Страхування життя

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Котя, 20 Лютий 2012.

  1. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Страхування життя

    тобто тисяча доларів на сім"ю з 4 осіб, а це приблизно 20 г банківського золота. Вибираючи довгострокове вкладання грошей я б обрала другий варіант
     
  2. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Страхування життя

    Оля я колись так зробила:girl_wink:, теж мене в нашій державі дуже багато не влаштовувало, але там мене не влаштовувало все ще більше, тому повернулася і трохи змінила своє відношення до деяких речей.
     
  3. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Страхування життя


    тепер по темі... взагалі страхування життя ніби і не погана річ, там йде мова не лише про повернення коштів вкінці терміну, там ще враховується і моменти по втраті працездатності і т.д. Ну але я, особисто, не можу наважитись на таке страхування, навіть не можу уявити що буде через 15/20років. Мені б зарплату в 5тис і я б застрахувалась точно(ну може точно):girl_bye:
     
  4. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Страхування життя

    Катя тут суть трошки не втому, я вже писала, що тема трохи щепитильна:d23:, але уяви собі що сьогодні ти маєш можливість купити тих 20 г золота, але якщо наприклад щось завтра стається з годувальником, а в тебе кредит і двоє дітей, тоді що?

    ---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

    Бачу мене вже випередили ))).
     
  5. knopinat

    knopinat Active Member

    Відповідь: Страхування життя

    Редко пишу на форуме, но задели тему, в которой я варилась 5 лет своей профессиональной жизни, причем не в качестве консультанта по продажам, а штатным сотрудником в главном офисе, пройдя путь от менеджера на телефоне до менеджера, занимающегося финансами уже самой компании. Т.е. вся деятельность компании со всеми плюсами и минусами была изучена мною изнутри. Компания работает уже много лет посредником в страховании жизни и сотрудничает с уже упомянутыми известными страховиками.
    Ну и теперь мое личное отношение к страхованию жизни. Все эти 5 лет у меня не было страховки. Я задумывалась над приобретением, но приоритеты были другие. Молодая, только почувствовавшая финансовую независимость, я вкладывала деньги в собственное развитие, отдых, внешний вид. Заключила договор со страховой компанией, когда уже 2 года не работала в этой сфере, воспитывала маленького ребенка и осталась с ребенком сама без мужа. Т.е. основным импульсом было желание защитить ребенка, если что-то случится. Что касается моей веры в страховые компании… Да, я верю в вышеупомянутые международные компании, т.к. это их исключительно профессиональный интерес, чтобы клиенты оставались довольными. Если компания существует десятки лет, то интерес ее не в короткосрочном заработке, а в долгосрочном. Что касается консультантов, которые продают страховые продукты. Их слишком много и приходят они совершенно из разных сфер деятельности с разным уровнем подготовки. Поэтому плавающая в теме девочка-консультант никоим образом не отражает самой сути и уровня компании, а отражает лишь ее личный уровень. Конечно, я лично считаю, что консультанты должны быть более подкованы по теме. Но, к сожалению, бизнес построен таким образом ( и тут также важен и менталитет нашего народа), что мы поверим скорее не человеку, который профессионально расскажет вам все от и до, а человеку близкому, которому доверяем. И зная клиентуру компании, убедилась в том, что очень малый процент населения вообще интересуется всеми нюансами страхового договора, это слишком сложно. А нюансов очень много. Вот кто-нибудь из имеющих страховые договора знают, что определенные виды страховых выплат облагаются налогом?
    Несмотря на все это, я купила себе страхование жизни. Да, я верю в некоторые конкретные страховые компании, но не верю в наше государство, которое может создать специальные условия, подрывающие деятельность страховых компаний (но это касается и банковской сферы и любой другой). Да, я не уверена ни в нашей валюте, ни в любой другой (в последнее время чудеса творятся и с долларом и с евро). Именно поэтому я выбрала страховую сумму в таком размере, чтобы ее уплата не являлась для меня критичной, и в случае ее потери я не рвала на себе волосы, что просидела все это время на бобах и осталась ни с чем. Но у меня есть внутреннее спокойствие, что я сделала, по крайней мере, попытку защитить своего ребенка на случай, если не дай бог…. Моего ребенка есть кому защитить, но это будет сумма, которая возможно даст шанс получить лучшее образование. Вот такая логика. Что касается оплаты работы консультантов. Тут я вообще не вижу ничего плохого. Любое предприятие в себестоимость продукта вкладывает плановые затраты. Покупая любую вещь, мы оплачиваем и аренду, и зп продавцов и прибыль. И это не считается зазорным. Что плохого в том, что консультант тратит свое личное время и усилия, выполняет работу по распространению продукта и получает за это вознаграждение, даже если это ваш знакомый человек? Единственное, мне было бы очень стыдно предлагать продукт, не получив необходимой профессиональной подготовки со всевозможными нюансами. И эти нюансы, даже если они негативные, я считаю, что консультанты обязаны рассказывать потенциальным клиентам, чтобы последние сделали свой лично выбор, нужно им это или нет.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Страхування життя

