Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    а у нас ситуація доводиться до абсурдного сміху(мого). Малий цього року в старшій логопедичній.
    Так от - попереднє свято - головні ролі в діток, які доволі зле і тихо говорять ( це не є погано і було реально радісно і якось гордо, чи що.., що дітки не соромляться і виступають), мій також мав віршики, хоч я і не підходила ні до кого( в голову таке не приходило). Новорічне свято - і вчора вихователька каже, тихенько, що ролі вже діткам роздали і ваш, хоч і говорить з чіткою дикцеєю, але матиме маленький віршик. Кажу:
    - та добре..
    -ну бо то вам тре було до музкерівника підійти, бо на мої слова вона не зважає...( тут в мене в очах певно хомяк впав..)...ну бо в нього і память і дикція, але головні ролі в дітей БК..( тут я ледве стримала сміх)
    - не переймайтесь, має віршик, матиме костюм, а все решта то - "придорожна пиль".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ні, перші зошити були у старшій групі. Таким маленьким діткам ще бавитись треба. Малювати , клеїти, ліпити з пластиліну, музичне, фізкультура... Нащо ще таким малим сліпати над зошитами? Звичайно, зараз зошитів є різних, може є адаптовані для дітей з пелюшок, але моя думка - всьому свій час. Закрадається думка, що за ті зошити хтось має бонус... В дітей повинно бути дитинство, і на кожен вік свої розвиваючі заняття.
     
  3. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    То щн може бути зошит типу - домалюй, доклей, розфарбуй,у нас такі були. Але то більше альбоми, а не зошити
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ага, легше купити альбоми за гроші батьків, ніж класично напрягтися, повирізати, надрукувати шаблони і т.д. А наші вихователі самі креативлять , зараз і в спеціалізованих виданнях для дошкілля , і в інтернеті є багато ідей. Ті друковані альбоми зазвичай не дуже дешеві, поліграфія кольорова і т.д. Зошити для передшкільної підготовки в старшій групі дешевші. Але як батьки хочуть, то чому ні?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Ми в середній групі. То ще жодного зошита не купляли.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    так, з*ясувала, що ніби зошити-альбоми для малювання
     
  7. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    :girl_haha: я в БК, щось про такі привілеї не чула. Може то спитати на всякий випадок? Може якоюсь принцесою буде, а не сніжинкою?:)))
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Borsychok , то певно тре не лише в БК бути, але і "відповідною людиною"...але не розчаровуйтесь, воно того реально не є варте :))).
    моя думка- має дитя віршик , чи пісеньку, чи що там.. і добре. А "гваздьом праграми" можна і дома бути....
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Дівчата, цікава думка тут.Ясельна група і ялинка. Мене той факт напрягає, бо я знаю свою дитину, і знаю,що буде лізти і щось собі може зробити...Яка практика була у вас?
     
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Що зробити? іграшки там точно пластмасові, а прямо на ялинку лізти дитині не дадуть - там 2 виховательки, няня, музкерівник і ще купа народу буде присутня. На 90% дитина взагалі сидітиме у Вас на руках і плакатиме (так, я оптиміст :) - в нашій і не лшие нашій ясельній групі було саме так) або як мінімум перелякано стоятиме в куточку - багато незнайомих людей (глядачів), нервова обстановочка і т.д. Тому дитині швидше за все геть не до ялинки буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  11. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ви про ялинку в групі? Хвилюватися не варто, я певна, що там вже не вперше буде НР), то вихователі точно знають, як це зробити безпечно. В нашій групі прикрашали невеличку, ставили на шафку, все ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Так в групі...Хотіла поговорити з вихователькою про це, взнати нюанси, її зараз нема...А я не хочу себе накручувати....Хотіла, щоб мене заспокоїли. Дійсно маю надію, що виховательки знають як зробити безпечно. Шафа прекрасний варіант для моєї дитини. Дякую дівчата.
     
  13. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    а ви впевнені, що в групі буде стояти ялинка? я взагалі не бачила, навіть в старших групах, щоб ялинки стояли, хіба якась малесенька на столі чи вікні. В групах переважно вікна прикрашають.
    а на святі, дітям дійсно не до ялинки буде)
     
  14. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Накручувати себе точно не варто через це) ялинки або не буде, або буде безпечна, вихователі в першу чергу в цьому зацікавлені.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    і я в БК і не один рік)), але головних ролей не мали жодного разу..
     
  16. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Добре, в мене ще таке питання, бо ми ще маленькі, а ситуації виникаю, і виникатимуть. Питання, як було у вас, і два, як то все вирішилося. Питання биття, кусання, царапання.
    Вчора в групі вайбер одна мама почала шукати "чія віка"....бо "я їй нохті пообстригаю"....То так з перлів. словом жінка вирішила розбиратися з дитиною, яка начебто поцарапала її дитину. При тому, самого інциденту ніхто не бачив, вихователька також нічого не бачила. Дитина(3 роки) сама сказала, що то була Віка. І ось мама давай розбиратися, було все хамство, мат, і погрози своїм чоловіком майором міліції..
     
  17. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    я б не звертала уваги. такі пришелепкуваті мамочки були, є, і завжди будуть.
    єдине, треба слідкувати щоб діти один одному дійсно щось серйозне не зробили. а там: штовхнув, драпнув, вщіпнув є складовою садочкового перебування.
    моя мала пару раз пробувала пожалітися нам з чоловіком що хтось-там її зачепив, з надією що ми кинемося її жаліти і висварювати ту другу дитину. але не побачивши в нас очікуваної реакції, вирішила справлятися в таких ситуаціях сама: голосно свариться що так робити не можна і погрожує дати в чоло :girl_haha:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Моя мала неагресина, дуже дружелюбна....всіх обмімає і цілує, навіть виховательок. Я бачу як вона себе поводить з чужими дітками , ніколи не відбирає, відбирають- не кіпішує. Я розумію в садочку може всяке бути...Але є маленьке але...факту побиття ніхто не бачив, дитина не плакала того дня, рани зі слів мами з гноєм,( для гною треба доба як мінімум)....Тобто поцарапати могли вдома. Мене напрягає, що мамочка то придумала!!!!, щоб дати вихід своїй агресії....і взагалі її поведінка дивна....матюкає всіх, ображає за дурниці( інших батьків)...придумує всяке. А коли вона дійсно небезпечна? Що зможе зробити вихователька?....
     
  19. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

     
  20. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Неймовірно діти побилися, хтось все лице диттні обцарапа , та дидина навіть не заплакала і вихователька нічого не бачила....Я не вигороджую свою дитину, але сенсу щоб вона відповідала за речі які не робила. Виховувати цапа відбувайла?...На жаль, в нашому нема системи прийому дітей. Знаю через такі речі є практика чуть не кожен синячок описувати і підписуваттся в журналі....Взагалі хворих приймають, хоча за законом мають не приймати.
    Тут тепер ніхто не знає що і як...