Дитина та сучасні електронні пристрої

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем innamorata, 2 Травень 2014.

  1. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    не знаю, мені не доводилося з таким мати справу, всі тваринки були розпізнані коректно, тому ще мабуть від дитини залежить
    а ось і протилежним доводилося зустрічатися


    ---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

    отут +1
    якщо не хочемо, щоб дитина фанатіла від того всього і була залежна, не варто показувати їй такий приклад.

    ---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

    ось тому, самі ми телевізор не дивимося, у нас його навіть немає ))))
    компом мушу користуватися, бо працюю вдома, тому змушена обмежувати перебування за ним дитини... і тут проблема подавання прикладу, бо донечка говорить на мої заперечення, що я повинна працювати, і вона теж хоче працювати... тут якось мушу змінювати ситуацію. а смартфон забороняю давати, коли чоловік приходить з роботи, хоча вміє випросити. мій для неї табу, його даю тільки коли хоче поговорити з татком.
     
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    не бачу жодної потреби вловлювати межу в 2-3 річної дитини. Так, простіше, а головне здоровіше заборонити. Повністю. Як алкоголь.
    і як всі зручності вона має свою ціну
    ну от з шкільного віку як прям так це зручно-доцільно і необхідно, то можна по крапельці.
    І ще не варто випускати з виду, що 15 хв за компом, а ще мультик 15, а ще подзвонити до діда-баби по скайпу, ще мамин серіал одним оком...
    в статті яку я давала йдеться серед іншого про планшети, ще вроді не так встигли змінитись, і упор якраз не на випромінювання, а на перезбудження і таке подібне.
     
  3. CaddyV

    CaddyV Well-Known Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    Звичайно якщо не контрольовано, то зло. І починати якомога пізніше. Але також має значення особистість дитини.
    Щось не замічала такого, ну і на картках розвиваючих, також попадається корова і собака одного розміру. НІ ну вживу то звичайно краще, та й ніхто ж не виключає відвідувань зоопарків, чи живої природи.
    Воно то так, але якщо батько працює в дома (12 годин за компом), мама частково також, ну то трохи тяжкувато вибрати момент коли то дитя спить(а воно ще й не спить в обід).
    Молодша також трохи в старшої на компі любить побавитись, трохи в мами на планшеті, але мій планшет швидко розряджається, і тому їй на довго не вистарчає(бачить що мигає червона кнопка, і сама приносить).
    Молодша коли приїзджає до бабці - там не має таких чудес техніки, а по телевізору єдиного каналу який вона дивиться, то навіть не згадує, і так є чим занятись. А старша то вже нудиться, але зато книжок скільки перечитає (бо ноут хоч і візьме, а нету то немає. А ноут без нету то нєє, то не то.)
    Наразі вдається контролювати той процес, але в знайомих донька(12років), то залежність повна.
    Лягає/встає з смартфоном, контакти можуть бути до першої ночі, зранку також перше то контакти. Їсти - взагалі за компом, або телевізором, перегляд інформації в неті не контрольований. Форуми і соц.мережі - різні. Захцянки в гаджетах любі і всякі(хоча батьки в тій техніці далекі). Скінчилось то все тим що дитина потрапила в реанімацію, а тепер реабілітація в психолога. На фоні емоційного перенапруження - проблеми з психікою(в ночі не могла спати, ходила по квартирі, скаржилась на головні болі, різні страхи, їсти - проблема, що з"їла - виблювала).
     
  4. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    Я чогось не розумію.
    У нас хтось може спокійно сидіти в компі і тато інколи іграшки бавиться (рідко), мама в посиденьках))), скайпі, але малий відноситься до цього спокійно, як і до інших речей. Тобто він не знає, що він в цьому може приймати участь, у нас ніколи нема "ходи, я тобі щось покажу", тому зацікавленості до таких технологій він не проявляє.
    Стосовно картинок-розвивалок, чи т.п., то хіба обов"язково це мають бути віртуальні розвивалки? Мало є всяких пазликів, картинок, кубиків і ще курпа всього матеріального, які дитина може поскладати, побавитися, чогось навчитися?

    ---------- Додано в 09:29 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ----------

    З того і ноги ростуть. Спочатку самі показали, встановили час, а потім дитину тягне до тої заборони магнітом.
    Відповідно зацікавленість проявляється не до книжок/олівців/кубиків, а до віртуального простору.
    Там ж напервно цікавіше сучасним дітям, гиги.

    ---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

    От я вважаю, якщо моїй чотирихрічній дитині того зараз ніяким боком не треба, то є всі шанси зараз його від того відгородити на противагу іншим іграшкам, іграм, чи т.п.
    Як буде потреба вникнути/вивчити дані технології, тоді я перед ним ту "техніку" відкрию.
    З раннього віку самотужки втягувати в то дітей, бо потім пригодиться. Нашо?!
    Діток дошкільного віку ніде того не вчать, навіть в садочку, навіть у всяких розвиваючих школах (знаю зараз модно туди водити дітей). І допоки самі батьки не всадядть своїх чад за компютери, планшети, ноути, доти дитина цього не знатиме.

