Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    В Україні це поки що велика рідкість, її роблять виключно за показами і я не впевнена що її вміють робити. Я б не ризикувала. Мене теж стимулювали, боліло так що відлітала в космос, але на епідуралку навіть в моменти болі не погодилася б. Побічні наслідки жахають.
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    В пологових у Львові епідуралку не роблять. Я просила лакаря, бо ішла на кесарське, але ніхто не хотів взятися за таке.

    Додано через 1 хвилину
    Хоча мого свекра оперували на Топольній (руку поламану складали) і дві операції з епідуралкою, але це здається єдиний анестезіолог на Львів
     
  3. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    I я те саме питаю, навiщо спускати води? Щоб iнфекцiя заходила????
    У мене до того як води вiдiйшли, схватки були вже 3 днi пiдряд, я все рахувала iнтервал. Почалося з 15-20 хв перерви у Вiвторок (вiдкриття на 3см) i в лiкарню я поїхала з 5 хв iнтервалами аж у П'ятницю пiсля обiду. Значить, схватки я вiдчувала АЛЕ вони були абсолютно терпимi, з такими я навiть могла рожати "на живо" А коли мене вiдправили додому бо не було достатньо вiдкриття в П'ятницю десь 7-8 вечора, то потiм в 9:30 у мене вiдiйшла вода i ТОДI схватки були ТАКI що як Зiрка казала у космос вiдлiтаєш. I медсестра менi теж в лiкарнi казала що у неї так було з всiма дiтьми, до вiдходу води, можна терпiти, а пiсля - лiзь на стiнку.
    Якби я жила у Львовi, то маська моя ще народилась
    би напевно до вечора у вiвторок, бо мене б напевно простимулювали з таким вiдклриттям. Залiпили б менi дiагноз що "не розродишся". А з вiдкриттям у 1 см я ходила бiльше тижня! I потiм тиждень з 3 см. I ще раз кажу, якби води не вiдiйшли, я б напевно ще до суботи дома чекала.
    Тепер про епiдуралку. Я з США, епiдуралку робила, тут дуже поширена процедура. Звiсно я боялась, наслухалась страхiтливих наслiдкiв iтд... але нiчого очного я не помiтила. Дiйсно нiчого не вiдчувала, абсолютно. Все було затерпше, якби дуже сильно залежане. О, i сам укол теж не болiв. Якщо ви у Львовi, то напевно послухайте землячок щодо епiдуралки. Якщо ви за кордоном, то вибiр ваший. Але я якщо/коли ще раз буду рожати, то тiльки з епiдуралкою.

    Додано через 5 хвилин
    Мене тут страхали що "дитина буде не спокiйна" якщо робити епiдуралку. Ну i так, за збiгом обставин моє мале майже не спало удень взагалi, i тепер не дуже спить. Зато спить уночi прекрасно. Але з другої сторони, он наша колiжаночка Клен (тут на форумi) родила у Львовi, без епiдуралки, так Настiнька дала мамусi знати де раки зимують!
    Я вас не заохочую, не подумайте, просто кажу що якщо робити в нормальних умовах то можна (щоб вам потiм не було якихось жахливих наслiдкiв вiд незнання процедури мед прерсоналом) а якщо у Львовi то напевно лiпше не робiть.
    У мене е двоюрiдна сестра гiнеколог ( i мама її i тато i чоловiк гiнекологи у Львовi) вона не то що нiякої анестезiї не брала з 2ма дiтьми, так вона навiть на УЗД не ходила нi з однiєю вагiтнiстю. Може вона щось знає що ми не знаємо.
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А ми соьгодні вперше гуляли в слінгу! (дома ми від місяця в слінгу, а на вулицю боялася виходити). Найбільше втішили мене здивовано-зацікавлені оченята маляточка. Він реготався так, ніби намагався сказати "мамо, все таке цікаве!"
     
    • Подобається Подобається x 15
  5. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Nata а скільки вашій малечі? Я така сама боягузка, вдома в слінгу, а от надвір якось не наважусь
     
  6. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Через 2 дні буде 3 місяці. Я б вже давно гуляла, але ми десь підхопили бронхіт, малеча сильно перехворіла , а на вулиці зима... А ще у нас немає зимового комбінезончика. Зі старшого залишився осінній, а бабуська купила нам конверт на овчині, тому гуляємо в візочку.
     
