Ранній розвиток наших діток

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем StarKa, 7 Квітень 2011.

  1. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

     
  2. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Бо то є бізнес, і батьки платять зовсім немалі гроші за ті заняття, і переважна більшість хоче привчати дитину до порядку, посидючості, систематичності і читання-рахування далі. Тому ті викладачі зі шкіри лізуть, щоб батьки бачили той результат, якого вони хочуть, і не пішли до іншої школи. В нашому випадку спрацювало негативно, бо мені якраз не результату треба було, а процесу, а мені хотіли дати результат. І я бачила здивування викладачки, коли я казала "не хочеш - ок, не роби", бо мала в мене якраз дуже посидюча і всі ті вправи схоплювала нальоту, і робила те, що її просили, але то не означає, що вона особлива якась, просто такий склад мислення і характер.
    Мій муж голосно регоче з тих розвивалок наших, каже, що от придумала якась тьотка пісеньки-карточки і грошики косить. Ну так воно і є, насправді, але де зараз гроші не косять? Куди не глянь, пропозиції дати дітям найкраще, бо ви ж найкращі батьки. Я ставлюся до того спокійно та й все. То так само, як можна з"їсти піцу вдома, а можна піти кудись, переплатити в три рази, але все одно хочеться часом піти.
     
  3. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    люблю фразу - витратіть на дітей уваги вдвічі більше ніж грошей
    от моя маман (вчителька математики) мало не втрачає свідомість, бо *саша ше не вміє рахувати, чого ти його не вчиш?*
    чесно, раз сиділи, просила назвати цифри (він вміє лічити, але не в загальноприйнятому порядку) - один, три, п*ять, сім, десять
    в нього нема певно просторового розуміння числового ряду, але то прийде
    а от бабам і татові треба раздватрічєтирєпять
    дитині того вже не треба
    а який зате був прикол, коли я на запитання НАШО ЙОМУ ЦИФРИ??? отримала відповідь - та він не буде знати номер будинку!!
    а саша на автоматі вул ******6 квартира 6а, код 27
    тато і баба в шоці
    а дитина пам*ять має добру, стільки разів чула як я повторювала адресуц по телефону, шо навіть досить важку назву вулиці запам*ятала
    саша любить казати - мама, а прєдставь..... - ось шо для мене головне - він фантазує
    або - мама, то не так - логічно роз*яснює
    коли я з ним вчила (щоб не заснув в маршрутці) віршик про юрчика_мурчика, то вчила відповідно (театральний шопот і теде) - то він так само запам*ятав, з кожним півтоном
    отака я дріб*язкова
    хай я погана мама і не хочу для своєї дитини ВСЬО НАЙКРАЩОГО, але в мене найкращі діти і вони самі ВСЕ зможуть (я їм трошки допоможу)
     
  4. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Власне, що є речі, які важливі, а які ні в якийсь період, але з часом приходить все, щось ліпше, щось гірше. В півтора-два роки моєму малому тре було хіба мами з цицькою і з рук не спускати, бажано, хоч ровесники типу говорили-співали і ганяли на велосипедах-самокатах. Зараз йому треба все і побільше. Він, бачу, має математичний склад розуму, чудово рахує, на днях виявила, що вміє додавати-віднімати в межах 5. І мені реально простіше, коли треба, щоб він посидів тихо, або коли нудиться, дістати книжку і на ходу придумувати задачі про пташок, які прилетіли-полетіли і скільки хробаків з"їли. Дитина має прекрасну пам"ять, відповідно ігри-завдання, які вимагають швидкого запам"ятовування в нас йдуть на ура, ну то чого ні і для чого мені вигадувати велосипед і думати чим зайняти дитину, якій нудно, якщо дитина своєю поведінкою сама показує чим можна зайнятись, аби всі були щасливі і хата згрубша ціла. Я можу з ним годинами сидіти, щось придумувати і робити разом - ліпити, клеїти-малювати-вирізати, але при тому не уявляю як би то робив хтось, хто мою дитину знає дуже опосередковано і поняття не має де є та межа, коли треба сказати СТОП, бо зараз то зарано чи взагалі йому абсолютно не потрібно, нецікаво чи нудно. бо часом я й сама не зовсім можу стриматись і вчасно зупинитись.
    І то нормально, коли дитина в чомусь набагато випереджує ровесників, а в чомусь виглядає, що відстає, бо не можуть всі бути однакові.
    І так, буду взагалі нескромною, бо тішусь з того, що можу дитині дати ті знання, яких він потребує відповідно до його віку і навіть більше (ті ж іноземні, якими я не хочу і не буду займатись принципово, хоч і можу), але при тому він отримує набагато більше, ніж просто знання в формі якоїсь інформації. А те, чого я йому дати не можу, то ми встигнемо надолужити пізніше, якщо він матиме в тому потребу
     
