Тріщини сосків. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 11 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. danusyk

    danusyk Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Дівчатка, хочу поділитись рецептиком від тріщин на сосках та навіть болючих сосках. Коли мала таку проблему перепробувала все і Бепантен, і топлес цілий день прогулювалась, не помогло. Аж десь надибала рецепт: почистити моркву, відрізати кружальце (висотою з сосок), вирізати в ньому отвір для соска, і зробити ніби "кришечку". Накладати на сосок і ореолу за 20 хв до годування.
    Ви не повірите: на наступне годування біль зникла, а через 1 кровити перестало зовсім.
     
  2. momoza

    momoza New Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    мені не допомогла (((
     
  3. Кошеня

    Кошеня Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Мені ні Бепантен, ні обліпиха, ні крем від Mustela не помагав. Купила Пурелан і біль зняло через кілька годин. Зараз все добре. Рекомендую.
     
  4. zlatovlaska

    zlatovlaska Well-Known Member

    Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

    та сама проблема. І рот ми не хочемо відкривати....
    Тріщини залікувала чергуючи пурелан і олію шипшини. При цьому годувала лише однією груддю, а іншу, де були тріщини на соску і безліч на ареолі, тричі на день зціджувала і давала з піпетки. Три дні лікування і ми знову їмо з обох :)
     
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    в мене не тріщини, а рани на грудях - малий не добре прикладався, але ми були в лікарні і виправити я то сама не могла. одним словом, пів соска "нету". зараз бере не те щоб правильно, але принаймі захоплює ареолу навколо. болить перших пару секунд прикладання, потім тіільки ореола зверху хв так за 10 починає нити. але от ніяк не затягнеться сама рана - тільки підсохне і шкірка нормальна за день, вночі хпається, як останній раз, правда, вже не до крові, але так, видно маленькі крововиливи по шкірочці. чим то мастити вдень, щоб скорше зажило? бепантен не помагає, моркву пробувала, теж ні. молоком мастила, ходжу без лівчика постійно. пробувала мочити в соді, бо думала, що молочниця, але ще більше рани боліли, а загалом відчуття не змінилися.
     
  6. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    1 чи обидві? Пурелан (або щось інше на основі ланоліну) пробували?
     
  7. Harmony

    Harmony Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Мені свого часу ДУЖЕ допоміг солкосерил, це такий гель що вкладається прям в тріщину і воно якби склеює рану. Тріщини тоді почали гоїтись ну і звичайно щоб таке не повторилось правильне прикладання має велике значення.
     
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    обидві. ще пробувала етоній.
    він склеює тріщини, а чи допоможе затягнутися самій рані? тобто нарости шкірочці? хай вже там того соска не буде людського, аби я груди могла дати без страху, що зараз може кров бризкати.
     
  9. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Ланолін власне таку плівоку робить, що дає можливість гоїтись.
     
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    нічого в нас не виходить з гоєнням ран( як мала температуру вночі 39, то певне зовсім не могла малому груди дати добре, знов всьо погриз. а в пологовому ще попала на огляд до Іри, то та понавиписувала цілу купу мазей, але що з того - я намащу, а воно ту шкірочку розм"якшить і таке зелене і слизьке буде, і то не залежить чи груди відкриті чи в ліфчику (а там ще може присохнути до ліфчика, а потім відривай, а без нього тяжко - груди трохи великі). я вже хотіла забрати одну грудь на цідження а одною годувати - ніби ж без крові бере, але вчора так боліли груди, що торкнутися не могла, навіть цідити було важко. ну і малий би тільки висів на груді, а як тоді вона гоїтися буде? одним словом, я вже не знаю що робити - чи брати ті мазі і антибіотик, чи хай само якось гоїться чи що.
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Інакше, як виправляти прикладання тут не допоможеш. Зідзвонюйтесь з консультантом, якщо треба - викликайте додому. Якщо на сон бере добре - намагайтесь годувати крізь сон більше, часом і на свою вимогу. Це не є такий простий випадок, щоб порадами на форумі допомогти.
     
