Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Дуже потребую поради. Ситуація така: мама померла 6 р. тому. Але буквально місяць тому вияснилося, що вона була власницею ділянки під забудову, яка знаходиться в іншій області. З документів щодо цього є лише земельний акт старого зразка. Підкажіть, чи можу я, як єдина спадкоємиця, оформити цю землю на себе, і куди в такому випадку я маю звертатися?
     
  2. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Оскільки строки на прийняття спадщини пропущено, то в суд.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Проблема із провайдером Воля-кабель.Ситуація така,що я у користуванні інтернетом була клієнтом провайдера Аербайтес.Потім цю компанію викупила Воля -кабель.Всі дані клієнтів у Волі-кабель.З червня місяця шлють квитанції на оплату і кажуть що такі квитанції будуть висилати по вересень місяць включно.Розірвати договівр не можливо ,бо я з Воля договір не підписувала--так аргументують у колл центрі.Кажуть,що після вересня платіжки припинять висилати.З 1 червня я користуюсь іншим взагалі провайдером.Чи правомірно те все,як юридично правильно розстатись із неВолі.Сьогодні буду писати письмове звернення,що відмовляюсь від їхніх послуг.Боюсь щоб в подальшому колектори не вибивали неіснуючий борг.Дівчата потребую поради.Якщо коротко:ви не наш клієнт,тому не можемо розривати договір,а платіжки ми ще до вересня включно пришлем, бо то такий перехід однієї компанії в іншу.
     
  4. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Треба бачити Ваш договір і самі платіжки, яка в них підстава вказана.
     
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    @syxivska, я теж на airbites була. Я просто подзвонила в call center Волі і сказала, що в курсі про переведення, але від співпраці з ними я відмовляюсь. Вони мені сказали, що договір ітак би був розірваний в випадку несплати першої квитанції, а сплатою я б уклала з ними договір. Пройшов десь місяць. Я так і не знайшла оптимального провайдера в своєму районі. Тому знову подзвонила в Волю, щоб відновитись. Вони довго мій договір шукали, бо він й справді був відключений. Тобто вони б мали без проблем закрити Ваш договір. А квитанції шлють в надії, що Ви передумаєте і таки приєднаєтесь до них. Я підключена тільки на інтернет, то вони мені постійно дзвонять і телебачення їхнє пропонують. А поки була від них відключена взагалі, то надзвонювали, щоб поверталась до них. Дуже приставуча компанія:girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. sherry

    sherry Well-Known Member

    Підкажіть будь-ласка які документи треба щоб подати на розлучення до суду, бо иалолітня дитина? Взагалі який порядок дій.
     
  7. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дівчатка-юристи, в мене є питання по приватизації нерухомості. Ситуація не дуже проста, тому хто може допомогти, напишіть будь ласка в ПП.
     
  8. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Позовна заява про розірвання шлюбу із додатками до неї . В неті їх є безліч . Переробляєте під себе , подаєте до суду особисто або цінним листом з описом .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  9. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Питання таке, працівник був на лікарняному, вийшов на роботу і через 2 дні звільнився. Пройшло вже майже 3 місяці, а той лікарняний до фондів (не знаю куди то подається точно) не поступав від роботодавця. Куди звертатись, щоб вплинути на роботодавця?
     
  10. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Скільки днів тривалість лікарняного? Скільки з нихбуло робочих? Ви залишили собі копію чи десь маєте зафіксований факт передачі лікарняного до адміністрації підприємства?
     
  11. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Це не я, питаю для сестри. 3 тижні в лікарні лежала, десь 15 робочих днів буде +-.
    ні, нічого такого, і свідків також нема, це дуже зле?
    всі питання вирішуються через старшого менеджера, сама бухгалтерія в Києві, прості працівники навіть туди номера телефону не мають.
     
  12. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Мені б більше консультація кадровика пасувала.
    Чи можемо брати на роботу на повний робочий день студента 5 курсу, який вчиться на бюджетні формі навчанні.
    Громадська організація.
     
  13. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Хіба що писати листа на головну "кантору" з запитом. Собі копію. Відправляти рекомендованим листом з описом вкладення і повідомленням про вручення . Залежно від результату (чи буде відповідь і яка саме) подальші дії. Бо якщо дадуть відповідь, що в очі не бачили ніякого лікарняного? Не знаю, чи можна добиватися в лікарні дублікат? Листок непрацездатності - єдиний документ, по якому нараховують лікарняні. Потім подають заявку на отримання грошей у соцстрах. Соцстрах розглядає і якщо все добре, перераховує гроші на спецрахунок підприємства, звідки повинні перерахувати працівнику.
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2017 ---
    Але єдиний соціальний внесок 22% на суму виплати по лікарняному підприємство сплачує з власних коштів . Коли людина вже звільнилася , недобросовісному працедавцю може бути вигідно "загубити" той лікарняний, тим більше коли філії в різних містах, поставити в табелі "прогули" та не платити нічого. Коли працівник продовжує працювати, таке малоймовірно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    я не кадровик, але знаю що студенти політеху працюють офіційно і в держструктурах на 5 курсі, по вузу вони оформляють вільне відвідування і залишаються стдентами стаціонару і зі своїми захищаються.
     
  15. Insolence

    Insolence Living The Dream

    цікавить посилання на статті КЗпП
     
  16. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    При звільненні робиться запис у трудовій книжці. Там має бути печатка підприємства, де є повна назва та ЄДРПОУ. Може спробувати в інтернеті знайти координати? Звернутись спочатку по-доброму. Як не буде результату - пригрозили зверненням в інспекцію по праці. В них зараз досить великі повноваження і штрафи за порушення законодавства про працю зараз суттєві.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    можна. п. 14 постанови Верховного Суду України від 24.12.99 р. № 13 «Про практику застосування судами законодавства про оплату праці» : робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах.
    лист Мінсоцполітики від 25.07.14 р. № 301/13/116-14 - трудовим законодавством не передбачено обмежень щодо поєднання студентами ВНЗ, у тому числi тими, якi навчаються за денною (очною) формою навчання, роботи i навчання. Тому установа має право приймати на роботу таких працiвникiв, у тому числi й на умовах повного робочого дня.Оформлення трудових вiдносин зi студентом денного (очного) вiддiлення вишу, як i з будь-яким iншим працiвником, здiйснюється за нормами трудового законодавства.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Коли я працювала в одній великій компанії, кадровики не хотіли брати студентів навіть вантажниками, щось пов'язано з податками чи щось таке.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вільне відвідування- то вже для зручності студентів і для вузу. Для працедавця то немає ніякого значення. В законодавстві вказано лиш, що студент працює у вільний від навчання час. А це можуть бути і "вікна" між парами, і після пар, і як вийде. Тобто вільтне відвідування- це для врегулювання відносин студент-вуз, а не студент-працедавець
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2017 ---
    оподаткування там іде на загальних підставах. Особливості стосуються лише податкової соціальної пільги, якщо студент у вузі отримує стипендію ( тоді податкова пільга не застосовується до заробітної плати)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Я тому і написала "чи щось таке".) Бо точної причини не знаю. Шукали вантажників, одна знайома хотіла працевлаштувати сина-студетнта, а кадровики сказали що не будуть брати студента бо "оскільки в нас все по білому, то щось там..." я не пам'ятаю.))