Епідуральна анестезія. Воно нам треба?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Flina, 2 Серпень 2011.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Almariel а що значить хоч спробуйте? Тут вже або пп, або кр.. Пологи то не так, що спробую одне,, а як не піде, то ще раз по іншому переграю. Тут має дивитись лікар і ситуацію оцінювати тільки лікар має, двійко дітей, то тауи трохи інакше.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Звичайно, спробувати можна б було. Знову є але. Лікарі тут хороші, але не кожен з них приймав природньо двійню. Бути першою в такого лікаря я не маю бажання, це ще більше підвищує ризик для діток. А домовитись із тим лікарем, що має такий досвід, то йому хіба доведеться цілодобово 24/7 чергувати:) та й самі лікарі та акушерки (ті,що не мають досвіду такого) радять їхати до Відня у спеціалізовані клініки, де пп для двійні звична справа. Мені подобається, що лікарі тверезо оцінюють свої сили і не кажуть, що все вони зроблять, а потім виявиться, що щось пішло не так. І тут радять КР не через те, що за нього ви покладете лікарю в кишеню грубшу пачку:) Тут думають за діток. Коли мені поставили першу дату планового КР на кілька днів раніше, то навіть приходила дитячий лікар, щоб пояснити ризики швидкого народження ддя діток. Хоча ми там просто помилились із тижнями))і потім не один лікар ще розказував про небезпеку і що тре почекати:) тому я знаю, що тут піклуються про моїх діток, і зроблять усе, щоб вони народились здоровими;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Вибачте, що не точно написала. Я мала на увазі: шукати клініку, яка приймає такі пологи. У нас, наприклад, у Франкфурті така є, там і з сідничним передлежанням приймають.
    І до чого ту відповільність на мені? Трохи не приємно таке читати.
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Та у Відні теж такі є. Але нам трохи задалеко буде туди їхати. Та й там домовлятись треба було ще на початку вагітності. Тим більше термін в мене не маленький, мені вже дууже важко із моїми зайцями.
    Так що, я налаштована на КР. Вірю і прошу Бога, щоб все було добре. А може ми ще й природньо народимось;) всяке може бути;)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Skifia

    Skifia миється в бані

    @Nitka а чого ви так наперед на епідуралку настроєні? Хтось налякав розповідями? У всіх пологи по різномму проходять (навіть в 1 жінки), а головне що ризики і шкода від епідуралки може бути більша ніж родити без того, і для матері і дитини. Тому вона не ставиться всім і не так поширена. Це катетер у хребет встановлюють, найменша неточність при введенні чи реакція на діючу речовину - і наслідки плачевні. Тому перед емідуралкою дають підписати документ, що в разі ускладнень (навіть найгіршого) лікарі відповідальності не несуть. Бо ніхто не знає як епідуралка сприйметься вашим організмом і як може вплинути на дитину. Ставлять при КР ще, щоб жінка при свідомості була, але то повноцінна операція з усіма витікаючими. А при нормальних вагінальних пологах ризикувати з епідуралкою ніхто не хоче.
     
  6. Nitka

    Nitka New Member

    Я кілька років тому переїхала з Дніпра, так от - всі мої знайомі в Дніпрі народжують з епідуралкою і ніхто навіть не думає треба/не треба, і нікого не паралізувало, і роди проходили успішно. Крім того вони згадують пологи як свято, а не як катування, як інші, які родили без анестезіїї і тепер кажуть, що більше ніколи. Я вже не кажу про Європу, де її роблять всім, але і в Україні - в Києві і в Дніпрі - ЕА є дуже поширеною при вагінальних пологах, особливо якщо стимулюють. І тільки у Львові якесь середньовіччя - мама як інкубатор, ніхто на якість її життя не зважає, і так родить.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ну Ви вже такого не пишіть! Те, що Ви не вникали в суть пологів і з Вами ділились поганим досвідом, то є одне. А те що пологи, як природний процес, який проходить без зайвих втручань, то є цілком терпимо і не впливає негативно на жінку, то є інше. Ну і Вам ніхто не заважає їхати народжувати у Дніпро.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy


    так, в нас не поширена епідуралка при вагінальних пологах, і навіть при КР не дуже розповсюджена.
    Якби я шукала анестезіолога на епідурал, то починала б з Медінституту.
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я от теж на таке звернула увагу, що навіть при КР епідуралку не дуже хочуть ставити, а при природніх пологах то тим більше. І якщо так думати що родіння то "така мука", то тоді робити планове КР (навіть якщо та то немає показів) з усім можливими обезболюваннями і стимулюваннями :girl_crazy:
     
  10. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Жемела в медінституті робить з якимось анастезіологом, що практикує епідуралку.
     
