проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. phobika

    phobika Well-Known Member

    Я зрозуміла, що проблема у сні, коли на хрестинах всі діти в церкві спали, а мій верещав і я розуміла, що ось так солодко спати, як інші, для нього майже нереально. І бачила, що є дні з "коліками" (це я собі так пояснювала плач) і без, а відрізняються вони лише кількістю сну. Тому, дівчата, перш ніж списувати всі проблеми дитини на живіт, газики чи коліки порахуйте час сну дитини.
    І та, я теж уявити не могла, що в немовляти можуть бути проблеми з денним сном і треба щось з тим робити.
     
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та власне якби працювало, то було б у багатьох.. Моя перші півроку взагаді важко на ніч вкладалась. Поспить 40 хв і тусити знову, 1,5-2 год активна, знову сон 40 хв.... такі каруселі мали до 1-2оі ночі. І ну ніяк інакше не вдавалось іі на довше приспати. Потім вже якось почало вдаватись, але сон в 20ій на ніч означав пробудження в я2-3 ій ночі виспаноі абсолютно дитини і готовоі діяти... В такі моменти мені хотілось застрелитись.. Тому я таки вкладала коло 22ої і мала спокій
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та, до речі, в нас теж ніколи не працювало - є в моєї дитини норма сну, скількись там годин на добу, стільки і спить, коли б не ліг, як ляже рано, встане серед ночі....
    ))) - принагідно тут похвалюся, бо моя дитина мабуть врешті стала така свідома (3 р.), що на днях вдень пішов ліг і сам заснув вдень, коли я попросила його тихо посидіти трошки, бо погано почувалася (то я так просто дивуюся, якщо що))), бо уявити 8-місячну дитину, яку просто кладеш в ліжечко, і вона засинає, мій мозок відмовляється) я ж лише ото перший раз зі своєю дитиною побачила, що таке взагалі буває)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 1
  4. maavka

    maavka Well-Known Member

    Ну так може він у вас погано засинає, бо перезбуджений (тод ідіти навпаки сопротивляються спати, хоч хочуть спати) і треба навпаки раніше вкласти, о 8, без запізнень.

    Тоді може і не треба забирати, якщо у вас так не висипаєтьяс дитинка. А забрати третій сон, коли нічний продовжиться до 7 ранку, а не до 4-5.
    Але якщо не продовжиться нічний, то напівгодини раніше вкладати то мало, треба хоча б на годину (а краще на 1.5год) раніше вкласти
    Ну не багато людей пробують вкладати так рано, бояться, що рпобудиться дитина серед ночі.
    Може в цей період зубки різались чи щось турбувало. У нас взагалі була лактозна недостатність. Але я тоді навіть не знала, вже потім дізналась що вона є, і що вроджена. Напевно це ще заважало спати, тим більше дитина в перші місяці дуже часто їла груди. А ще була вуздечка, її обрізали, бо дитина погано їла, але дитина і далі проблемно їла (напевно через лк, про яку я не знала)
     
  5. maavka

    maavka Well-Known Member

    У нас є друзі, в яких є дитина, що на 3 дня старша за нашу. То вона з 6 міс. спить безпробудно. А в 1рік, розказували, як встане зранку, покаже на холодильник (вона там пляшечки з дитячею водою кладуть), хлопчику витянугнули пляшку з водою, він попив і пішов далі досипати), сам! Звучало дуже неймовірно. Але ми часто гуляли, то я бачила, що їхній хлопчик дуже вірізнявся, він от виглядав таким свідомішим (мій на фоні їхнього недорозвинутим виглядав)) В 1.5 роки говорив, але говорив свідомо, не просто "ма", "ба". Як мій Левчик вигукував, навіть не дивлячись на нас, хоч я і все коментувала, як він то казав, типу "баба на роботі", "мама прийшла" іт.д., але йому начене до того було, Левчику подобалось просто це виговрювати для забавки. А це хлопчик наших друзів свідомо кликав маму, тата. Я щебачила А, ще забула. У рік, він, як почав ходити, то підходив до горщика і казав А-а-а, його висаджували, він або какав або пісяв. Та навтіь пісяв завжди. Причому я навіт більше висаджувала свою дитину, ніж вони, ми про це раніше говорили, кол инаші дітки були ще менші. Ну і багато чого такого дивовоижного можна розповідати, про цього хллопчика