    Knopinat, Ви настільки суперово виклали все в дописі, що в мене просто немає слів:girl_tender: Я підписуюсь під кожним Вашим словом. Я взагалі створила цю тему з цікавості, чому наші люди так негативно до цього ставляться? Просто у нас в будинку де живуть мої батьки загинув наш сусід (бувший мій знайомий) в ДТП і залишив жінку, яка не працює з двома малими дітьми в однокімнатній квартирі. Так от моя мама розказувала, що наші сусіди їй приходили і безкоштовно допомагали сидіти з дітьми. Такі випадки мене заставляють задумуватись, як оберегти свою сім"ю на випадок якщо щось....
    Я прекрасно розумію, що є сім"ї де фінансово вони вже настільки забезпечені, що якщо щось станеться з годувальником, то вбиватися від безвиходності вони не будуть.Але таких сімей мало. Що роблять інші сім"ї, щоб якось себе перестрахувати від нещасних випадків?
    Тому я зробила наступним чином
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Modna

    Modna New Member

    Відповідь: Страхування життя

    Я теж не страховий агент і не консультант, працюю штатним співробітником по виплатам, якраз і розглядаю справи по страховим випадкам тому маю поняття про що говорю. Але наміру немаю ні з кимось сваритись ні щось доказувати. Це просто моя думка). Гарного Вам спілкування!
     
  8. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Страхування життя

    Ніхто не свариться:girl_bye: Мені навпаки цікаво почути різні думки.
     
  9. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Страхування життя

    і мені б було цікаво почути думку фахівця в цій сфері, цікаво як виглядають реалії.
     
  10. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Страхування життя

    Припустимо 2 ситуації:
    1. В когось є 20г банківського золота.
    2. В когось є страхівка -еквівалент 20г банківсього золота (дуже згрубша описую, просто для прикладу).
    Стається страховий випадок - стійка втрата працездатності.
    В випадку № 1 хтось бере своє золото, здає, одержує гроші і лікується. І в нього залишається, умовно, 15г.
    В випадку №2 хтось йде в страхову компанію, одержує страхову виплату і в нього в кишені все ще тих 20г золота. Відчувається різниця?
    Що золото, що страхівка - це інвестиції. Але, погодьтеся, трошки різні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Modna

    Modna New Member

    Відповідь: Страхування життя

    Milka, я працюю тільки з короткостроковими договорами (до року і на рік), особисто я невідмовила ні у одній виплаті, працюю з усіма випадками...травми, аварії, пожежі.. Затримуємо виплату це факт, але це залежить не тільки від "нас" від того наскільки швидко будуть зібрані всі папери, суди затримують рішення, люди невчасно все приносять, експертизи... і т.д. Ясно що сама компанія шукає як менше заплатити, але на те є договір де все гарно написано (тільки потрібно попросити об"яснити коли коло якогось пункту є * а найкраще попросити роздрукувати і прикріпити до договору). Державних страхових компаній нажаль вже немає. "Радянські страхівки" держава передала "Оранті" і кожного року нараховує мізер на виплати, а це ж схожі страхівки як і "страхівка життя". Я стільки наслухалась історій життя від людей за ті "радянські страхівки" на що вони надіялись і т.п. їх шкода і страшно що люди які сидять "над нами" просто заробляють собі у кишеньку. Тому і невірю я в довгострокові страхівки. І то скоріш за все буду звільнятись, бо з/п просто смішна:girl_wink:
     