  5. Mokka

    Mokka Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Ггггггг
    Прикольно, як собі це уявила
    Тут ще є один момент: дуже важливою є кваліфікація тих викладачів з "розвивалок". Подруга розказала історію: її знайома водила дитину (дівчинку) на якусь розвивалку, вроді на сихові в інтерсіті, але точно не пам'ятаю. Дитині десь 2-2,5 роки було, характер в дівчинки я так зрозуміла не дуже простий, в смислі може покапризувти (а яка дитина не може?). І от їм там давали якісь завдання, як ото наторелла пише, при чому так: зараз (по свистку ще б зробили) ми ліпим слоників, а зараз малюєм коників, а зараз співаєм ітд. Ну а дітьо ті завдання мало десь (как ні странна), ніц робити не хотіла. Отак її мама 2-3 заняття поводила, а на наступне викладачка їй і каже (в лоб): а ви вашу дитину показували психологу? Мама: ні, а шо такоє? Викладачка: а ви знаєте, що в неї (увага) АУТИЗМ? Нехіло, нє?
    Мені як то розказали, я подумала що певно добре що я малого свого ніде не водила, бо так як він всяке навчання сприймає, то вже би певні маніяка б з нього як мінімум зробили.... Я не кажу, що то всюди так, але тоді такий шок дістала, що перша мисля саме така була.
     
  6. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Тому я вважаю, що якщо хочеться розвивалок - то треба шукати саме ті методики які вам імпонують. Я відмовилась від Бебі клабу і ще декількох, бо, власне, ритм занять і підхід мене не влаштовував, і ходимо там, де такі речі "як дитина не хоче в даний момент" сприймаються правильно, а мам, які наполягають своїм дітям через небажання - заспокоюють :)
    Тому не треба все змішувати до купи, є різні варіанти завжди. От про Школу монтесорі гарно відкликаються, правда ми ще там не були, форумчанка на Левандівці гарні заняття проводила.
    І навіть якщо в нас є особистий негативний досвід, то треба ще рахуватись з дитиною, бо вони різні. От моя старша проситься кудись, бо їй реально напружує ходити гуляти в одне і те саме місце щодня, а менша від того кайфує.

    ---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

    І знову про цифри - в мене обидвоє вміли рахувати до п"яти - бо віріш - то наше все, ну і класика-вірш про зайця, там де піф-паф, ну то можна і це кваліфікувати як зумисне навчання. А після "до 5" моїй дитині цікаво що далі, ми і сходи рахуємо як йдем додому, бо треба щось вигадувати щоб самі йшли, і коли їсти нудно то гортаємо книжки і рахуємо.
    Коротше я до чого, без екстремізму дівчата ;)
     
  7. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    ну ваша старша вже в такому віці, що то навряд чи можна назвати аж таким раннім розвитком :) Тут дитина, мені здається, вже може сказати-розказати-пояснити чого саме вона хоче і чи їй то подобається і чи погоджується на умови, на яких відбуваються заняття і т.д.

    Як на мене, найкраще починати чимось активно займати дитину поза домом і гулянням, щоб отримати якийсь результат, варто приблизно з 6 років (там плюс-мінус залежно від дитини), коли дитина розуміє вже чому це кльово. Раніше теж можна, але я то бачу більше як мамині забавки для маминого ж самозаспокоєння.
     
