Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Gala

    Gala Well-Known Member

    Ці квіти нагадуть про сестру... Вже 16 років її нема, а квіти кожноі осені нагадують,що це вона їх садила і милують очі.
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, що робите з плетистими трояндами на зиму? Моїм вже другий рік пішов. Минулої зими іх прикопувала. Цього року вимахали, вже так не прикопаєш. І чи іх треба пообрізати? Бо колись десь краєм вуха чула, що не потрібно. І якщо обрізати, то коли? Моя одна ще цвіте.
     
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Rodionochka не обрізайте. Мені минулого року пообрізали восени, то мало того що цього року не цвіли, та ще й один кущ пропав ((
    Троянди краще навесні обрізати.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дівчатка, а ви вже садили тюльпани? Я саджатиму їх вперше, тому взагалі не знаю, що й до чого. Уже час і як їх краще висаджувати? Знаю також, що бажано якісь ємності, але ще чула, що обрізають звичайні пластикові пляшки, розкажіть як?
     
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Вже час. Минулого року просто в землю садила на 10-15 см. В лунку давала трохи добрива суперфосфату. Цього року чекаю ще замовлення з Флоріуму і щось довго нема його. Хочу вже разом садити.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Хочу на балконі посадити гіацинти, щоб весною цвіли коли у людей на городах цвітуть. То теж можна садити? Чи в горщиках на балконі вони швидше проростуть?
     
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Я в горщиках на балконі садила крокуси, тюльпани, нарциси, підливала, ставила на балконі під сніг, виставляла на сонечко - не проросли. В землі проросли. Більше бавитись не буду. Хіба вазон з цибульками прикопати в землю, а в лютому відкопати і на балкон забрати. Або купити вже пророслі в епіцентрі чи деінде.
     
  8. Charm

    Charm Active Member

    Останні троянди - неймовірні кольори і аромати. Августа-Луїза - королева сезону.
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 4
  9. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Присипаю землею + обмотую мішком
     
  11. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Тканинним, целофаеовим? Мені мішків забракне)
     
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Минулого року таким білим (цукор в них продають). А от цього року ще сама буду шукати щось додатково, бо квітів побільшало, а мішків поменшало...
     
  13. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    А листки зрізаєте?
    Мої просто з плямистістю
    Чи то краще обрізати і пагони при плямистості. А на одній борошниста роса. Кропила Топазом і Радтмілом, щось ніц не помогло.
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Листків минулого року вже не було як я загортала. Мабуть самі облетіли... Дивно, що оприскування не допомогло... Чоловік весною обробляє від хвороб і шкідників. Думаю, що оті заражені ділянки краще зрізати.
     
  15. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    не знаю чому, вже аж нерви беруть...чи то від грунту залежить, у нас глинистий. Минулого року теж та чорна плямистість була. Я теж навесну мідним купоросом обробляла, курячками поливала, удобряла, хухала на них і ніц не помагає. Протягом літа не було, а на осінь знову, бяка ще та.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  16. Charm

    Charm Active Member

    На зиму усе листя потрібно зрізати - тим більше, якщо рослина хвора - під "навісом" (а якщо ще й тепло буде/перепад температур) грибок буде тільки прогресувати.
    Я на зиму обрізаю листя, гілки хворі/сухі/ті, що "захаращують" кущ; біля кущів стараюсь все прибрати; обробляю фургіцидом і накриваю.
    Взагалі, троянди схильні до грибкових захворювань в кінці літа. А якщо то холодно, то потім різко спека - швидко рослини вкриваються "мукою" та іншою гидотою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Чим саме на зиму обробляєте?
    Цілком погоджуюся щодо захворювань в кінці літа. Мої стояли до вересня без жодної плямки. Пішли дощі і похолодання - з'явилася плямистість.
    Дівчата, а що то може бути, що гортензія погано нарощує листя і взагалі миршавенька якась? В менн першорічка. Зайвіла в серпні, але суцвіття здорові через одне, а листя ще з літа вкривалося жовтими і коричневими плямами. Таке негарне. Це теж грибок, чи може її щось підгризло в корінь?
     
  18. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Haidee та сама проблема з гортензією... Вже дмухаю на неї, без толку...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. Charm

    Charm Active Member

    а гортензія часом не на сонці росте? В мене вона "згоріла" від спеки цього літа....Буду в тінь пересаджувати...
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Нууу, в півтіні то певно називається. З півдня паркан трошки розсіює сонце, по боках жоржини були. Вона якось з одного боку хворіє, з іншого нормальна.
    --- дописи об"єднано, 13 Жовтень 2017 ---
    О, ще спитаю. Хтось робив осінні замовлення на флоріумі, приїхали вже? Бт мого немає і це жесть. Або я до середи ті квіти посаджу, або їх можна буде просто викинути.