  7. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А ми сьогодні вперше їли м"яско - індичку. Відкривали так дзьобик шо ну. Відразу видно що хлопець, м"яска хоче, а я його пюрешками, кашками :)
     
    • Подобається Подобається x 10
  8. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    I я про нашi надбання розкажу! Ми на вихiдних зварили Катi суп на бульйонi. Суп вона не дуже хотiла, але всетаки троха бульйону (курячого) їй попалось. Оце знов коли буду варити суп то вже кину троха мяска.
    I ще ми садили Катю на горщик, 3 рази. I два з тих трьох вона попiсяла в горшок. Ми ж стiльки фотографiй наробили, хоч у журнал подавай! Сидiла так чемно на горшочку, дуже цiкавилась самою посудиною, навiть трималась за ручки. Отже ми почали вчити, побачим як вийде i як скоро :) До нянi теж закинемо екземпляр, вона каже що буде вчити.
    А ще на мiй великий подив Котю зацiкавила надувна кулька. Вона так нею бавилась, що менi не треба було бiля неї скакати, могла нормально поїсти на дитячому днi народження (знайомих дитина).
    I ще вона стає розбiрлива вже де мама i де чужi (або iншi) i деколи на вихiдних як ми є разом весь час, не хоче бути без мене, не дай боже залишиш її i вийдеш з поля зору, то такий рьов стоїть в хатi що мушу її брати, садити на шию i терпiти її висмикування МОГО волосся.
     
    • Подобається Подобається x 14
  9. klen

    klen Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Настінька вже трохи виправилася :) Тепер ми файно спимо в ночі (по 9-11 годин) і в день на вулиці по 2-3 години. А мід тими двома снами так трохи з цицею у роті може подрімати(хвилин 20)
    А взагалі відносно неспокою у перші місяці і ліків при пологах. Щось я сумніваюся що є звязок. В мене пологи були легкі. Ніяких ліків, анастезій чи стимуляцій не мала, води відійшли самі. А мала як Коза каже "дала знати де раки зимують" :) А знайома народжувала зі стимуляцією і взагалі дуже важко(дитинку видавлювали) а її мала від народження спокійна як удав. Ні коліків, нічого. В ночі по 7 годин спить від народження поїсти навідь не прокидається. Я аж повірити неможу що так буває.
    І де звьязок?
     
    • Подобається Подобається x 9
  10. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    в мене з водами були зовсім неболючими...
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. klen

    klen Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    В мене і після того як води відійшли не було дуже вже болючих схваток. Певно то все індивідуально.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Горобчик

    Горобчик Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Є хороший лікар в лікарні на вул.Русових (біля Політеху) Мартин Тарас Юліанович, він там завідуючий якогось відділення, каб. на ІІІ поверсі. Хороші про нього відгуки.

    Додано через 12 хвилин
    ПРо прививки!Наша дільнича підтримала нас в тому, що ми не робимо прививок, але порекомендувала зробити їх приватно після 1 року (нам зараз 4 місяці), але наша родичка, яка є педіатром(вважається дуже хорошим лікарем) сказала, щоб не морочили собі голови і зробити всі прививки, що ми ще не бачили, яка може бути біда.В роддомі зробили БЦЖ і від гепатиту, решта не робили, написала відмову. Чула, що є комплексні привики і більш очищені вакцини(роблять на Дністровській), чи хтось туди звертався? БО ВЖЕ НЕ ЗНАЮ КОГО СЛУХАТИ І ЩО РОБИТИ?!!!:sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Є аж 2 профільні гілки... Читайте там... :)
     
  14. Марічка

    Марічка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Про епідуральну анестезію...
    Я ще не народжувала, але вже знаю що це таке, на жаль. В терміні вагітності 17 тижнів мені вирізали апендицит в лікарні швидкої допомоги з епідуральною анестезією... Це або мені просто повезло (анестезіолог хороший був тоді на чергуванні), або просто я забагато кіпішу підняла...

    А не можна в пологовий, де не роблять епідуральної анестезії, привести свого анестезіолога (якщо це планована операція)?
     