  8. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Я ото читаю і взагалі прозріваю від того, що дітки роблять на тих розвивалках, ще й діагнози отримують. Розкажу як в нас. Бо ми ходимо в дитячі групи з віку 4 тижнів, але то взагалі немає нічого спільного з навчанням типу букви-цифри, чи якійсь примус. По перше, немає ніяких "вчителів", кожна дитина є зі своєю мамою/татом/бабою/нянею, яка і займається відповідно своєю дитиною, а персонал хіба забезпечує інвентарем і допомагає зорганізувати якісь загальні ігри, чи заохотити інтерактив з дитиною.
    Коли дитинка ще була зовсім маленька, то заняття проходило так: діти кладуться на коцик на підлогу, їм даються забавки, вони вивчають їх і один одного. Мами собі лялякають і одним оком дивляться за дітьми.
    Десь з року ми почали ходити типу в старшу групу, то тут діткам пропонуються різні заняття, починаючи від катання на роверах і закінчуючи малюванням-ліпкою. Плюс завжди є куточок з конструктором і просто гора забавок. Тобто кожного разу є кілька видів активності і дитина сама собі обирає, що хоче робити і робить то разом з мамою. Без всяких свистків і команд.
    Я, чесно кажу, пропала б без нашої "школи", бо я стільки фантазіі не маю як дитину забавити, плюс і сама з мамочками поспілкуюсь.
     
  9. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    ну і ще в тему. Я трохи цікавилась програмами в різних розвивалках, в основному для себе хотіла прояснити що то і чи нам то потрібно,і, чесно, в принципі не знайшла там нічого такого чого я б не робила вдома з дитиною більшою чи меншою мірою. Хіба трохи ідей собі взяла на замітку. Я розумію, що то є робота колективу, який працює, аби вигадати щось ТАКЕ, чого не вигадали інші. Але, благо, є інтернет, де є мільйон ідей, якими можна користуватись і підлаштовувати відповідно до зацікавлень дитини, навіть без особливих фінансових вливань. Ну і вже тут згаданий аспект, що не кожна дитина буде нормально сприймати вчителя і в визначений час займатись чимсь таким, що мало б бути по плану, навіть якщо воно супер-цікаво і супер-оригінальна ідея. В результаті, дитині фіолетово, а мама десь в душі злиться, що гроші заплачено, час витрачено, а дитина має настрій побігати, а не вирізати слоників. В старших діток, мені здається, є більше розуміння дисципліни і часу, виділеного на якесь заняття, особливо цікаве для дитини.
     
  10. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    От і я щось таке хочу-шукаю. Якщо хтось знає де таке знайти у Львові подільться контактом
     
  11. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

     
  12. Mammy

    Mammy Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Цiкаво так... Коли мова йде про садок, кажуть краще розвивалки. А говоримо про розвивалки - краще вдома. Ну то так згрубша, як менi здалось. ;) А взагалi ми зараз вдома, хотiла перед садком походити на якiсь заняття, а тепер... не знаю...
     