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    успішно - це всі живі лишились?
    а потім коли по 6 місяців спина болить, то теж успіх?
    так я знаю країни де всі радісно біжать за ЕА. І власне з їх же форумів знаю, як потім болить спина, як подіяла не повністю, як не подіяла зовсім, як відняло тільки одну сторону в пологах. Там вибірка більша ніж кілька подруг, чи й усі подруги. Проти статистики не попреш.
    --- дописи об"єднано, 1 Вересень 2016 ---
    це називається "лавина втручань" - пробили води, поставили окситоцин - почало жінку накривати - поставили ЕА - *опціонально* - припинення пологової діяльності - КР.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. jylanda

    jylanda занууууда

    о так, в Європі аж занадто практикують епідуралку, майже добровільно-примусово. Hа людину яка чітко в плані пологів вказує, що не хоче епідуралки дивляться як на бідну обділену особу з відсталої країни :))
    І така реакція у всіх - у лікарів, акушерок, колег. Але то таке, хай собі думають як хочуть, маю право вибору. Особисто знаю кількох дічат у яких епідуралка не подіяла, або подіяла наполовину, плюс так суттєво продовжила пологи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я теж доволі багато відгуків читала, що ставили епідуралку (сам процес болючий), а вона ще й не подіяла. Теж здивувалась чому так багато таких відгуків.
     
  14. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в знайомої КР з епідуралкою, були головні болі перші пару місяців. Робили тоді ще на Батальній, завідувачі відділень патології та анестезіології
     
  15. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Мене от цікавить, в США роблять епідуралку за бажанням на вагінальних пологах. Знайома після пологів відгукується так: перейми стали не такими болючими, ноги затерпли в верхній частині -бедра, ляшки. Але відчуття таке, що просто верхній шар шкіри стерп. Могла ходити, і рухати ногами. Цікаво, чи це якась така анестезія, що "не відключає" пів тіла, чи це просто на конкретну людину не подіяло.
     
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    головна дія має бути - знечулення до болю. Але ніхто вам наперед не скаже як ЕА подіє на ваш конкретний організм.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Саме так. Епідуралка діє за принципом гравітації. Трошки повернешся на лівий бік - відніме ліву сторону, ляжеш більше на правий бік, піде туди. Діє вона не на всіх і завдання її не заморозити кінцівки а притупити нервові клітини в нижній частині.

    Вод не пробивали, бо вони самі підтікали і стало їх менше, але родової діяльності не було отже далі все так як ти описала. Не лікарка була а мясник. Не лишень давала купу ліків від яких мене нудило а й так нашила, що капець. Я потім після того КР довго відходила.

    анестезіолог розповідає як воно має працювати, але чи на тобі конкретно буде середньо-статистичний результат він тобі сказати не може. Так і каже, що має допомогти, якщо не поможе кликати його знову.
    --- дописи об"єднано, 2 Вересень 2016 ---
    Залежить коли вкололи. Ходити і рухати ногами вона і повинна була, хіба, що була дуже складна операція тоді наливають багато кубиків.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    з моїх знайомих, хто мали ЕА : у Стрию років 7 тому під час КР- все ОК; на Батальній під час КР 5 років тому- теж нормально; на Джамбула під час КР років 3 тому( але там було суто за показами- не можна було загальний)- ОК. Цьогоріч у Меді- під час ПП ( от власне не знаю причин чому застосовували-ще не розпитувала)- то знайома вже 3 місяці із сильними головними болями мучиться і головокружінням.
    тут є такий нюанс, що якщо хоч трішки дається передозування анестетику, або хоч тіршки є похибка у введенні, тоді пологи можуть затягнутися. В ідеалі ЕА має перестати діяти до потужного періоду. Але похибка у застосуванні веде до того, що жінка повністю не може включитися у потужний період. Він затягується, підвищується ризик травматизації.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Мала ЕА, то спочатку як анастезіолог і казав, що "прийде" тепло в ноги. Мене чомусь морозило на той момент. Не сказала б, що щось мені сповільнили, бо дитинку я народила за 1 годину 45 хвилин після уколу. Одне що турбує, то місце уколу, ніби й не болить але просто відчуваю то місце. Також болить спина, в попереку, але вона й до ЕА боліла так само, тому не знаю, чи то просто біль повернувся, чи то від ЕА.

    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    якщо я не помиляюсь, то у вас стимульовані пологи були, чи ні?