  15. Katrin

    Katrin Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Привіт!
    Про прививки: я б робила вибірково- перевагу надавала б тим, які в свій час нам робили, тобто ті, які "перевірені часом", зокрема тож саме БЦЖ.
    Проти вірусного гепатиту B я відмовилась (не треба дитині, яка щойно народилась вже давити на печінку), зокрема це підтверджують і інфекціоністи. А прививки, які стосуються "дитячих хвороб"-кір, краснуха, вітрянка-як на мене, це відтермінування хвороби в часі, тому що імунітет непостійний проти них і як правило з прививками картина хвороби дуже змазана і пожна пропустити її початок або ще гірше неправильно лікувати, або захворіти вже в старшому віці, а тоді точно з ускладненнями хвороба проходить.
    Наразі своїй дитині я зробила БЦЖ і довелось зробити комплексну прививку- тетрахіп(вир-ва Індії).Реакціїї не було, але слід уважно віднестись до цієї справи, якщо порядна дільнична вона може відверто сказати чи робити прививку з певної серії, яка наразі є в поліклініці чи ні.
    Стосовно очищених вакцин-їх рекомендують практично всі лікарі, але якщо дитина дасть реакцію, то вона дасть і на таку і на очищену.
    Хоча будь яка прививка підриває сильно імунітет, як на мене дітям , які на ГВ їм трохи пощастило, вона сильніші і легше переносять прививки.

    Додано через 9 хвилин
    В наші часи можна все, якщо ввести поправочний коефіцієнт у вигляді n-баксів, але я не думаю що Вам дозволять це зробити, це ж професійна лікарська етика, окрім того анестезія це непроста штука і лікар мусить бути впевнений у іншому лікареві, а як він може знати яка практика і кого Ви привели з собою,а потім в них там вже все схвачено і за все заплачено, як потім ділитись?:)
    Єдиний варіант це попередньо обговорити це з лікарем у якого Ви будете родити і щоб цей лікар-анестезіолог був трохи відомим.
    Хоча я сумніваюсь, щоб Вам дозволили:no:
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Я не впевнена, але, здається, товаришка на Батальній родила з епідуралкою. З іншого боку, укол в хребет - я би не ризикнула, особливо з огляду на побутуючий стереотип образу вітчизняного анастезіолога (мій досвід цей стереотип підтвердив).

    Додано через 2 хвилини
    а про щеплення - давайте все таки сюди http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=101&page=65
     
  17. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Мамуськи, спокійна буде дитинка чи ні залежить від багатьох складових. Насамперед, від психологічного настрою мами, не тільки під час пологів, а й під час усієї вагітності. Скільки вагітна мама нервувалася, хвилювалася, чи були неприємності - все це гормон стресу, який отримувала дитина у животику. Так само і чи бажана була дитинка, чи запланована вагітність, чи були у мами проблеми зі здоров'ям під час вагітності...Крім того, як сама мама уявляла свої пологи, чи боялася їх, чи готувалася до них психологічно і фізично. І наостанок, як мама поводилася ід час пологів: чи переживала тільки за себе, кричала, гостро реагувала на біль, чи думала також і про дитинку, подумки підтримувала її. Бо мама знає, що з нею відбувається, а дитинка? Пологи для дитини - дуже важке випробування. І важливо, чи є між мамою і дитиною увесь час пологів позитивний звязок. Мені здається, що медикаментозне знеболення оцей важливий звязок розриває і дитинка залишається в пологах сама.

    Кізонько, а пологи ваша сестра приймає ? Скиньте контакти у приват :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А в мене все було ідеально: дитина дуже бажана, вагітність нормальна, настрій чудовий, робила все, що рекомендують вагітним, пологи нормальні,щоправда дитина родилась 4 кг і коли мені акушерка пальцями розкривала шийку, щоб прискорити відкриття, то я не те, що про дитину не думала, я не думала взагалі, бо можна було збожеволіти... :sad: Так от, від самого народження і до тепер (1,2р.) дитина жодної ночі не спала довше ніж 4 години підряд, іноді вже сідаю вночі та й плачу:sad: А тут кажуть, що таке можливе до 3 років:scare: !!! І чому?
     
  19. klen

    klen Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Мені здається, що той спокій-неспокій залежить від дитини, можливо від генів. Бо ну не можу я знайти ніяких причин тих 2 місяців плачу під кодовою назвою "коліки". Бо і дитина планована і бажана. І проблем зі здоровьям під час вагітності не було і стресів особливих не було і пологи легкі.
    А от мама каже що я також була дуже не спокійна, власне я і лишилася такою:) Досить близько все спприймаю і переймаюся. Певно і Настя в мене вдалася.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дівчатонька порадьте як найефективніше лікувати ерозію. Думаю така проблема була в багатьох після родів. Я вже заплуталася в способах лікування. Може хтось порадить з власного досвіду. Може і гініколога заодно відрекомендуєте.
     
Статус теми:
Закрита.