  13. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Я от читаю і просто "умиляюсь" знов ярлики і крайнощі:) цікаво, що мами, які водили чи водять діток на розвивалки не кажуть, що мами, які не водять є ліниві/шкодують грошей/не дбають про якийсь там екстра розвиток/і т.д. ( при тому розуміють, що розвивалки дають, чого не дають , що підходить дитині, що ні, за що готові платити гроші за що не варто , якихось надрезультатів не очікують і дітей ні до чого не змушують, судячи з описаного) , а от мами, які не водять дозволяють собі комплекси інших мамам приписати і стадний інстинкт і ганяння за модою і " а щоб не гірше ніж в Марусі", дивно якось:)
    Я погоджуюсь з кожним дописом Цьомцьомки, ви молодчинка, настільки на мій погляд виважено і впевнено написали свою думки з цього приводу, рідко хто вміє спокійно висловити свою позицію в той час не вивищюючи її і не понижуючи думки інших. Я -мама! Правда? То ж так просто, кожна мама знає як краще її дитині і їй і їм обом, не факт, що діти тих батьків, які їх нікуди не водили колись не скажуть з докором про це своїм батькам, ну ок не з докором а з запитанням, так само як і ті яких кудись водили, правда? Але чомусь говорять тільки про других;)От мене батьки нікуди не водили/не віддавали, а я б хотіла:) але я всюди йшла сама, було, що ходила на 5 гуртків одночасно і читала нонстоп, що в бібліотеці відмовлялись книжки видавати, бо мій формуляр швидко закінчувався, і по деревах лазила і хованки і всяке різне, одне одне не виключає, ну і читала я з 5 років і дуже дивувалась як то можна в 7-м в школі не вміти читати??? То ж так цікаво! А тут крайнощі-якщо розвивалки і читання в ранньому віці то вкрали дитинство, ну що то за однобокий погляд? Ми з Домініком ходили в бейбі клуб з 2,4 років, в той час він говорив тільки пару слів, але це не заважало йому виконувати всі завдання швидше за інших діток, в нас була чудова викладач(Оля на Південному), яка не казала, що мусиш робити то і то, Домініка називала творчим, бо він в 70 %робив завдання не так як всі, от дає вона синій пластилін, а він хоче чорний і було 2 варіанти, або йому давали чорний, або він пропускав ту частину, яку треба було зробити синім, але тут є ще такий момент, що я не казала, що він мусить робити як всі, було , що йшли додому без виконаної роботи, бо він не хотів того малювати чи клеїти. за рік часу він не затанцював жодного танцю і не розповів жодного віршика, хоч вдома одну пісеньку співав, але я не піднімали йому руки а-ля манекену, як роблять деякі мами, хоч вони чинять так як вважають за потрібне і я не знаю чим вони керуються чи так як писали дівчатка, бо заплатили гроші, чи щоб бачити результат, щоб не було не зручно і т. Д. Але на останньому заняття всі дітки співали і танцювали без примусу і діткам то подобалось, ну всі крім Домініка, але мене то не коробить, я теж терпіти не могла повторювати за кимось рухи.
    То я все до чого? До того, що на розвивалках важливо який викладач, яка група, але гОловно все залежить від МАМИ, ( як на пологах- пофіг пологовий і лікар, головне ж породілля) чого вони туди з дитиною прийшли, ми ходили весело проводити час, міняти обстановку, не спілкуватись як пише Сюзі з однолітками, хоч цього не виключаю, бо в нас є 3 двоюрідні братик-сестрички і то банда, бо в мене є коліжанки з дітьми, я щось навіть на мамську форумівку не можу вибратись, в нас є няня, яка може цілий день бавитись в різні ігри і читати, тобто нам не бракує спілкування:) ага про читання, в рік я малому фанатично скуповувала книжки і він так бережно їх гортав, але я не читала йому, практично не читала і не розповідала казочок, для моєї мами просто шок, чому дитина не любить слухати казки? Я про то навіть не думаю як і про те, що я не вчила як каже корівка і як каже собачка, але недавно нам подарували круту книгу " летняя книга" і там лише картинки і герої, мені так подобається як Домінік сам складає з ними історії! Так він знає кілька букв, знаходить їх на печиві чи на оголошеннях і що в тому поганого? Так коли він бавиться то рахує до 10, але коли хтось просить порахувати він каже одинтривісім, він не розказує віршів але вже пів року як складає пазли з 50 частин, їздить на велосипеді, самокаті, сновборді, плаває з дошкою, а що? я теж нескромна:) я знаю в чому він крутий, а в чому слабший за інших діток, але я не роблю з того проблеми і не роблю собі проблем з того як виховують своїх дітей інші мами;)
    То все були думки після прочитаного, вибачайте, що багато і шкода, що без цитат:) а по темі гггг про анг, ну про ту ранню анг, раніше я думала, що то безглуздо, бо переконана, що щоб знати мову треба відповідне оточення, ну то я по собі суджу, бо говорю анг тільки на третій день гггг але потім собі прикинула, що напевно ціль заняття не знання мови, а розвити в дитині здатність до вивчення мов, десь таке прочитала в книжці, здається " після трьох вже пізно" словом я свою дитину на анг в рік-два-три не повела і не поведу бо не бачу змісту, але користь від таких занять не відкидаю бо вірю що краще спробувати дати більше, а дитина собі обере, ніж недавати крім двору-хати-мами-баби нічого бо сам все знайде, та точно знайде, але підтримка батьків важлива, і я точно проти примусу. Я захоплююсь мамами, які нонстоп чимось займаються дітьми вдома і чудово обходяться без розвивалок, я от не можу постійно читати-малювати-складати-стрибати:) ну і таки думаю, що в рік розвивалки рано, ми до півтора були ліниві і тільки на циці висіли, але ж діти різні
    Ну і про ту фразу про увагу і гроші, чому знову ж таки одне поняття мусить витісняти інше? Чому хтось думає, що якщо мама водить дитину на анг і витрачає на це гроші то вона менше приділяє їй уваги? Чи я не правильно зрозуміла але мені чомусь така лінія в кількох дописах намалювалась. Якось так дивно мислити, що тратять гроші-мало уваги, не тратять гроші -дарують любов і ласку, чому не може бути і те і те? Ну то реторичне бо я собі відповідь знаю:)
     
