Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем соломійка, 21 Листопад 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. bilo4ka

    bilo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    до чого тут печенька? я печеньок не даю.
    даю , в 90 % випадках ігнор повний. Навіть дивитися на їжу не хоче.
    дивлюся обЄєктивно. Кататстрофи звісно в моїй ситуації немає, просто цікаво почути поради інших мам як вони заохочують дітей до їди. Поки що нічого цікавого для себе не почула)
     
  2. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Можливо хтось з досвіду сказав би, коли краще годувати дитину, до сну, чи після, перед грудьми, чи після грудей, чи не годувати грудьми взагалі, поки не захоче їсти, або щось інше. Для цього тут і пишемо дописи, хочеться поради досвідчених. Бо моя мама пропонує відлучати від грудей, а мені б цього не хотілося.
     
  3. nattsol

    nattsol Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Моя доня, наприклад, розрізняє їсти, пити і цицю. Вона може годину цицятись, а потім сказати "ням-ням" і потягнути за руку на кухню; може добряче поїсти-попити, а потім просить "ціці ням-ням-ням-ням-ням"; а може їсти цицю і запивати водичкою :)
    не хочете - не відлучайте :)
     
  4. Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    у нас теж десь до місяця часу була така проблема. як на мене, єдиний вихід - менше давати грудей. Я за гв обома руками і ми ще годуємось (2 роки), але, імхо, коли дитина після року-півтора постійно не хоче нічого, окрім циці, - ситуація ненормальна. Я за те, щоб заохочувати і відволікати від грудей, як можливо. Готуємо їжу майже завжди разом, малий приносить мені продукти, кидає в банячок, мішає, місить тісто зі мною, дивиться у духовку, як страва печеться і потрохи зацікавлюється. Разом ходимо у магазин, купуємо продукти, в магазині їх розглядаємо-обмацуємо, вдома малюк приносить мені їх до кухні і розкладає. Я постійно питаю його, що він хотів би з того з"їсти. Часом переглядаємо кулінарні книжки, знаходимо щось цікавеньке і готуємо разом. Взагалі, намагаюся урізноманітнювати раціон як тільки можу. Так як Білочка писала - принаймні буряк не потерти, а залишити кубиками. Принаймні за годину після пробудження, одразу після денного сну і надвечір намагаємося відволікатися від циці різними іграми. У ліжечко до малого після денного сну (тоді малий особливо голодний) приходять іграшки-звірята, які просяться в гості і можуть принести щось смачненьке і корисне. Дитина з нетерпінням чекає тих гостей і сама в них просить їжі. Відволікаю також захопленими історіями, казками, новими-старими іграшками, підкиданнями і т.д., головне, мати чітку мету і вірити в успіх. В міру можливостей частіше залишайте з іншими людьми – малюк тоді теж краще їсть. Веселіше також їсти гуртом із іншими дітьми – запрошуйте сусідських дітей :)
    Колись теж не вважала небажання дитини їсти нічого, окрім грудей, проблемою. Думала, буде голодна – почне їсти. Не починала, тільки цицялися ми цілими днями. Мене це виснажувало дуже, від народження малого соски просто катастрофічно болючі, а як цілий день – то ріжуть мов по живому. Коли ж поставила собі за мету змінити ситуацію і принаймні в обід і надвечір дитина повноцінно почала їсти завдяки різним заохоченням, то це набагато полегшило всім життя. І дитині, бо реально з»являвся гарний настрій, на кілька годин само відпадало ходіння-просіння циці, і мені, і бабам-дідам, бо спокійні, що дитина сита :)а кілька днів дитина сама звикла, що в певний час буде їжа, і виробився певний режим. Після їжі, якщо далі хоче цицю, то, звичайно, даю.
    Мегаважливо також збільшити фізичні навантаження. Наш малюк охочіше сидітиме над книжками, але я буквально змушую його вибігатись на стадіоні, хоч кілька кіл :) повисіти на трубі, кілька разів попідніматися на сходинки, вилізти на горб чи ще щось. Дорогою додому кажу: молодець, гарно побігав, а зараз вдома будемо їсти борщ/плов/кашу і тд. Кілька разів можу це повторити. Вдома дитина, змучена і голодна, сама просить ту страву, на яку я її налаштовувала. Всім успіхів :)
     
