Харчування годуючих мам 2

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Suzi, 24 Січень 2017.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Отже, продовжуємо обговорювати тему харчування жінок, годують грудьми.:girl_yes::girl_yes::girl_yes:

    Нагадую, що "традиція" обмежувати жінку у харчування лише тому, що вона годує грудьми існує лише у країнах пострадянського простору.
    В інших країнах жінки їдять звичну для них їжу - те саме, що їли під час вагітності і до вагітності. І ця їжа є певною мірою знайома дитині через амніотичну рідину.

    Щодо індивідуальних реакцій - якщо жінка має реакцію на певний продукт , тоді дитина теж може реагувати на нього і варто спостерігати чи є реакція.

    Пробуйте звичну для вас їжу - і спостерігайте за реакцією власного організму і органзму дитини. Пам*ятайте, що дитина може плакати від того, що перевтомилася, від того, що хоче до мами на руки, до грудей, коли хоче пісяти (!). А ще на дитину впливає мамин настрій, тому варто слідкувати, щоб були задоволені базові Ваші потреби - спіть, їжте різноманітну їжу (мамі потрібне різноманітне, збалансоване харчування!) , відпочивайте, гуляйте на свіжому повітрі, просіть про допомогу.

    Уникайте занадто гострої, соленої, приправленої фарбниками, стабілізаторами, покращувачами смаку їжі (перечитайте склад печива "Марія").

    Ось уривок з статті на тему:
    Уся стаття тут.




    Початок теми тут.
     
    Останнє редагування: 24 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Ось ще стаття кандидатів мед.н. про алергію дітей і харчування мами.
    (якби хтось захотів перекласти українською - напишіть мені в пп будь ласка, я тоді звернусь по дозвіл і т.д.)
     
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Чому ніхто не пише?)))

    В п*ятницю, 17.03, о 10:30 безкоштовний вебінар від консультантки з ГВ, лікаря Анни Соколенко "Харчування та лікування під час грудного вигодовування." Реєструйтесь тут.
     
  4. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    Порадьте, чи залежить кількість молока від якості і кількості харчування мами і кількості випитої рідини? Бувають у мене дні коли молока багато, а бувають що мало, ледве малому вистачає. Один раз прийшлось суміш дати бо вередував і молока не було..((( чи дійсно згущонка впливає на кількість молока? Бо не хочеться щось поки малого годувати розпочатись як коровка:girl_crazy: їм переважно каші солодкі з згущонкою і бананом,манку вівсянку,картоплю,супи,інколи печене яблуко,кусник огірочка. З фруктів пробувала виноград-відреагував нормально,на персик і нектарини алергія напевно-малкеькі дрібні пртщики на животі... І ще ,не кидайте тапками їм "Марію" переважно поміж основними прийомами їжі... порадьте що їсти можна ще, і чим замінити ту Марію на перекусах??:girl_flag_of_truce:
     
  5. jylanda

    jylanda занууууда

    В мене кількість молока прямо залежала від кількості прикладань, а не від того, що я їла. Їла я все, але, мабуть, пощастило, в малюка не було ні на що алергії. Якщо перекус замінити на яблуцко наприклад? Ну і не обмежуйтеся лише кашками, можна і зупки якісь варити, м'яско, рибку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Raven

