Що робити після укусу кліща?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем katykotjonok, 30 Травень 2011.

  1. maavka

    maavka Well-Known Member

    А в нас так постійно в родині, якщо кліщ, то мажуть олією, тоді кліщ не має чим дихати і відходе, але повністю не вилазе(хіба іноді), він напіввилізе. Після цього його легше витянути цілого
    Я думала, що якщо кліщ заражеий, то вже від самого укусу людина заразиться (бо як кусає то і слюна попадає), як це буває з іншими комахами.

    А недавно я дізналась про інший спосіб. Його розказала людина, яка регулярно з сім'єю їде в походи, і з кліщами має часто справу. Вона капає шлункові каплі на кліща. Такі шлункові каплі на травах, вони дуже гіркі, бо там полин (та інші гіркі трави) в складі. А кліщі не виносять таких гірких трав. Після капання шлункових крапель кліщ сам вилазе.
     
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ні, не обов'язково. А от від оліі зараження буде в будь якому випадку..:sad:
    І зараз щось дуже багато стало бореліозних кліщів.. Чому так не знаю, але звідусіль чую,ю про плями, укуси і лікування
    --- дописи об"єднано, 1 Липень 2017 ---
    Люди добрі, та не можна того робити, та мені то лікар ветеринар казав, щоб навіть псу такогл не робити. А людині то тим більше... часто мати справу з кліщами то ще не значить бути обізнаним...
    Моєі коліжануи з роботи бабцю колись вкусило скількись кліщів,три були бореліозні, бо були три румені, плями. Вона жила в селі, лікарка махнула на то рукою. Тоді ще так не знали про бореліоз. За 7 років після того ій почали відмоляти руки і ноги. Шукали довго, що це, аж поки не згадала вона про кліщів і аналіз показв височезний вміст токсинів. Іі почали лікувати, але хвороба так схопила, що вона спаралізувалась і померла. Це звичайно страшний випадок. Але я про те, що хвороба небезпечна, можк давати ускладнення і через роки проявлятись. Тому і самому не варто отаких методів застосовувати і що гірше іншим радити, не знаючи.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    які аналізи здають після укусу кліща?
     
  4. maavka

    maavka Well-Known Member

    Нам дільнича ск
    Як знати чи кліщ вкусив бореліозний (як так розумію то хвороба Лайма?) ? Якщо за три дня не пройшло почервоніння, то значить відбулось зараження?
    Аналізи треба здавати через 2 тижні? Після укусу чи після витягання?
    Дільничка сказаал в Ескулаб роблять такі на аналізи з крові на хворобу Лайма і ще загальний треба здати.

    Але за олію дільнича нічого не сказала(, хоч ми і розказували як витягували кліща, і не стара лікарка (як правило старші люди достримуються застарілих поглядів)
     
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Весело... вийшли ми з дому сьогодні зовсім ненадовго - в кіно і назад з"їздили і то під дощем, по парках не ходили (правда Влад любитель кущі біля бордюрів пообтирати, але ж був в джинсах і в куртці...). Прийшли додому, роздягнулися - кліщ на пузі у малого:sad: Витягнув чоловік мокрою ватною паличкою, та тварюка, наче і жива, але до понеділка (коли ті всі лабораторії відкриються) точно здохне :sad: Я так розумію розраховувати на то немає сенсу. Питаня до досвідчених: як зрозуміти чи всі частини того кліща витягнули? і що далі: тепер міряти температуру, спостерігати за ранкою і через 3 тижні кудись на аналіз? Чи роблять такі аналізи десь в держ. лабораторіях? (бо в Медісі щось 350 грн вийде :girl_in_dreams:).
     
    Останнє редагування: 1 Липень 2017
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Одразу, то якраз якщо кліща живого здати на аналіз. В Польщі наскільки я знаю, якщо кліщ бореліозний, то антибіотик дають так, чи так, не чекаючи руменю, профілактично типу.
    Людині беруть аналіз на бореліоз, але він здається проявляється в організмі за кілька тижнів, тобто одразу без сенсу здавати. Хіба чекати і спостерігати, але матр на увазі, що бувають випадки, коли румінь так і не з'являється, а бореліоз є, в чоловікк моєі свекрухи так було. Він здав лиш тому, що у неі була пляма і лікувалась, а так як вона сама не бавила кліща в себе, а вони разом в ліс іздили кілька тижнів перед тим,то здав на всяк випадок і така несподіванка виявилась
     
  7. maavka

    maavka Well-Known Member

    Подивитись на виягнутого кліща, чи все в нього стоїть на місці)

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
  8. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Малий мав кліща минулого літа. Виявила зранку як підгузник знімала, на попі. Була субота, відразу поїхали на Орлика до хірурга, витягнув. Малого тримали троє, дома б точно не дав нормально витягнути, та я й не вмію, ніколи тих кліщів взагалі не бачила, хоч в селі виросла.
    Відвезли кліща на Зелену в лабораторію, виявився бореліозний. Через 2 тижні здавали кров з вени на аналіз в Медісі, то показало негативний результат.
    Чуть не посивіла за ті 2 тижні! Нікого не лякаю, але не легковажте з тими кліщами! Я б навіть собі не капала олії чи ще чогось там, не кажучи вже за дитину.
    --- дописи об"єднано, 2 Липень 2017 ---
    Я б показала місце укусу спеціалісту (напр., в поліклініках є інфекціоністи, ми зі своїми аналізами з малим ходили, показували де вкусив). Однозначно спостерігати, температура, чи немає почервоніння на місці укусу.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та я дивилася, але воно таке мале - як ото мошки що в фруктах заводяться... Голова точно на місці була, а хоботок - хто зна :)
    Кліщ в баночці спочатку ще рухався трохи, а зараз вже ні - так що здох і до понеділка і поїздки на аналіз не дожив...
    Зараз лишилася лише невелика темно-рожева цяточка - десь до 1,5мм (вчора більша була), тому буду сподіватися що все ок і чекати 3 тижні щоб піти на аналіз.
     
