Ранній розвиток наших діток

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем StarKa, 7 Квітень 2011.

  1. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Я також інколи собі задаю питання "а може я погана мама бо не ходять мої діти на всі можливі гуртки"
    У кожного різні можливості(фінансові і по часу), у кожного різне бачення своєї дитини у майбутньому, і всі ми хочемо для своїх дітей найкращого....але чи допоможуть ці всі заняття дитині в майбутньому ніхто 100% сказати не може
    В мене маленький говорун, в якого логіка спрацьовує так що ого-го, так ми не ходим на розвивалки та англійську зате ми вже майже зібрались щоб ходити на плавання бо впевнена що це дитині в житті згодиться.
    Дуже добре коли усі потрібні гуртки поруч, в нас такого фактично нема.
    На плавання прийдеться їздити до Львова. Потрібно знайти на це час. Дідо, баба відпадають. Мені з двома не варіант. Залишається чоловік, а в нього наразі будуть вільні лише неділі. І в принципі я б знайшла ще пару гривень на інші гуртки, але хто його туди буде возити?
    В нас в знайомих хлопчика возить тато(він працює сам на себе, вільний графік) або дідо-інвалід який не працює взагалі
    Я займалась бісер, отримала гран-прі але в житті воно мені не знадобилось.
    Потрібно підтримувати вподобання дитини, а не намагатись реалізувати себе за рахунок дитини
    Моя сестра вчилась з дівчинкою яка в 10 років ходила на 9 гуртків, все було розпиисано до хвилини, безліч грошей вложено, а дівчинка виросла з однією думкою "головне вдало вийти заміж" і ніякі гуртки не допомогли їй якось реалізувати себе

    ---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

    аналогічно

    ---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

    Читаю посиденьки і споглядаю картину як мій молодший в ледь привіткриту дитячу парасолю намагається запхати голову. Логіка спрацьовує що парасоля для того щоб прикрити голову. Телефон бере до вуха і каже альо. І на щастя ложку до вуха не несе:girl_smile:
     
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Питання зрозуміле. забивати на школу не будемо. Займатись улюбленою справою - будемо. Для нас це правильно тому, що в школу ми йти плануємо в принципі. А є люди, які не вважають школу обовязковою і у них будуть інші справедливі і закономірні відповіді.
     
  3. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Дитина творча. Все що їй цікаво- це мистецтво (можливо мовні предмети). Математику\фізику будете заставляти вчити? Чи про 3 домовитеся та й по всьому?
    Часу ЗАВЖДИ бракує. І в дитинстві на жаль теж((.
    Знайдіть те, що вам до душі і вперед)).

    ---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

    Я не писала про ДО.
    Та відповідь мені ясна.

    Риторичне питання- а для чого тоді їздити десь ліпити\клеїти з пів рочку, якщо все одно потім заставлять вчити геть інше?
     
  4. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Мені здається, що школа, то типу обов"язок. Дитина завдякі школі повинна зрозуміти, що ми не завжди робимо те, що нам подобається. Є ще обов"язки- те, що мусимо! І знати на 3 предмет який не подобається і не зовсім йде, треба самому!
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    а ми вчимо те, що і в школі теж будуть вчити. Просто в інших формах викладу.
    Коли ходили на розвиваючі, то брали участь у програмі "мяка підготовка до школи за 2 роки" - авторська розробка однієї жінки-психолога, яка ставить на меті не лише розвивати моторику ручок, мову, концентрацію уваги, але і за кілька місяців у процесі виконання різної діяльності допомагає батькам краще побачити здібності дитини до навчальних предметів.
    Звичайно, я впевнена, такі заняття не є необхідністю і багато мам і самі можуть побачити, що краще дитині піде - мова чи математика. Але для нас той "молодший рік підготовки до школи" став цікавим корисним досвідом.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    омг, как нінавіжу експерименти над дітьми котрі потім називають АВТОРСЬКИМИ РОЗРОБКАМИ

    ---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

    так само - за 11 клас приватно пройшла весь курс за школу, і після 3 не піздно)))

    чомусь згадала в цьому місці яну клочкову - купа медалей, визнання і шо? далі шо? здається шо оті спортивні досягнення життєвої мудрості не дали і їй дуже і дуже важко
     