  14. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Почитала. почитала. Третій день в мене загострення комплексів(((. До 2,5 ми трохи ходили на заняття при церкві і ще трошки їздили до Софії на Левандівку. Але потім я завагітніла, пізніше народилась Соломійка яка досі забирає багато уваги. Наші спроби кудись ходити припинились, бо було фізично важко і з меншою проблемно. Нажаль баців/дідусів/тіток/родичів в нас нема. Навіть до стоматолога, коли я лікую зуби, їздимо всією сім"єю, бо нема на кого лишити малих. Про няню не задумувалась, ну бо спочатку не було за що про то думати, тепер вже наче в мене є трохи більше часу.
    Софійка цікава дитина, їй дуже хочеться до діток. І я за те щоб дитині пропонувати якесь часопроведення з користю. Не захоче, ну то не смертельно. Але запропонувати варто. За той рік, що ми ніде не були бачу, що Софійка трошки втратила свою зацікавленість щось пізнавати. Чи то причина в тому що є менша, чи в тому, що я їй реально мало часу приділяю. Ну бо всі хатні справи по суті на мені і сісти щось читати/писати/малювати не знаю коли. Бо ще ж треба гуляти, спати і т.д. Сподіваюсь проблема таки в моїй голові і ми не втратили час на пізнання.
    Питання до мам діток, що мають таку ж чи меншу різницю в віці як і ми. Як ви викроюєте час на розвиток старшої дитини?
     
  15. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Пупсик, я щось не думаю, що дитина в такому віці може втратити зацікавленість щось пізнавати, може зацікавлення змінились, періоди різні і ще буде і буде їх різних. Від того, що ти надумуєш собі комплексів нікому краще не буде:) Десь Ліля писала, що з появою меншої дитини не варто думати як більше часу приділити старшій, може я не точно так зрозуміла, але мені було б дуже цікаво почитати літературу про можливі варіанти, можливі, бо я ніколи книжок абсолютно не сприймаю, все пропускаю крізь себе і вибираю те, що близьке мені. Просто я думала, що коли з'являється друга, третя дитина то треба якось компенсувати увагу старшій, але в Лілі була інша думка і мене то дуже зацікавило, буду вдячна за інфо і думки з приводу
    І соррі за купу помилок в попередньому довгому-довгому дописі, автокомпліт на планшеті і мою неуважність ніхто не відміняв:)
     
  16. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    правильно. На такі заняття ні ногою. Я забираю через 15-20 хв після початку, якщо бачу, що то дурниця і розвиток лише чийогось гаманця. Але часом на безкоштовне-пробне-недалеко-підбити_друзів_спробувати _разом - ходимо :)
     
  17. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Ніяк. Зимою ще трохи клеїли аплікації з готових шаблонів і малювали - і то 15 хв максимум. А зараз лише книжки читаємо і до рахування є інтерес. А от кольори, наприклад, моя дитина досі путає-забуває. Ще натрапила на сайт з онлайн-іграми для малявок типу посортувати по кольорам, скласти пазл, пошукати звіряток - то теж часом малий бавиться. З ДІмою взагалі завал в порівнянні з тим як в такому ж віці я приділяла увагу Антону в плані розвитку-ігр. Але він дуже спостережливий і багато чого сам копіює/імітує. Та й взагалі він інший - може навіть сам піти в іншу кімнату і знайти собі якусь іграшку і бавитись нею.
    В мене теж бувають приступи, що я погана мама і не займаюсь дітьми. (ГГГГ, і Антон в мене взагалі не повноцінний бо не ходить в садок).
     