  10. maavka

    maavka Well-Known Member

     
  11. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    мене теж кліщ вкусив в суботу в голову. витягли десь через чотири години. раніш не бачила що він там є. була в дорозі. витягли в два обороти.. є почервоніння і трохи зудить. але то може і чисто психологічно..
    то ск тре чекати 2 чи 3 тижні після укусу. щоб здати аналіз? дехто каже тиждень.. чи то немає значення к-ть?
    пс. вчора почитала. що у львові захворіла вагітна жінка на хворобу лайма
     
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Нажив малюк кліща сьогодні. Пробув кліщ на тілі десь пів години, витягли, засунули в банку, побігли в лабораторію. Будуть результати в середу. Але поки йшли до лаб., то десь 2-3 хв, ще один кліщ "присмоктався" до щоки малого. Раніше там його не було точно, бо то одразу біля попереднього, я б побачила. Чоловік тримав малого, щоб роздивитись, і каже, що поки намагався то зробити, то кліщ сам відвалився. Як думаєте, встиг він, якщо заразний, за тих 2-3хв щось впорснути в організм? бо ж він напевно толком і не причепився, якщо сам впав. Слід спочатку був ледь червоний, а зараз вже майже немає. То якщо кліщ бореліозний, то місце укусу якось має турбувати з часом, по особливому виглядати? Якщо нічого немає, то все ОК?
    І ще таке спитаю...В лаб. роблять аналіз на бореліоз, але ще знаю, що кліщі переносять енцефаліт. То його в лаб. не роблять, бо в нас в регіоні немає кліщів, які переносять таку бяку(читала таке раніше)? Чи то треба ще десь йти?
     
  13. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Мене 2 тижні тому теж вкусив кліщ. Спочатку була маленька плямка, а вже на цих вихідних збільшилася і почервоніла. Пішла до дерматолога, вона сказала, що я ще вчасно прийшла. Призначила пити антибіотики 10 днів. А аналіз на бореліоз справді можна робити аж через 3 тижні, бо зараз нічого ще не покаже. Ну але по вигляду тої плями (блукаюча еритема) можна і не чекати на аналіз, а вже пролікувати. Ще казала, що зараз десь 25% кліщів заразні.
     
  14. maavka

    maavka Well-Known Member

    Ми робили через 2 тижні. В сінево так було написано, аналіз на антитіла від бореліозу через 2 тижні, а від енцефаліту через 3 тижні. А ще роблять аналіз іншим методом, це аналіз і на енцеваліт і на бореліоз, його через 10 днів роблять, але не знаю де таке роблять, так моєму свекру казали, коли він заразився
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Fantazy

    Fantazy Member

    А через скільки часу потрібно здавати кров після укусу і який саме то має бути аналіз? В чоловіка був кліщ, витягнули в поліклініці, для аналізу був не живий. Пройшло кілька днів. Поки що спостерігаємо.
    --- дописи об"єднано, 25 Липень 2017 ---
    Відповіли на моє попереднє питання:)
    Синево багато хто не довіряє, погані відгуки про них. От дійсно цікаво де роблять той аналіз що через 10 днів?
     
  16. maavka

    maavka Well-Known Member

    То я на сайті Сінево читала, бо там і ціни пишуть, зручно все дивитись. А наша дільнича казала в Ескулабі робити аналіз, то ми там і робили (я просто їх можу путати, бо біля мене, на Мазепи, і Сінево і Ескулаб і Медіс, всі в одному місці)))
    А свекру в інфекційному відділені сказали, але він сам не пам'ятає вже (2 роки тому було), бо він не захотів робити, оскільки його антибіотиками і так пролікували (там були якісь проблеми, висип та інше). Свекор гроші зажав, такий він є) хоч там недорого було
     
    Останнє редагування: 25 Липень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @maavka то ви пишете аналіз на бореліоз чи енцифаліт?
     
  18. maavka

    maavka Well-Known Member

    Я дитині через 2 тижні на бореліоз робила в Ескулабі (негативний результат).
    А свекор так і не робив аналізу, просто пролікеувався типу від бореліозу
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Я вже пропила курс антибіотиків (10 днів) після укус кліща,але та блукаюча еритема (пляма) так повністю не зникла. Стала менш червона і все. То значить я ще не вилікувалася,чи просто та пляма так повільно зникає? Як у кого було?
     
  20. Nanusya

    Nanusya New Member

    Привіт, мене теж вкусив кліщ, поки що лікують юнідоксом. В інфекційний сказали що пляма під час лікування може збільшитися, а потім помаленьку зникатиме. А крім еритеми є ще якійсь прояви хвороби? Бо я вже думаю цефтріаксон колоти, щось боязно як поначитуєшся того всього.....
     
    • Подобається Подобається x 1