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Таня Яремко розмістила на ФБ дуже гарний комікс. Чудово пасує до цієї теми. ;)
    [​IMG]
     
  6. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    змінила я на де-кілька днів тактику з годуванням, не знаю, на скільки то правильно, але маємо гарний результат.
    раніше виглядало так - всі сідаємо за стіл, катерина на руки мами/тата, всі їдять, а мала бавиться в тарілці, що витягне - те її. мені таке бавляння дуже не подобалось, пояснювала, що не можна спускала на землю, за мить вона вже йшла до тата на руки і там продовжувала свою чорну :) справу, весь виховний момент сходив нанівець. в такому режимі дитина на сніданок не їла взагалі нічого, бо снідаємо рано, на обід і вечерю під настрій могла щось з"їсти, що в загальній кількості складало 2-3 ложки. коли я пропонувала зі своєї тарілки своєю ложкою, то вперто крутила головою і закривала рот, ні - то ні.
    з понеділка я спробувала дати зранку кашу за 2 години після сну, посадила малу за її маленький столик і годувала, на моє превелике задоволення, з апетитом з"їла всю порцію,
    я набралась азарту, і в обід і ввечір повторила з окремою тарілкою/ложкою/столиком. все йде на ура, зауважу, що даю ту ж їжу, що їмо ми, і коли дорослі сидять за столом, то катруся теж сидить в когось на руках, але я вже дуже пильную, щоб не полоскала руки в моєму борщі, раніше я таке могла дозволяти з надією, що все таки щось з"їсть.
    також тішить, що зранку до обіду нема що5-тихвилинного цицяння, бо то не можна було сісти. отож, побачимо, як складеться далі.
     
  7. Hanny

    Hanny Active Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    І в нас таке спрацьовує, а ще спрацьовує коли дати самій ложку і годувати себе і всіх навколо! :girl_yes:
     
  8. FlySkyJulia

    FlySkyJulia New Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    В нас теж був такий період, і я дуже тішилась з того.
    АЛЕ, тут дуже важливо не перегодувати дитину. Якраз я перегодувала:girl_sad: (принаймі мені так здається).

    В той період я давала їй дорослу їжу і раз кашу. Бачу їсть - то давала багато. Одного вечора захотілось мені з якогось дива дати терту моркву (за маминою порадою!). І після того дитина вже не хотіла їсти...

    Почався період неїдження який тривав приблизно 1-1,5 місяці.

    Зараз вже близько тижня (УРА!) їсть 3 рази на день. Зранку десь за 1,5-2 години після сну, обід після денного сну, вечеря - досить пізно, за годину до сну. Між прийомами їжі не даю нічого. Можу дати після їжі ще шматок яблучка, хлібчика, ягід. Порція їжі - десь 3-4 ложки, як коли. Але ЇСТЬ, і то мене дуже тішить. Їмо разом за столом, вона сама бере ложку/вилку і їсть, що їй подобається. Інколи можу сама рукою дати. Але лише рукою, бо з моєї вилки/ложки не хоче. Цицю їсть коли хоче, навіть під час прийому дорослої їжі. Це не знижує апетит, навпаки після того краще їсть.
     
  9. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    В нас теж трішки змінився підхід до їжі. За великим столом на кухні немає нічого, крім однієї тарілки з їжею і ложки/вилки, Іринка сидить в кріслі для годування, підсуненим до загального столу. Сама набирає їжу, і бере до рота. Її то дуже тішить, коли сама їсть, а я сиджу збоку, і спостерігаю, інколи маю ще одну ложку в руці і годую в проміжках між тим, коли вона їсть, бо деколи відволікається і бавиться. І дуже важливо, щоб нічого не відволікало від їжі, іграшка, музика, книжка, баночка/коробочка/папірчик, що потрапляє в поле зору, бо відразу треба все взяти в руки :) Якщо в той момент є апетит, то получається трохи з"їсти.
    І ще, помітила одну річ, якщо я дала не багато їжі, але бачу, що в дитини є апетит і вона вже доїдає і з"їла б ще, то коли кладу в тарілку добавку, то вона того їсти вже не буде ... Чому так - не знаю :)
     
  10. apelsyn

    apelsyn New Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    FlySkyJulia, Corena, дівчата, питання трохи не по темі.. Оті 2 години від сну до сніданку дитина нічого не їсть? Мій малий стільки без циці не витримує.
     