    Raven Мама малятка

    скоріше якість) їжте потроху все і дивіться по реакції дитини. Моя реагувала на свіжу капусту, квашену і в зупах нічого не було, а від свіжої мали сильні газики.
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @kykysia о Боже, каші зі згущонкою?!? Зачєм???? Іжте нормально, збалансовано, нема дієти годуючоі мами, то все брехня. А Марія взагалі то бека, ліпше спекти собі вівсяного печенька домашнього. Води пити достатньо, іі треба впринципі кожній людині пити, мамі годуючій тим більше. І суміші не давати, вередує дитина, бо вона дитина, то взагалі то й не вередування, просто у дітоу буває, животик, скок, то ж росте інтенсивно. З чого ви взяли, що молока нема???
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    не знаю сама нащо, всі кажуть їж ,молока більше буде:girl_mad: а можливо таке,що коли я мало пила води то і менше молока прибувало? З чого взяла що мало молока? З того що груди не набирали ( і малий кожні пів години їв пів дня... Якісь в мене погляди совдеповські?:girl_impossible:
    Рибку м'яско теж час від часу, і супи. А яблуко чула що не можна бо важке на шлунок чи то так? І ще й чоловік мене нервує на ту тему, мовляв "що не можеш трохи обмежитись для дитини"?:girl_devil: я скоро з глузду з'їзду .....:girl_impossible::girl_cray:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ви ж знаєте свій шлунок, як щось для вас важкостравне, то не їжте, все решта - нормальне для шлунку, дивіться, як реагує дитина, але "профілактично" недоцільно все підряд виключати з раціону.
    на кількість молока впливає частота смоктання, попит, ну, є лактогенні засоби, але це як бонус до першого, і самі по собі вони не забезпечать лактацію. Якщо є така ситуація, що дитина часто просить, не треба одразу догодовувати сумішшю, а просто давати на вимогу, і наступного дня молока стане більше. Стосовно солодкого - мама має бути неголодна, тому і радять, скажімо, солодке тепле пиття перед годуванням і щось з'їсти, яке добре запускає процес виділення молока, але то не значить, що треба їсти все солодке, ним просто легко швидко втамувати голод - вуглеводи можна набрати з будь-яких продуктів, і перекусувати хлібом з сиром/м'ясом/рибою, горіхами, кашами, чи менш ситним типу фруктів, йогуртів. Чоловіку дати почитати сучасну інформацію, і закрити на тому тему.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну та, трохи совдеповські, бо малюк може нон стоп коло грудей бути перші місяці і це не мало молока, це потребв у близкості з мамою. Ви для дитини найбезпечніше місце, найкомфортніше. Треба розслабитись і не рахувати як часто дитина ість, а годувати на вимогу.
    А про воду, то пиття допомагає олоку прибувати, не там молоко, чи згущонка, а просто пиття, найкраще то проста вода
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я яблука запікала. А найбільше мені смакували вони з вівсяним печивом (ідеально - домашнім).
    З першим сиділа на строгій дієті, бо малого постійно висипало. Дійшла до конкретного мінімуму. Було важко, але принаймні вигляд шкіри малюка був нормальний. Не бачила в цьому нічого поганого. Тобто було і мясо, і риба, і каші, і зупи, і фрукти, і овочі. Не було практично нічого магазинного, кольорового тощо. З другим мені вже було якось не до дієт), тому дозволяла таки більше. І з часом помітила, що й алергія проходить).
    От зараз думаю, що ж то тепер буду їсти. Точно не Марію та згущонку))). Доведеться пекти коржики, яблука). Ну і вівсянка - то моя любов))).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    А смажені баклажани можна при ГВ? Так мені хочеться, аж слинка тече. А ще хочу олів"є (горошок можна? а огірок квашений?)
     
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    я це все їла, але малеча мала 6м+.
     
  14. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Я теж майже все їм, але після того як мале помучилось після мого винограду, трохи остерігаюсь...
     
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Дівчата, пробуйте все, але дуже в малих кількостях, і не все підряд і зразу, бо не зрозумієте( у випадку чого) від чого можуть бути проблеми. Я все таки схиляюся до думки, що варто себе трішки обмежити в продуктах, які на майже 100% можуть зашкодити малечі протягом 3-4 міс. життя.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, що краще їсти в перші дні прибуття молока? Розумію, що все, але не хочу починати з проблем. Хочу плавно перейти до звичного меню. Тобто зараз гречка, вівсянка, зупки, мяско, печені яблука. Як з тушкованими овочами: кабачком, морквою тощо?
    Рибу хек можна?
    І ще відносно хліба - бездріждьовий краще, правда? Чи взагалі краще не треба? А печиво яке можна? Розумію, що краще домашнє, але крім вівсяного нічого не можу придумати.
    Ну і молочне - сулугуні, тв.сир, кефір, домашній сир, натуральний йогурт? То все можна?
     
  17. OlichkaOlivia

    OlichkaOlivia Well-Known Member

    Я з такого набору починала але в малої з"являлось здуття коли їла рибу і твердий сир, тому довелось виключити з раціону. Тушковані овочі (рагу: картопля, кабачок, цибулька, морква) йшли нормально. Але то в кого як. Знайома два місяці тому народила то її малого конкретно здувало як вона кабачок тушкований їла...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Все те, на що Ви нормально реагуєте. Усе те, що Ви їли до і під час вагітності - усі продукти і страви, на які Ваш шкт нормально реагує. Смачну їжу. Я маю прикмету - зла, голодна, втомлена мама - бути колікам в дитини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    @Rodionochka ходіть сюди.
    Почитайти в топікстарті статті, не робіть собі шкоди.
    І не їжте печиво Марія :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @cjomcjomka, та я вже тиждень про харчування годуючоі мами читаю. Теорію я знаю). А практики поки боюсь). І все б нічого, вже і так все мікродозами пробую, але оте пукання і викручування малої біля грудей мене стримують. Марію їла тільки в роддомі, і тільки 2 печенька в день (видавали на сніданок), бо такий апетит був, що відмовитись так і не змогла). Зараз з магазинного купованого тільки вівсяне. Ніяк руки не дійдуть самій спекти.
    Молоко взагалі не вживаю. Склянка кефіру, сулугуні, сир не жирний домашній - от і вся моя молочка.
    Напряг трохи з питтям. Пити хочеться, але ніяк не можу розширити список): сушкв, чай чорний слабенький, чай з мяти. Що ще можна?
    Хліб їм бездріждьовий, ще хлібці, пісочне печиво, вівсяне.
    Ще питання про фрукти: що можна крім печених яблук? Щось тут боюсь пробувати(.