    Тобто є такі діти, які от свідоміші діти, не знаю від чого це залежить, але деякі діти дійно можуть самі засинати в такому маленькому віці. Можливо діти насправді мають і раніше засинати самі, ніж ми завжди пирвикли. Просто діти привикли, що то батьки мають дати їм сон, і їм вже важко від того відвикнути.
    Мій Левчик, якому от 2.2, то заснути самому то бачу для нього практично нереально, щоб так положив і заснув, хіба під час їзди. Тому розумію ваше здивування)
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ну я про "свідомість" так іронічно пишу, принаймні, в своєї дитини ніколи не помічала браку "свідомості" по віку, але є справді різні темпераменти, різні типи нервової системи, і от це 100 % має вплив на те, як часто дитя перевіряє, чи мама поруч, наскільки тривожне, простіше чи складніше йому навчитися спати і т.п.
     
  7. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ну то так відносно все. В мене син говорить свідомо після року, в півтора в нього вже величеньеий словних слів і фраз був і свідрмі діалоги. Ще двох нема, а він вже давно реченнями говорить. І з туалетом аналогічно: сам проситься після року (з проколами бувало, звичайно) і ще й коментує так цікаво "процеси")))
    Але от щоб сам без циці заснув зі мною, то одиничні випадки (а авто не враховую) або без мене з кимось іншим але довго і нудно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Хм. Моїй донечці 11 місяців, але в нас ще часто буває три сна на день. Опишу приблизно - режиму як такого немає, тому час денних снів гуляє. Лягаємо спати в 22:00 (з приходом тепла), встаємо в 9:00 (можливо на пів години раніше). Всю ніч з народження спить добре без колисання, цицяння як коли, але я не прокидаюся під час смоктання (з самого початку зробила зручну конструкцію з трьох тонких подушок, і порізала кофту на грудях))) щоб донечці був постійний доступ, а мені не холодно). Перший сон +- через дві, дві з половиною години після прокидання. Цілий ранок бавимося вдома, багато повзає, а потім я мотаю слінг, і ми йдемо на базар за сезонною зеленню. От вже на підході додому її і схиляє на сон, я лише лягаю поряд + циця, і 1,5-2 години сон готовий. Далі цілий день бавимося, їздимо у візку на майданчик, але ніколи у візку не даю спати, бо сама хочу прилягти поряд після активного бавлення. Отже, після майданчика легко йде на другий сон - 16:30-17:00. Іноді в 18:00. А потім іноді буває третій сон, коли ми в слінгу гуляємо на площі ринок - коротка дрімка 30 хв. Таки слінг своє діло колисальне робить, але я стараюся сісти на лавку, щоб не ходити під час сну. Приходимо додому близько 21:00, наливаємо ванну і купаємося разом - я би без цього ритуалу коньки відкинула. Так кльово релаксує. А потім заходимо в спальню, цицяння, і коли хоче повзти, я не забороняю, лише заманюю до себе гладженням - то її любов. Сама підставляє ножки, і я повільно гладжу цю пестьоху))) все, нічний сон готовий.