  18. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    Дуже хоч знайти тих мам- у кого їх не буває чи не бувало)).

    Пробувати- так, треба дитині давати попробувати. А от що і КОЛИ- )).
    Мене в дитинстві давали ВСЮДИ- куди я хотіла (окрім дорогих курсів і т.д.- хоча музику\плавання і комп'ютерні курси, на яких я дивилася в вікно)) я таки випросила). На танці десь з 4 років. А далі поступово і на все інше.Я певно пів Львова гуртків в свій час перебігала. Ага. Ми балувані. І дякувати Львову, що він великий і що в моє дитинство тут було гуртків хоч отбавляй. На все те, що хотіла і не попала в дитинстві через незнання\відсутність грошей і ще не помню чому- легко попала в юності- коли і час\і бажання\ і можливість появилися в повній мірі. Тепер, сидячи в декреті, КОЖНОГО дня дякую творцям інтернету- вчи, що хочеш, не виходячи з дому. Ну звичайно плаванню не навчишся, та я його ще в дитинстві спробувала. Не сподобалося
    Так от до чого я веду- не спробував щось в дитинстві- є ще КУПА часу (вмирати завтра не збираємося ж правда?). Бо якщо є талант до чогось- то його і в 50 років можна відкрити і творити до кінця своїх днів. А як його нема- то можна звичайно з 5 років худити на гурток і таки чогось досягти. А смисл?
    Хтось тут писав, що його дитина не йде до друга на ДН через тренування. Не розумію я того і все. Хоча нє- розумію. Голову тренери, особливо по спорту, добре вміють промити(плавали ага). Своїй дитині я того не хочу.
    Ще хтось тут писав за англійську і резюме. Блін я розмовну англійську вивчила САМА в юності, бо сама і захотіла. Писати правда і досі не дуже вмію. Та воно мені і не пригодилося. А раніше воно мені ніфіга не треба було. Часто чую просто, що незнання англійської дууже сильно впливає на резюме. То від тих, хто її не знає. А від тих, хто її знає- нова песня. В когось сертифікату мовного нема\ в когось стажування. Короче улюблена фраза з теми про дружин- було би бажання.

    Останнім часом пролітає думка давати дитині чи ні пробувати те, що ні мені, ні чоловіку абсолютно не цікаво (недавно лижі обговорювали). Наразі вирішили що ні. Краще дамо спробувати те, що хоч комусь з нас цікаво. Іскорки в очах- найкращий мотиватор для дитини. Ну то я принаймі так думаю. Як щось сам захоче- поведемо). Цікаво, що він нам скаже як виросте:girl_haha:.

    До речі на розвивалки ми теж ходили. Мамі (тобто мені) було скууууууучно один період дома сидіти. Малий там прекрасно бавився в куточку сам (то я зразу обговорила), а я собі з іншими мамочками тринділа. Натринділася\ син набавився та й закінчилося наше ходіння по тих розвивалках.
    Зимою пішла до знайомої на малювання. Тео щось так ним дома захопився. Думаю піду до неї пару раз подивлюся що ж вона таким діткам дає. Ми були одні)). Малювали оба. Мені таак сподобалося, що думаю осінню я не його на малювання поведу, а сама піду. А він собі з боку най робить, що хоче:girl_tender:.

    Чоловік правда трохи тим парится, бо в садок давати не хочемо. Та думаю якось воно все складеться.

    Ще мене пару днів мучить питання- чи хтось, бачачи, що в дитини талант до чогось з малечу, заб'є (на повному серйозі) на школу і дасть дитині займатися виключно улюбленою справою?
    Щось я так багато настрочила:d7:. Тре йти спати)).
     
  19. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток

    А для чого забивати на школу? Я щось не зовсім зрозуміла)
     
  20. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    Відповідь: Ранній розвиток наших діток