в кого таке було , що робили , що допомогло ?
     
  20. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Нам дитячий порадив присипати самою дешевою дитячою присипкою, я перед тим протирала ватним диском, змоченим в перевареній воді, зараз після купання кожного разу складочки на шиї трішки змащую бепантеном. Після того, як почала регулярно змащувати ті місця, де були складки бепантеном, складочки перестали закисати.
     
    • Подобається Подобається x 1