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    ну, експерименти вона проводила над своїми 3ма дітьми,. а дітей, у яких вона вела заняття, привели батьки, батьки були присутні на занятті і самі обирали, чи подобається їм те, що роблять діти. Мені подобалось, ми ходили.
    Наше виховання дітей - наш життєвий експеримент. Включно з тим, куди ми їх водимо. Тому кожен сам обирає.
    а хто ж каже, що піздно? :)
    Погана мама пішла зі своєю дитиною на заняття до дитячого психолога. Бо ж хороша мама і так в змозі вирішити всі питання зі своєю дитиною, так? Без проблем. Погоджуюсь. Заняття допомогли нам у адаптації до садочка і у тому, щоб я краще зрозуміла Дмитрика. Не всім то потрібно. Нам було потрібно. Були інші шляхи вирішення наших питань і проблем? Ясно, що були. Ми вибрали цей, і не помилились, результатом всі задоволені, чим погано?
    Ну чому обовязково думати, що всі, хто на гуртки ходить, вважають "неходящих" тупими плєбєями? йолкі... тут же всі - мудрі люди.Я так собі зі своєї обмеженої точки зору зрозуміла, що тема про: чи потрібно кудись водити дитину, щоб вона розвивалась. і оскільки *ежу понятно*, що діти розвиваються і так, і що цілком можливо без розвивалок-садочків-шкіл і вищої освіти стати щасливою людиною, частина учасників обговорення тільки і чекає, щоб хтось, собака, зізнався, що ходив *туди*. "Ми ходили і нам сподобалось" "Ні, етого не может бить, потому что етого бить не может". Ну що за рівень?
    Є питання, у яких відповіді чорно-білі. Але ж це не той варіант. Я розповідаю про позитивний досвід. Маю негативний - бачила не раз заняття, які просто дискредитують поняття "ранній розвиток". Мами, які хочуть запропонувати своїм дітям заняття у дитячому колективі, будуть ретельно обирати. А мами, які не хочуть водити своїх дітей на гуртки - молодці. так краще?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    шваркаючи беззубим писком - дєточька успакойся
    тобі ніхто ніц не пише, ти дуже мегаактивна мамочка
    то пройде (і тєбя вилєчат)
    життя наше таке коротке, шо витрачати його на безкінечні походи по психологах бессмислєнно
    живи і насолоджйся, виводь себе з безконечного пошуку - і суть прийде сама

    і то ужасно - над своїми поіздєвалась, вирішила ше когось повчити
    всі оті методики, то як *а ми пальчикові краски розішуємо справа наліво і ви так робіть*

    в дечому згідна з висновками однієї мамусі
     
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    це було образливо.
    негарно по відношенню до незнайомої людини і занять, яких ти не бачила.
    справедливо по відношенню до заняття, яке тобі не сподобалось і від якого у тебе ціле враження про заняття з раннього розвитку. Якби я вперше потрапила на отаке заняття - фіг би мене ще хтось кудись затягнув. А так, мені пощастило, і я потрапила саме туди, куди нам було потрібно і саме тоді, коли потрібно. і я не раджу нікому йти. Кожна мама знає найкраще, потрібно це її дитині чи не потрібно. я кажу, що я ходила, нам з Дми сподобалось і мої очікування виправдались.
     
  10. нталька

    нталька Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Якось те все обговорення йде в одному руслі - ті, хто кудись водять чи водили дітей, намагаються захистити і пояснити свій вибір, чи то виправдатись перед тими, які вперто доказують, що дитина і сама розвинеться. Ще давніше на форумі дівчата охоче ділились тим, хто куди дітей водить, що робить. А тепер то ще треба наважитись таке написати, бо ж у відповідь можна отримати, що мама віддає дитину кудись, де впливають на її психіку, позбавляють можливості вибору; а якщо дитині там ще й дуже подобається, і вона радо йде на заняття замість прогулянки, то то вже щось ненормальне з дитиною.
    Просто послухати чийсь досвід чи поділитись своїм без намагання когось у чомусь переконати чи "поставити діагноз" - занадто важко.
     