    ---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

    Випадок. Моїх знайомих донці, якій три роки(!!!) тато купив планшет.
    Вона там бавиться різні ігри, щось там складає.
    Ми були на спільному дитячому святі і вона була з тим планшетом. Святик мій зацікавився шо то таке дівчинка має, але він на разі того не знає, що у нас дома те ж саме можна бавитися.
    Тато тої дівчинки реально не думає шо робить. IMXO
     
  5. Shamna

    Shamna Мамуся

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    На мою думку всьому свій час і для комп’ютера чи інших електронних пристроїв він точно не у 2 чи 3 роки. Зараз є такий величезний вибір різних забавок для дітей різних вікових категорій, що просто втягувати дитину в комп’ютер не бачу сенсу. Маю навіть приклад: батьки з малечку садили дитину за комп, мол нехай собі бавиться, вона ж так тому тішиться, що в неї так гарно виходить, врезультаті, коли однолітки вже мали величенький словниковий запас, дитина тільки починала говорити, зараз вже все впорядку, але не факт, що дитина не буде відставати по інших факторах розвитку. Тож перш ніж давати дітям такі забавки, варто добре задуматися, бо інколи сам від того комп’ютера відходиш з "квадратними" очима. В майбутньому своїй дитині точно не будемо дозволяти з таким гратися.
     
  6. CaddyV

    CaddyV Well-Known Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    У нас також такого не має, ну бо мама/тато - працюють, а не бавляться, але якщо є старші(значно) братики - сестрички, то цього уникнути тяжко. Контроль мусить бути однозначно, але нам наразі зовсім відгородити дитину від цих "чуд техніки" не вдається. При тому що цікавимося і маємо великий запас різних розвиваючих ігор, книжок, картинок, розфарбовок.....
     
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    Мені цікаво яким чином дитина цими "чудами техніки" зацікавилася.
    Ну, тобто, поетапно.
    Чому питаю, бо я собі цього не уявляю, якщо в сім"ї ніхто в компютерні забавки не бавиться, лиш працюють і вчаться, то як дитина туди попала і що вона там робить, чим цікавиться?
    Власне, ключове слово "втягувати".
    Тут як постелиш, так виспишся.
     
  8. CaddyV

    CaddyV Well-Known Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    У нас різниця між дітками між старшим і молодшою 18років, а середущою і молодшою 8років, от вам і поетапно:)
     
  9. Рибка

    Рибка Well-Known Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    Дуже просто.
    У нас в старшого і молодшого різниця 8 років. Старший (5 кл.) вчиться, робить презентації, менший підбігає, бачить, що брат картинки тягає в програмі туди-сюди... Вже цікаво. Інколи і мені цікаво глянути, що там в нього виходить, і що тут поганого?
    Треба розрізняти залежність і допитливість. Бо тут думки, якщо гаджети - то обов'язково виникає залежність, знервованість... Нема такого, якщо все з розумом.
    Я писала, дозволяю меншому погратись годинку 2 рази в тиждень. Ніякої знервованості, не бачить - то й не згадає. А як старші беруть - ну тоді вже теж просить.

    :girl_yes2:
     
  10. Lesik Shevchuk

    Lesik Shevchuk New Member

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    А порадьте з якого віку варто дитині мати власний ґаджет? Сину у серпні виповниться 5 і він уже певний період мріє про якийсь такий смартфон, бо діти в садочку такий мають. Настирливо не просить і вдалося пояснити, що то дороге задоволення. З чоловіком ми одностайні, що ще зарано.
     
  11. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: Дитина та сучасні електронні пристрої

    Я була в шоці, коли син розказав, що декілька дітей в садку носять телефони і планшети. Вихователі розводять руками - заборонити не можуть, але ж інші діти дивляться і тепер також вимагають у батьків дати щось з собою.
    Батьківські збори і серйозна розмова з "сучасними" батьками все поставила на місце - жодних девайсів більше ніхто не приносить.
    Я планую, що перший телефон купимо дитині, коли у цьому дійсно виникне потреба, не раніше 6-7 років. І це буде найпростіша модель без зайвих наворотів.

    А от в мого дійсно почалась залежність - тільки приходимо додому, одні розмови про планшет і ігри, відмовляю - плач і істерика.
    Ми з ним серйозно поговорили і домовились, що тато "забирає" планшети на роботу і ми обмежимось мультиками. Третій місяць навіть не питає про них, тільки кілька раз давала у тривалій поїздці.
     
  12. Porichka

    Porichka New Member

    Це зараз такий світ, що без того ніяк і забороняти теж не вихід. Але порадившись з чоловіком ми вирішили то скерувати у правильне русло і віддали чадо в онлайн школу: і вона в захваті, бо і всякі мультики і картинки обговорють, і мову заодно вчить. Так що головне правильно до того підійти!)
     
  13. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    А що то за онлайн школа? Розкажіть :)
     
  14. FannyPrice

    FannyPrice New Member

    У нашому садочку така сама проблема. А коли отим "сучасним" батькам щось кажеш - з тебе роблять ворога народу. Брико, а що робити? На жаль, у нашій групі батьки або взагалі не реагують, або належать до касти "сучасних".
    Моя дитина, як дитина, також тягнеться до смартфонів та техніки - цікаво ж. Тепер благає тата щось купити йому, щоб він також міг щось носити із собою до садочка.
    Впливати на батьків не вийде. Мабуть будемо проводити бесіди із дитиною, якось вмовляти...