  11. Hanny

    Hanny Active Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Напевно тому, що дитина їсть аби задовільнити голод, а не наїстися!!! Часом також докладаю добавки, бо просить "ам" але рідко вже їсть!!!
    Ми майже не їмо з Софійкою з різних тарілок, і коли залишається ложка-дві з нашої трапези, Софійка ніколи не буде їсти вже їх, а мене годує і перевіряє чи вже пуста тарілка !!!(жеби мама не схудала):girl_crazy:
     
  12. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    зранку після сну цицяємось де-коли довше, де-коли менше. а потім я встаю, роблю всякі дрібні домашні справи і мала за мною бігає, відволікається, бо тільки я сяду, то зразу на мені. а так бачу по дитині, що вже голодна, то скоро даю їй сніданок, їсть на ура.
     
  13. FlySkyJulia

    FlySkyJulia New Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Аналогічно.
    Стараюсь відволікти, протримати. Але як дуже захоче, то дам цицю. Треба по ситуації дивитись.
     
  14. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    я не відмовляю в циці, але не даю до відвалу :), чуть заспокоїться, переключаю увагу.
    от сьогодні в нас вже не так все райдужно, цілу ніч через сон капризувала, я не виспана, дитина теж не сильно в настрої, трохи кахикає, мучить зуб. то і апетит так собі.
     
  15. FlySkyJulia

    FlySkyJulia New Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?


    Так, перед їжею теж даю, щоб заспокоїлась. Або приведу на кухню і дам попити компоту. Якщо відмовиться, то цицю. Теж помітила, що від настрою дитина то краще то гірше їсть.
    Сьогодні менше зїсть - нічого страшного, завта зїсть більше!
     
  16. bilo4ka

    bilo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Ми також поміняли стратегію годування. Повністю відмовилися від годувального столика. Він зараз у нас столик для іграшок у великій кімнаті. Сидимо на такому ж кріслі, як і мама і біля мами. Знову перейшли їсти з маминої тарілки. При чому їду беремо в тому місці, що і мама)
    Ніби почав краще їсти. Тепер я розумію, коли дівчата писали, що в дитини циця то одне , а їда то друге. Сьогодні перед гулянням наїлися гарбузяної каші, пішли погуляли 2 год, прийшли додому дуже нервові. Малий бігав по хаті і скиглив, цицькався і знову скиглив, а виявляється він просто їсти хотів) Як зробила йому сир з бананом, то мало на мене не ліз так просив, щоб дала тарілку. Для мене було це щось нове, ніколи він так не хотів їсти за такий короткий термін між їдою. Раніше просто просив цицю, а тут його бачу пробило... Тьфу-тьфу, може дорослішає))
     
  17. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    а в нас пельмені в фаворитах, може з"їсти безмежну кількість, сьогодні зі мною фаршированими перцями не надто мала бажання вечеряти, щось ковирнула, пару разів ложку облизала, потім цицялась доовго, але як побачила в татка пельмені, то аж тряслась за ними, наїлась і заснула :)
    хоче зараз їсти лише своєю ложкою сама, а ще не дуже вдається, більше випаде по дорозі до рота, від моєї ложки відвертає голову
     
  18. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    В нас топ-страва - то сирник. Його дитина може їсти будь-де і будь-коли, аж поки сама не відсуне тарілку, коли наїсться. Звичайно, ми не їмо його щодня, але коли я спечу, то її радості нема меж :)
     
  19. bilo4ka

    bilo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    В нас так само!!! Сирник і сирники! як бачить, то аж труситься, так просить))
     
  20. Tyulpana

    Tyulpana New Member

    Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

    Привіт. Розповім Вам про свою малечу, якій вже на носі 10міс. ми НІЧОГО крім ГВ:girl_tender::confused: Пробую її догодовувати з 6, але без результатів. От вона бачить що ми їмо, також хоче пробує все але не ковтає, випльовує, а якщо я насильно починаю годувати то вона давиться. Допоможіть порадами.....