  11. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    чому ж тоді більшість з нас вже роками і десятиріччями мають друзів, з котрими разом вчилися в школі, ходили в садок чи познайомилися в якійсь спортивній секції, чи в гуртку?
    Щоб знати добре воно чи зле, треба спробувати і одного разу для об"єктивної думки недостатньо :) Ми маємо досвід з гуртками з Софійчиного 3-річного віку, позитивний і негативний. Але дитині дуже подобаються заняття з малювання, подобається англійська, подобаються танці, вона там навчиться чогось нового, потім маємо тему для обговорення, імпровізацій в грі. Я не бачу чогось надзвичайного в її знаннях-вміннях, здобутих за два з половиною роки але користь від тих занять таки є і для Софії, і для мене і навіть меншій перепадає :)
    І варто би в темі обговорення уточнити до якого віку розвиток вважається раннім, бо тут дуже все намішано.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Хм, а про шкідливість раннього розвитку хіба не від психологів пішло? Є принципова різниця між ходінням до психолога і читанням психолога в неті? Чи то має бути якийсь універсальний правильний психолог?

    Та ладно. Я можу ділитися і буду при потребі. Я то свою дитину знаю, і себе знаю. А хтось хоче посперечатися, то будь ласка. Все одно пожинати плоди будуть батьки в першу чергу, водящі і неводящі.
     
  13. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Так мені виглядає, що то як і в більшості подібних гострих тем. Правда десь посередині. Багато залежить від батьків, оточення, самої дитини, викладачів. Як каже моя мама "До всього треба мати щастя." Можна знайти чудовий колектив для дитини, а можна не знайти, а можна і не шукати. Моя мала хоче спілкування поза домом. Ну то чому мені його не забезпечити. А якщо принагідно ще чогось навчиться, то взагалі супер. І по дитині таки видно чи вона чимось зайнята чи ні.
    Згідна з Наєю, якось би то окреслити коли закінчується ранній розвиток і починається "вчасний".
     
  14. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    В нас майже так само.
    З народженням першої дитини я мала якийсь трохи пунктик "все зробити правильно", це ж дитина, тут головне не пропустити момент, вкласти в неї все найкраще, тому зі всіма методиками я була ознайомлена. В процесі дорослішання Каті вже прийшло розуміння, що ті методики якась річ більше теоретична, а на практиці виховувати і розвивати дитину за якоюсь одною методикою - неможливо, абсурдно і навіть шкідливо. Але всі ці знання дали мені якусь основу, підказали напрямок в якому можна займатись, в мене самої почала розвиватись фантазія щоб провести час з дитиною цікаво і корисно. А коли на форумі дізналась про школу раннього розвитку в пологовому на Батальній, то побігла туди бігом, дуже хотіла, щоб все те, що ми робимо вдома, Катя робила поруч з іншими дітьми. Користь була нам обом - я спілкувалась з новими цікавими людьми, а Катя помалу позбувалась своїх страхів після пережитих стресів в лікарні, там завжди була атмосфера любові до діток, розуміння їхніх потреб і вважаю, що саме там в дитини повернулась довіра до оточуючих. Катю водила туди з 1,5 року до майже 3-ьох, той центр розвитку вона до сьогодні згадує з теплом, пам`ятає всіх діток з групи, ну і саме там їй заклали любов до пісень, віршів, до сьогодні це її "коник". Та що там казати, вплив ті заняття мали на неї дуже позитивний і це неможливо було не помітити.
    З Матвійком я вже трохи заспокоїлась з тими розвитками, йому ми дали можливість пізнавати світ самому, але чесно кажучи, його розвиток таки не зрівняти з розвитком Каті в його віці. Почали і його водити на Батальну. Він теж там просто міняється на очах, все заняття він просто вбирає в себе ту атмосферу, кайфує від тих руханок, пісеньок, ритм заняття сприйняв моментально, там він стає організованим, зосередженим, зацікавленим, чого дуже важко досягти вдома. А я вже до цього часу маю алергію на ті розвивалки, мені не хочеться їздити, мене нудить від тих пісеньок, віршиків і всього решта, але коли дивлюсь на Матвія під час тих занять, то просто не можу перестати водити його туди. І найбільший плюс для мене від розвивалок - це 2 години в які я цілковито присвячую себе синові, не відволікаюсь на інші справи, це час для нас двох, ми стаємо після цього ще ближчими і ріднішими.
    Але я би і не здогадувалась, що це нам так пощастило з місцем куди ми потрапили на розвивалки, якби у Винниках не відкрили Бебі-клуб і ми би не пішли туди на пробне заняття. Не знаю, або в них така методика, що нам не підходить, чи то такий педагог, але я була вражена деякими моментами. По-перше - заохочення батьків або залишати дітей самих, або потроху старатись віддалятись, щоб потім таки залишати самих. По-друге - ритм заняття, під кінець вже навіть Матвій стояв на голові від перезбудження і втоми. Мами які сиділи під стінкою постійно шантажували своїх плачучих дітей: "йди займайся, бо не куплю цукерка, бо зараз лишу тут самого і т.д...". Педагог ледве стримувала нерви коли щось йшло не за сценарієм її заняття ( то ж все треба встигнути), питалась в дітей хто допоможе поскладати речі, а тоді сама скоренько складала, видираючи іграшки в дітей з рук ( бо вони повільно складали). Ну і апофеоз - в кінці заняття питалась в кожної дитини чи вона була чемна і ..увага! дівчинку, яка була без батьків на занятті, назвали нечемною, бо вона 3 рази плакала за мамою і взяли з неї обіцянку, що вона більше плакати за мамою не буде.
    Ось такі заняття для мене дійсно повний маразм, там взагалі відсутня любов до дітей, а тільки "послуги з розвитку" за ваші гроші. Але наголошу, що ми були там тільки раз і може це в чомусь хибне враження, але йти туди ще раз бажання нема. Так що вертаємось ми на свою Батальну і будемо "розвиватися" ;) там.
     