  12. MartaKas

    MartaKas Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    А ви не пробували силіконові насадки на сосок, в мене була трохи легша ситуація але теж дуже боліло, і до крові доходило, а потім мені лікар порадила пару днів попробувати погодувати в насадці, а за той час підлікувати соски. Десь за два дні більш менш все налагодилося. Я навіть їздила в пологовий на УВЧ сосків + пурелан як найчастіше, мені ці процедури допомогли.
     
  13. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Ну бачте тут ситуація трохи інша, накладки можуть лише погіршити ситуацію, бо тут дитина не хоче добре захоплювати ореолу, а після насадки може стати ще гірше.
     
  14. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

    Ми нарешті гамаємо без болі:)
    Мені дуже допомогли повітряні ванни. Я перші дні 3-4 після пологового забула що таке одяг вище пояса)) Чесно, по хаті тільки голясом і ходила! Після кожного годування змащувала соски пуреланом, слідкувала за захопленням соска і все загоїлось.
    Полегшення відчула одразу на другий день.
    Зараз груди ще трохи чутливі, але рани погоїлись. :girl_dance:

    Доречі, пуреланом мастила з самого початку і свято вірила, що мене оминуть тріщини...для профілактики пурелан не подіяв((( Зате заживляти то все допоміг.
     
  15. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    В ПБ побачили тріщинку на одному соску. Прописали мазь календули, але коли я маю її мазати- в уяві не маю. В нас цицяння нон-стоп. А її ще треба змивати.
    Тепер пече ще другий сосок. Два соска- печуть дико. Малий цілу ніч вис на грудях, відповідно на ранок ще гірше стало. Як захватує сосок- так пече, що просто завал.
    Стараюсь прикладати правильно і через біль годувати. Якщо отак трохи помучитись, то воно піде на поправку, чи стане гірше?
     
    Останнє редагування: 20 Липень 2013
  16. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Выд тріщин знайшла таку пораду:
    І природньо, і змивати не треба, і мазюк купувати не треба...
    Сподіваюсь, що допоможе. Легких Вам годувань і смачного молочка!
     
  17. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    мені морква щось не дуже допомогла, але я не впевнена що в мене тріщинка була, бо то було більше схоже на запалену протоку, боліло лише перші кілька секунд смоктання, тому просто стискала зуби і терпіла. Ще мастила пуреланом, але чи то він допоміг, чи то просто саме минулося за тиждень - не знаю
     
  18. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    В мене таке було. Коли спочатку мала захоплювала грудь, то дуже боліло і поробилися тріщинки. Пурилан вроді можна не змивати, але я ближніх аптеках біля себе не могла знайти. Мазала бепантеном так добряче, а коли треба було годувати бігала мити. Бувало таке, шо тільки намажу, а вже їсти хоче і треба змивати, але шо зробиш....а і насадки зробила з моркви. Так за день зажило і більше не тріскає.
     
  19. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    В мене в ПБ потріщали обидва, мазала банально Бепантеном - спочатку змивала кип*яченою водою, потім задовбалась і не змивала - мала нормально груди брала, ніяких інших реакцій я не спостерігала. Пройшло за дні 2-3, точно не згадаю
     
  20. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: Тріщини сосків. Що робити?

    Мазями, але толку майже нема. В мене зі старшим такого не було, бо він якось відразу нормально брав груди, а тут засмоктує все вірно, потім крутиться, відпускає, потім знов шукає цицю і знов все заново. І то я мушу добре повикручуватись, поміняти позиції, щоб добре взяв груди, бо не хоче добре ротика відкрити, а як відкриє широко, то в міліметр від соска знов ротик призакриває.
    Вчора аж з одної тріщини пішла кров. Правда зараз вже набагато краще малий засмоктує, але все рівно не з першої спроби. Як дам йому так, як має бути, викрутиться, відпустить і знову то саме. Від цього і проблеми. Поки не навчимось мабуть мені ніякі мазі не допоможуть.
    Думаю то все від нагрубання. Якось в мене дві теми переплелись в одну, троха там попишу, про тріщини вже тут.)