  12. landscape

    landscape New Member

    Відповідь: Страхування життя

    Літом мала можливість послухати тренінг по страхуванню життя від ТАСа. Перед тим знайома дуже гарно розповіла про можливості, про заробіток...Я йшла рішуче налаштована, що застрахую життя своєї дитини на мін. суму 2500грн ( по 200 грн в місяць, це небагато при тому що домовилась з бабою і дідом що будуть оплачувати). Але виявилось, що ТАС страхує лише через посередників, і директор який вів лекцію(а вона була розрахована лише на майбутніх консультантів) нічого нового а саме основне путнього не розповів, убило те що коли почались запитання, ні на одне не дав чіткої відповіді, відповідав в основному питанням на питання і заученими фразами(якщо подивитись любі бізнесові тренінги сюжет один і той же), таке враження що вони їх вчать на пам"ять. Чоловіка брат пропрацював 5 років в Аліко і Граве і цю пісеньку я добре знала, застраховані були усі родичі, а коли у свекра настав страховий випадок, то рідний син не зміг добитись ніяких виплат хоч сам його і страхував. Вернусь до ТАСа, я настільки була розчарована зухвалою поведінкою директора по страхуванню, що він відбив охоту і працювати у цій сфері і страхувати життя. Я за страхування життя, особливо медичне, але з моїм щастям я не знайшла надійної страхової на яку б я могла розраховувати у скрутну хвилину.
     
  13. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Страхування життя

    Та то не тільки зі страхівками такі проблеми виникли...а із заощадженнями теж саме

    В такій справі потрібно вивчати ту чи іншу компанію/банк, йти на ризик, ну а якщо категорично проти, то шукати інші методи вкладання грошей.

    Але страхування життя більше робиться не через накопичення коштів, а для страховки від нещасного випадку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Modna

    Modna New Member

    Відповідь: Страхування життя

    часто страхові компанії міняють *, **, *** виписки які неприкріпляють до договору, потрібно просити щоб роздруковували, ставили печатки і підписи на додатках тоді є більше впевненості на виплату. Сама була у такій ситуації коли брали кредит на машину і нас добровільно примусово застрахували у іншій компанії ніж я працюю (тоді я ще була "зелена" і не все знала), ми теж пролетіли з виплатою!
     
  15. landscape

    landscape New Member

    Відповідь: Страхування життя

    Так хто ж знав, страхуванням займався рідний син, який працював у цій страховій компанії.
     
  16. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: Страхування життя

    +100, а ще добре вивчати договір який заключаєте, а ще краще проконсультуватися з юристом:girl_yes2:
    я звичайно не знаю яка у Вас там була ситуація, але особисто маю знайомих яким виплачували, а також дуже часто читаю різні дописи по виплатам, наприклад:
    "хочу сказать что компания надежная и платежеспособная, у меня застрахован ребенок( программа ЮНИОР+МЕДИЦИНА на тот момент самые дешевые со взносом общ.суммой 2356грн), которому на сегодняшний день почти 14 лет, страховка у на 3й год, за это время у нас уже было 2 страховых случая: -1й через 1год после заключения договора с компанией, попали в больницу с перитонитом, выплата от компании составила почти 5000грн. -2й этой весной ребенок упал, в следствии чего перелом руки( даже больше трещина) в области кисти, выплата - 900грн. Надеюсь на то, что больше у нас не будет никаких травм, но даже , если что то и произойдет, то я уверена в том что все компенсируется ...."
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Modna

    Modna New Member

    Відповідь: Страхування життя

    це ще залежить де читаєте)) якщо на сайтах самих компаній...то самі розумієте що відгуки будуть або хорошими або нейтральними) На форумах))) як сказати...трішки грошей і теж все добре... Скільки працюю з виплатами ще ніхто не був навіть на 60% - 70% задоволений...які б суми не були. Деколи дійсно виходить все дуже гарно і швидко з виплатою...ну як по маслу...і то не так))) Ну а багато моїх знайомих застраховані в інших компанія (я ніколи ненав"язую "наших" страхівок) то тільки негативні або нейтральні відгуки... а дописи на сайтах гарні....невірю)))
     
  18. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Відповідь: Страхування життя

    Вже 3 роки маю поліс в "Граве", думаю ще брати в "Аліко" - там більше гнучкі та різноманітні програми з медичним нахилом. Накопичую потрохи ))
    Нарікань поки нема. Що буде через 17 років - ..?.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Останнім часом багато переосмислила в своєму житті, особливо на рахунок фінансів. Вирішила відкладати гроші, поцікавилась куди краще, надійніше, безпечніше. Вибрала - придбати собі страховий поліс. Тому тепер я власниця накопичувальної програми від компанії МетЛайф (кращої не знайшла) :girl_smile: І знаєте, що цікаво, як це діє на психологічному рівні. Відчуття захищеності, безпеки і фінансової спроможності :girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Jusi? я вас ще трохи потішу-- мама чоловікова десь місяць тому отримала гроші , бо договір страхування дійшов кінцевого терміну. Досить просто без всякої бюрократії.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 2