  15. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Може ключовим словом було бескінечні?
    Я вже брала консультацію в Писарик по скайпу, бо мені таки важко дається чутливість сина. За 5 хвилин заспокоїла нас обох з мужем краще 10 психологів вместек взятих. Тема закрита\батьки спокійні.
    Моя думка про психологів і т.д.- якщо до них і йти, то явно не з метою маніпулювання дитиною. Не шукати кнопочок в дитини, а з собою розібратися. Бо діти ж нас дзеркалять.
    І ще вміти почути що радять. А не
    -ааа що робити?? моя дитина математику не вчить!!
    - Та лишіться ви тої математики. Най сі вчить що йому подобається.
    -Та ви шо? То ж МАТЕМАТИКА. То ж ТРЕБА.
    І пішла мама іншого психолога шукати...

    ---------- Додано в 19:21 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

    Не в курсі шо там в Клочкової, та маю приклад дівчат, які взяли останню олімпіаду. Для спортсмена золото на оліміпаді- то все- предел мечтаній. Далі хіба тренером ставати. Та не всі то хочуть чи можуть. І от ЩО таким людям робити далі в житті, коли вони то життя тільки через призму спортзалу і бачили?

    Та чого? Просто на питання Нащо то все в ранньому віці? мало хто і мало що може відповісти окрім загальних розпливчастих фраз.

    То мабуть єдине місце у Львові, де можна так ненапряжно розвиватися)). Коли дитину взагалі ніхто не рухає)).
     
  16. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    бєбєбє, я сама собі добрий психолог;)

    ---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------



    жду тапок від всіх бажаючих в пятницю на мамівці
     
  17. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

     
  18. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

     
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток


    Дмитро хотів на англійську в садочку. Я якось то не те щоб заперечувала, але трохи відтягувала в часі. Просто не знаю, як там на тій англійській з програмою, чи не доведеться потім з нуля переставляти вимову тощо. Ну і дала йому трошки подумати, бо підозрювала, що так сильно хоче займатись він виключно через друга, який теж відівідує гурток англійської.
    І ось, одного разу забираю своє щастячко з садочку, а в нього на ручці - наклейка. Питаю, хто дав і за що. А то, виявляється ,він у мене на англійську пішов сам, "гарно займався, чемно вчився - і отримав наклейку". Причому, додумався піти тоді, коли один хлопчик поїхав в село і батьки домовились, щоб в садочку пару разів в тиждень "ставили присутність". А викладачка англійської приходить - і 20 шт дітей чи скільки там забирає на заняття. Одного не дорахувались і поки дивились хто та де, Дмитро вже "встав у стрій". Був на 2х заняттях, знає пару слів. Нічого особливого, але краще я таки з серпня-вересня запишу його на ту англійську, ніж він буде отак вирішувати те своє питання.
     
  20. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))