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ухх, таке таки буває гг, як я про це мрію...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    раніше вкласти не вдалось на ніч, розумію, що не міг заснути, бо ще сонечко світило навіть через жалюзі. Вклався, як почало смеркатися в 8:30, і о чудо, спав більш- менш. До 4 ранку десь 3 рази будився, але далі засинав без істерик, в 4 поїв, заснув біля мене за пів год і спав до 8! то взагалі шось нереальне після останніх вставань в 5)) сьогодні ще й вдень в ліжечку спав. Все ж, думаю, і в матраці теж справа була, на м'якому важко перевертатися дитині. Сьогодні на ніч норм ліг і заснув сам. Подивимось, як буде далі. В мене в багатьох знайомих діти засинають самі без проблем. І я працювала няньою, то хлопчик їв в мене на руках, потім лягав мені головою на плече - 2хв і спить. перекладала в ліжечко. От чесно, так було щораз. А деколи не їв перед сном, то міг бавитись на килимку, прийшов час обіднього сну - тре очі, бачу ліг собі й сам засинає ) тому мене дуже дивні були такі проблеми зі сном в моєї дитини, я чомусь так вважала, що заснути не проблема, що дитина буде сама засинати. А як народився малий, я в шоці була, не спав ніяк і кричав весь час. На 2му місяці вдалось навчити спати. сподіваюсь і тепер внормується. 3-й сон все ж хочу забрати, бо він нетривалий, і більше марудження, ніж сну. Але я - то я)) а дитині видніше)
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. maavka

    maavka Well-Known Member

    Розкажіть, як ви вчили засинати? Свою дитину і як були нянею?
     
  12. phobika

    phobika Well-Known Member

    Я обіцяла звітувати.
    Отже тиждень уважно слідкую за сном дитини - відловлюю ознаки сонливості, не даю перевтомлюватись.
    Перші дні таки ще були періоди довгого неспання, бо я пропускала момент втоми. Білий шум помагає в таких ситуаціях.
    Кожен день були періоди коротких снів менше 20 хв, в основному тоді коли я не впильновувала підколисати дитину, або невдало вибрала час для прогулянки, або дитину щось налякало
    Тричі вдалось підлаштувати прогулянку під сон дитини і провести її без криків - поїли вдома, їдем поки не спить, сиджу на лавці під час сну, назад повертаємось, поки просинається. Оскільки біля дому гуляльних місць нема, то це дуже цінний навик.
    Коліки в нас таки є, бо вечорами концерти не припинились, але протікали лагідніше. Ну і як була перевтома, то починались з обіду. Взагалі кожен день починались пізніше, чим в попередній. Сьогодні взагалі поки тихо, але то в нас бувають вихідні від колік іноді, тому то скоріш за все просто співпадіння.
    Почав встановлюватись режим підйому вранці і перший ранішній сон - підйом в 7:30-8:00, лягаєм на перший сон близько 9:00, дитина спить приблизно півтора години. Останні три дні вже став засинати на довший час і в обід, тому маю теж можливість поспати.:girl_curtsey:
    Цілий тиждень синочок засинав виключно на руках, деколи біля грудей, але це не обов'язково. А сьогодні вже двічі заснув сам. Тобто ми бавились, я побачила, що хоче спати - закрила штори, перестала говорити, лягла поруч, дитина 20 хв погуділа (не плакала, і тим більше не кричала, але для мене це була свого роду пауза, бо раніше я би вже точно взяла дитину на руки) і заснула, до моменту поки не захотіла їсти. Ті сни складали майже по дві години, це якщо з годуванням рахувати. Це чудо після постійного носіння дитини на собі протягом 4 тижнів з короткими перервами!

    Не знаю чи це впливає те, що дитина не перевтомлюється, чи вже час прийшов на встановлення режиму сну (якраз 6 тижнів стукнуло), чи просто все так співпало, але книжку 'Здоровый сон - счастливый ребенок' я зацінила. Вона варта уваги хоча би за те, що там описана природа колік, стан матері, коли дитина не спить, і за те, що автор постійно переконує, що труднощі зі сном можна виправити, хоча перші кілька місяців треба пережити. Там є описані і неоднозначні методи (дати проплакатись), але ніхто не змушує їх використовувати, є запропоновані альтернативи, ніщо не рекомендується і не засуджується однозначно.

    @maavka хочу ще раз вам подякувати за підказки і скерування на відповідну літературу.

    О, і найбільша радість - синочок став усміхатись, у тому числі і після сну:girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Не думала, що писатиму і чи треба взагалі? Але вже трохи виснажилась і потребую поради. З старшим (2р) зараз нема проблем зі сном, хоча бували періоди плачу серед ночі і просіння на руки. Але то пройшло. А от менший 11м погано спить. Вдень 2 рази заколисується у візочку без проблем. Інколи на 2ий сон може заснути біля грудей то кладу у візок. На нічний сон вкладаємо обох в один час. Лиш кімнати сусідні. Зараз засинає на ніч близько 9.30-10 біля грудей на руках. Так привикли бо потім кладу у ліжечко біля себе. Як заколисую - в іншій кімнаті в ліжку засинає старший з татом. Інколи такі каруселі влаштовує. Ще спираю на те що 2 місяці нема нижніх двійок. Вночі будиться з хниканням. Інколи мушу пропонувати іншу грудь бо нервується... чи то молоко менше йде? Чи зуби? Чи що... мене інколи такі нерви беруть вночі... Вже більше 6м такі гастролі. Дурника нема і жалію що не давала((( нема як полегшити. Якось кострубато понаписувала

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  14. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дівчата, начиталась тут про 2-3 роки і ночі без нормального сну, з пробудженнями і чую, що я до такого не готова. Я вже 7м нормально не сплю... 2м ніяк не вилізуть нижні 2ки а сьогодні побачила нарешті розкриту ясну. Може трохи заспокоїться ... але от 2 чи 3 роки дитині і не спати вночі - мені аж страшно))) тоді краще без ГВ, то особисто я для себе вирішила. Колись думала що на гв дитина їсть груди на сні і всі довольні. А вийшло що старший на штучному краще спав , ніж зараз молодший на гв. І роди були легші, не зригує, коли старший десь до 10м зригував.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @preciosa по перше. Діти різні. Я не раз читаю від мам, що відлучивши, сподівались на ночі сну, але дитина далі вставала купу разів і без циці вспокоювати в рази складніше і енрегозатратніше. Тому спихувати вс на ГВ не варто.
    По друге, діти в 2-3 роки сплять знааачно краще малявок, де ти начиталась того?
    І по третє, думаю ти і сама знаєш про те, що суміш дуже важкостравна і потребує багато енергії, тому організм ввиключається, для мами спить гарно. Добре це чи ні, ну, не знаю. Переводити дитину на суміш, щоб виспатись якось дивно.
    Тобі важко, бо ти з двома, але ж біля тебе є рідні? Можна і вдень поспати десь, на ніч ви разом спите, чи малий у свому ліжечку?
     
  16. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    То так не у всіх. Трапляються, звичайно, нічки, коли паршиво спить малюк, але то зазвичай або хвороба, або ще щось. Але зазвичай зараз спить цілу ніч
    А коли мені важко, я згадую про це ессе для втомлених мам
     
    Останнє редагування: 22 Червень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  17. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Ой... знаю, що не всі діти, просто читала і знайомої малий до 2р на гв не добре спав. Тепер аж почав спати без гв. То просто нерви і втома. Вдень є мама. Мама біля старшого вдень лежить, бо він може розбудитись. Як хтось є - спить. А я вже на дворі, в кухні з меншим. Спить у візочку 2 рази. 2ий раз інколи біля грудей засинає і кладу у візок. Не сплю, бо через 30 хв може розплакатись і треба до грудей. Та і ті 2 год сну для мене цінні, щоб просто посидіти-почитати і т.п. Я навіть не позіхаю вдень. Привик організм, але нічні коломийки дуже виснажують і в той момент мої нерви шалять і хочеться виплакатись. Добре, що вдень я інша. Про суміш і мови нема. Та малий і не взяв би пляшку. Дурник лиш гризе. Зараз от зуб прорізався. Може ще кілька вилізуть і буде легше. Знаю, що все змінюється, що через місяць може бути спокійніше, але просто інколи хвилини слабкості.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  18. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Малий спить у ліжечку без боковинки біля мене. Спимо всі четверо:) Старший так само біля чоловіка.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  19. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дякую... інколи достаинто прочитати пару слів підтримки і знаєш, що завжди так не буде)))

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @preciosa про втому і нерви я дуже добре розумію, особливо зараз. Але у тебе ще малюк маленький, йому якби положено зараз тако спати, це пройде, зуби вилізуть, діти виростуть. Ех, то я і себе втішаю :)